محمد طاهری در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در یاسوج، به شرایط حساس کنونی کشور اشاره کرد و گفت: الان که جمهوری اسلامی در مقطع حساسی قرار دارد و انقلاب اسلامی با گفتمان خاص خود نهضتی را در جهان اداره می کند، قطعا انتخاب وزیر علوم به عنوان موتور محرک دانشگاه در این حرکت نقشی اساسی دارد.
وی افزود: دانشجویان و مجموعه دانشگاه با شعار فرا جناحی بودن دولت وجه اشتراک دارند؛ اما این فراجناحی فقط در شعار نیست و باید در عمل نیز اثبات شود.
دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه یاسوج به لزوم تفسیر درست از واژه عدالت اشاره کرد و گفت: عدالت به عنوان یکی از شعار های اسلامی نباید به عقب نشینی از ارزش ها و آرمان ها تفسیر شود که اگر چنین شود یک عقب گرد ملموس و محسوسی در انقلاب حس می شود.
طاهری یکی از شاخصه های انقلابی بودن را مواجه افراد با قتنه ها عنوان کرد و گفت: اختلافات در فتنه های 88 و 78 اختلاف سلیقه به حساب نمی آمد، بلکه اختلاف در مبانی اندیشه و گفتمان بود که امروز این دو فتنه برای ما شاخص هستند و نسبت افراد با انقلاب را به نسبت آنها با فتنه 78 و 88 می سنجیم.
وی به نقش برخی از وزرا در فتنه های 78 و 88 اشاره کرد و گفت: در بهترین حالت ممکن برخی از افراد دخیل در دو فتنه کسانی هستند که تحت تاثیر دوستانشان قرار گرفتند و عملکردهای ناصوابی داشتند که دو حالت می تواند داشته باشد یا اینکه بگوییم این افراد در تشخیص دچار مشکل بودند که وزیر علومی با این شرایط پسندیده نیست که نتواند در اتفاقات فتنه آلود غلط را از درست تشخیص دهد که این کار یا جاهلانه بود و یا خائنانه که از بخش دوم آن می گذریم.
این فعال دانشجویی افزود: اما در کل کسانی که در فتنه های 78 و 88 عملکرد مناسبی نداشتند را عضو مناسبی برای دولت نمی دانیم.
طاهری به توجیه دولت در استفاده از برخی از وزرا اشاره کرد و گفت: یکی از پاسخ های دولت به انتخاب این افراد این است که فرصت کسب تجربه نداریم و باید از نیروهای با تجربه استفاده کنیم، ما هم بر همین اساس هشدار می دهیم مسیر علمی که امروز در کشور ایجاد شد مسیر پرشتابی است که قرار نیست باز با التهاب هایی که در سالهای اصلاحات با آن مواجه بودیم مواجه شود، بلکه این مسیر باید تند تر ادامه پیدا کند.
وی به سابقه فعالیت وزیر علوم اشاره کرد و گفت: با توجه به گذشته برخی افراد فضای دانشگاه فضایی کاملا سیاست زده پر التهاب و پر حاشیه بود که نباید دوباره به آن حالت برگردد.
این فعال دانشجویی به شعار دیگر دولت اشاره کرد و گفت: دولت در جای دیگر بحث آشتی عمومی را مطرح می کند؛ اما عملکرشان در این مورد دارای تناقضاتی است که مثال نقضش هم انتخاب برخی از وزیرانی است که عملکردشان با نظرات و عملشان در دولت های خاص بر همگان مشخص است.
طاهری افزود: شخصی که در دوران مسئولیتش از طیف خاصی از دانشجویان حمایت می کرد و در سال 78 پشت عده ای خاص قرار می گیرد و در سال 88 جزو عده ای خاص از اساتید در اعتراضات قرار می گیرد قطعا نمی تواند کسی باشد که همه گروه ها را به خود جذب کند و اینجا انحصار گرایی پیش می آید و یکی دیگر از شعار های دولت را نقض می کند.
وی بر لزوم نشاط بدون التهاب در دانشگاه تاکید کرد و گفت: وزیر علوم در این مقطع باید عمیقا به دانشگاه اسلامی معتقد باشد و دانشگاه سکولار در جنبه های مختلف فرهنگی، سیاسی و علمی یک عقب گرد مستقیم در شرایط حساس کنونی است، چیزی که در دوران اصلاحات با آن روبرو بودیم که باید همه اینها در انتخاب وزیر لحاظ شوند.