به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، یک دانشگاه و یا یک مرکز علمی برای انجام امور داخلی نیازمند یک سیستم جامع، شامل چند زیرسیستم اعم از مدیریتهای «آموزشی»، «پژوهشی»، «دانشجویی»، «پشتیبانی» و غیره است که اصلیترین زیرسیستم مورد نیاز نیز بخش «آموزشی» است که به واسطه آن اکنون در بازار، نرمافزارها و یا سیستمهای متفاوت وجود دارد، اما تاکنون حداقل امکانات و کارکرد این نرمافزارها و سیستمها مورد بررسی جامع و مقایسه قرار نگرفته است.
دبیرخانه شورایعالی اطلاع رسانی با شناسایی نیازمندیهای دانشگاهها و موسسهها، تدوین حداقل امکانات و شرایط نرمافزار مدیریت آموزشی را در دستور کار خود قرار داده است.
در این استاندارد، امکانات کلی و رویههای مورد نیاز زیرسیستم مدیریت آموزشی جهت پوشش نیازمندیهای مکانیزه در دانشگاهها و موسسههای آموزشی کشور مشخص خواهد شد و جزئیات و امکانات کارکردی هر یک از زیرسیستمهای آموزشی توصیف میشود؛ همچنین، قالب استاندارد جهت تبادل اطلاعات میان سیستمهای آموزش مختلف تبیین خواهد شد.
نیازمندیهای غیر کارکردی مانند کارایی زیر بار زیاد، مقیاسپذیری، امنیت برنامه کاربردی، بانک اطلاعاتی و ابزارهای مدیریت قوانین جهت اجرای سیستم از دیگر موارد مورد توجه در این استاندارد است. در نهایت شیوهنامه احراز استاندارد، جهت مقایسه و رتبهبندی میان محصولات مختلف حوزه آموزش در کشور مشخص خواهد شد.
مجموعه این استانداردها با همکاری کارشناسان دانشگاههای فنی- حرفهای، کاشان، قم، تربیت مدرس و همچنین نظارت مستقیم وزارت علوم در حال تهیه و تدوین است و به زودی اعلام خواهد شد.
منبع: مهر