از میان این شعارها و در راستای تحقق برنامهها مردم ایران به روحانی کلید به دست آری گفتند و پذیرای شعار اعتدال وی شدند...
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»_فاطمه پاخیرزن؛ در دوران انتخابات ریاست جمهوری 92 شعارها و برنامههای بیشماری از سوی کاندیداها شنیده میشد که برخی امکان اجرایی شدن را داشت و برای برخی این امکان وجود نداشت که از میان این شعارها و در راستای تحقق برنامهها مردم ایران به روحانی کلید به دست آری گفتند و پذیرای شعار اعتدال وی شدند.
در روز 24 خرداد 92 برخلاف پیش بینیها که رتبه ای بیش از پنجم را برای روحانی قائل نبود همچنین همه انتظار کشیده شدن انتخابات به دور دوم را داشتند اما این پیش ببینیها نقش بر آب شد و روحانی با رای 0.7درصد بیشتر از 50 درصد آرا بر کرسی ریاست جهموری ایران نشست تا برای چهار سال با شعار اعتدال سکان کشتی حکومت را در دست بگیرد.
حسن روحانی بعد از انتخابات 50 روز فرصت داشت تا حکم تنفیذ ریاست جمهوری را به دست گرفته و کابینه در خور نظام که محقق کننده ارزشهای انقلاب و شعار اعتدال باشد را معرفی نماید وقتی در پنجاه و یکمین روز در مجلس شورای اسلامی اعضای کابینه 18 نفرهاش را معرفی کرد تعجب نگاههای بیشماری را برانگیخت کابینهای با میانگین سنی 59-60 سال. کابینهای سالخورده که نه از جوانان و نه از بانوان در آن خبری نبود.
اما واکنشهای بیشماری از سوی نمایندگان مجلس به این کابینه وجود داشت برخی این کابینه 18 نفره را پخته، کارکشته و معتدل میدانستند و از روحانی به عنوان فردی کاردان به دلیل انتخاب این افراد یاد میکردند زیرا افراد منتخب کسانی بودند که طی سه دهه گذشته با روحانی همراه بودند اما برخی انتخاب اعضای کابینه را مغایر با شعار اعتدال که پیشتر از سوی حسن روحانی مطرح شده بود میدانستند زیرا در این کابینه در مقایسه با دولت گذشته به جوانگرایی، استفاده از نیروهایی باتحرک و انرژی بالا توجه نشده است نکته دیگر اینکه در مورد دو تا چهار نفر از اعضای کابینه 18 نفره برخی شائبهها وجود دارد به عنوان مثال نقش ربیعی در حمایت از موسوی در جریان فتنه 88، نقش میلیمنفرد در سکولار کردن دانشگاه ها، نقش ظریف در دیدار با جرج سورس، شیرین عبادی همچنین تاثیر او بر ایجاد قطعنامه بر ضد ایران و یا ضعیف و بیانضباط بودن نامدار زنگنه در دوران وزارت نفت از جمله ایراداتی بود که به این کابینه وارد شد.
البته از میان افراد فوقالذکر ظریف در کمیسیون امنیت ملی توضیحاتی را درباره دیدارهایش ارائه کرده که این دیدارها را ماموریتهای کاری و اداری دانسته و برای آنان سند ارائه نموده است که به نظر میرسد توانسته رای اعتماد نمایندگان را به دست بیاورد و به عنوان اولین وزیر از سوی نمایندگان مجلس انتخاب شود.
در این راستا به نظر میرسد فراکسیون اصولگرایان مجلس برخورد معتدلی برای دادن رای اعتماد به وزرا خواهد داشت اما در مورد فراکسیون راهروان ولایت کمی تفاوت وجود دارد زیرا این فراکسیون به دو شاخه تقسیم شده، یک شاخه با نام فراکسیون اعتدالیون هستند که قطعا یک پارچه به معرفی شدگان روحانی رای مثبت خواهند داد اما فراکسیون راهروان ولایت حساسیت خاصی بر موثرین در فتنه 88 دارند و قطعا به تاثیرگذاران در این جریان از میان اعضای کابینه رای اعتماد نخواهند داد.
آنچه مسلم است با وجود اما و اگرهایی که درباره برخی از این افراد وجود دارد نگاه کلی مجلس به اعضای کابینه مثبت ارزیابی میشود و عمده کابینه 18 نفره خواهند توانست از مجلس رای اعتماد بگیرند. حتی اگر این دولت، به نظر سالخورده برسد اما برخی از نمایندگان معتقدند این مسئله را با استفاده از جوانگرایی و نیروهای پرتحرک در عرصه معاونین و مشاورین میتوان جبران کرد.
اما به شکل کلی برای رسیدن به پاسخ این سوال که چند نفر از افراد کابینه سالخورده معرفی شده از سوی حسن روحانی مورد وثوق نمایندگان مجلس خواهند بود، باید تا پایان این هفته که هر یک از وزرای پیشنهادی در کمیسیونهای مجلس به شکل تخصصی مورد بررسی قرار گیرند، منتظر پاسخ قطعی مجلس شورای اسلامی ماند.
انتشار این یادداشت از سوی «خبرگزاری دانشجو» به منزله تایید محتوای آن نمیباشد و آماده انعکاس تمامی نظرات هستیم.