به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، چند روز قبل کشور تایوان میزبان رباتهای جور واجوری بود که چند روزی مهمان این کشور و ساکن در نمایشگاه بین المللی تایوان بودند.
در این نمایشگاه بیش از 300 تولید کننده محصولات خود را به نمایش گذاشتند و در بخشهای مختلفی چون کارگاه های آموزشی، نمایشگاه و مسابقات با هم به رقابت پرداختند.
این رباتها بیشتر با هدف آموزش و خدمت رسانی تولید شده اند.
یکی از محصولات یک اسکلت رباتی است که اولین روبات ساخته شده در تایوان است، می تواند برای ایستادن، راه رفتن و حرکت به معلولان ناحیه پا کمک کند. حرکت آن با یک صفحه کلید زیر عصا کنترل می شود. وزن آن 23 کیلوگرم به اضافه وزن باتری که کاربر آنرا بر پشت خود حمل می کند. قیمت آن 7500 یورو تعیین شده و تولید کنندگان می گویند از انواع مشابه ارزانتر است. با این حال آنها روی نسل بعدی این ربات که سبکتر و ارزانتر است کار می کنند.
یکی از مسئولان انستیتوی پژوهش های تکنولوژیک تایوان می گوید: «این پاهای روباتی برای معلولان کمر به پایین طراحی شده اند و به این افراد برای برخاستن و راه رفتن کمک می کنند. در صورتیکه شخص معلول بخواهد با روشهای دیگر در محیط حرکت کند، این پاهای حمایتی از صدمات بعدی جلوگیری می کنند. این رباتها چهار موتور حرکتی دارند، دو تا در ناحیه لگن و دوتا در زانو که حرکات طبیعی انسان را بازسازی می کنند و به شخص معلول امکان حرکت کردن می دهند.»
ربات های مشت زن کوچک با حسگرهای حرکتی متصل به کامپیوتر کار می کنند. کامپیوتر ها با خواندن حرکت حسگرها، به رباتها سیگنال می فرستند. به عنوان مثال برای زدن ضربه،حرکت به جلو و یا بلند شدن بعد از افتادن. شرکت سازنده این ربات میگوید این محصولات صرفا برای کاربرد سرگرمی ندارند بلکه با تکاملشان، می توان آنها را به میدانهای جنگی و یا شرایط مخاطره آلود فرستاد تا اپراتورهای انسانی با خطر مواجه نشوند.
سازندگان میگویند رباتها می توانند حرکتها و کارهای محوله را دقیقترانجام دهند.