زرشک یکی از گیاهانی است که کار کبد و کلیه را تسهیل و سوزش ادرار را رفع می کند.
به گزارش خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، زرشک میوه یکی از گیاهانی است که به صورت درختچه در مناطق کوهستانی می روید، در ایران نیز بیشتر در نواحی دامغان، سمنان و شیروان شاهرود به مقدار زیاد و تجارت تولید می شود.
زرشک را میوه طول عمر می نامند، گیاهانی که به وسیله آب زرشک آبیاری شده اند طول عمرشان بیشتر از آنهایی است که با آب تنها آبیاری شده است.
این گیاه در صنایع و پزشکی استفاده فراونی دارد، ویتامین ث موجود در آن در ازدیاد مقاومت بدن در برابر بیماری ها به ویژه در برابر بیماری های عفونی و سرماخودگی نقش موثر و مفیدی دارد؛ تب بر و تسهیل کننده اشتها است.
زرشک میوه تقویت کننده کبد، قلب، معده و تقویت کننده عمومی و تصفیه کننده خون است که باعث بهبودی آسم، بیماری های قلبی و التهاب حاد می شود.
همچنین سموم بدن را خنثی، دستگاه گوارش را تنظیم، عطش و حرارت معده و جگر را رفع، بواسیر خونی و سوزش ادرار را برطرف می کند.
خیسانده زرشک را به شکل آب زرشک برای رفع عطش و به عنوان نوشابه خنک می نوشند که دارای خواص صفرابری بوده، کار کبد و کلیه را تسهیل و بی اشتهایی و غصه را رفع می کند.