گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ فوتبال ایران پس از سال ها ناکامی و اینکه مدت ها کام مردم را تلخ کرده بود، بالاخره موفق شد 28 خرداد ماه و در شرایطی که شاید کمتر کسی به موفقیت آن امیدوار بود، راهی جام جهانی شود.
صعود ایران به جام جهانی شور و نشاط را در جامعه فراگیر کرد و مردم ایران را بار دیگر به این ورزش امیدوار نمود.
شاگردان کی روش در حالی توانستند جواز حضور در برزیل را کسب کنند که از طرف وزارت ورزش بشدت مورد بی مهری قرار گرفته بودند، به طوری که اختلافات عباسی و کفاشیان تیشه ای برای ریشه این ورزش بود.
با صعود ایران به جام جهانی همه فکر کردند که دریچه ای جدید به روی این ورزش باز شده است؛ همچنین از اینکه مسئولان وزارتخانه با اهدای لوح تقدیر به کفاشیان دست دوستی با هم دادند، گمان کردند که جز روزهای روشن چیزی در انتظار فوتبال نیست.
اما ظاهراً روز خوش به این فوتبال نمی آید؛ چون در این چند ماهی که از صعود ایران می گذرد هیچ کورسوی امیدی از حضور یک تیم مقتدر در برزیل به چشم نمی خورد.
لغو شدن اردوهای تدارکاتی تیم ملی به دلیل عدم تامین بودجه، اختلاف کی روش و سازمان لیگ و حاشیه های گوناگون تنها چیزی بود که نصیب فوتبال شد.
در این سه ماهی که بر فوتبال ما گذشت حتی یک نکته مثبت هم وجود نداشت؛ در شرایطی که ایران نسبت به بسیاری از تیم ها خیلی زودتر تکلیف صعود خود را فهمیده بود، نه بازی تدارکاتی برای این تیم دیدیم و نه اردوی آمادگی.
در شرایطی که فدراسیون فوتبال با مبلغ هنگفتی کی روش را به خدمت گرفته و در واقع برای هر روز حضور وی در ایران باید دلار بپردازد، تیم ملی به حال خود رها شده و بازیکنان در تیم های باشگاهی خود بازی می کنند.
در این روزها اختلاف کی روش و سازمان لیگ بیش از گذشته شده که این امر این سرمربی پرتغالی را وادار به صدور بیانیه علیه تاج کرده است.
شاید لغو اردوی پرتغال برای دومین بار به عصبانیت و بهانه جویی های کی روش دامن زده باشد؛ همچنین شاید اگر فدراسیون فوتبال پول این اردو را تامین کرده بود، امروز تیم ملی در شرایط بهتری قرار داشت.
موضوع اختلاف از آنجا آغاز شد که کی روش بر عدم برگزاری جام حذفی پافشاری کرد و گفت که در صورت اصرار سازمان لیگ بر برگزاری این جام، باید بازیکنان ملی پوش در تیم ملی باشند نه در باشگاه ها.
این در حالی است که سازمان بر برگزاری جام حذفی با حضور ملی پوشان تاکید دارد؛ البته باشگاه ها نیز چندان از پیشنهاد کی روش حمایت نکرده اند و آن را به ضرر تیم های خود می دانند.
مهدی تاج در این باره گفت: بارها گفته ایم که می توانیم لیگ برتر و جام حذفی را تا قبل از 20 فروردین به پایان برسانیم و پس از آن بازیکنان برای برگزاری اردوهای تیم ملی در داخل و خارج از کشور، در اختیار سرمربی تیم ملی باشند. ضمن اینکه لغو اردوهای تیم ملی به سازمان لیگ ارتباطی ندارد و به عوامل دیگری وابسته است؛ برنده و بازنده ای در این ماجرا وجود ندارد و فوتبال ملی نباید در این برهه ضرر کند، باید از همه نظرات استفاده کرد تا بهترین تصمیم گرفته شود، چون تنها چیزی که باز نمی گردد زمان است و همان طور که بارها اشاره کرده ام اولویت ما تیم ملی کشورمان و لیگ با اقتدار است.
در واکنش به صحبت های تاج نیز کارلوس کی روش بیانیه ای صادر کرد.
سرمربی تیم ملی در بخش هایی از این بیانیه آورده است: از زمانی که من نخستین برنامه خود را برای آمادهسازی تیم ملی در جام جهانی به فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ فرستادهام پنج ماه میگذرد و در این مدت نیز با مسئولان فدراسیون و سازمان لیگ چندین بار (بیش از 10 بار) جلسه گذاشته ایم، اما متاسفانه طبق تقویم AFC و بازیهای لیگ قهرمانان و همچنین جام ملتهای آسیا گزینه دیگری برای ما در دسترس نبود.
وی تصریح کرده است: به عقیده من جام جهانی 2014 باید مهمترین دغدغه فوتبال ایران در فصل جاری باشد؛ برنامهای که به فدراسیون و سازمان لیگ ارائه شده دو گزینه دارد اینکه جام حذفی را برگزار نکینم و یا اینکه در غیاب ملی پوشان برگزار شود.
کی روش خاطرنشان کرده است: واقعیت کاملاً بر خلاف اظهارات تاج است؛ سرمربی تیم ملی تنها از مسئولان رسمی فوتبال ایران درخواست کرد که یک گزینه را انتخاب و برای آن تصمیم بگیرند. آنچه آنها اعتقاد دارند، باید در رابطه با برنامه تیم ملی اجرا شود و این چیزی است که از سوی آنها ارائه شده است.
سرمربی تیم ملی یادآور شده است: این قابل قبول نیست که به همین سادگی به این نتیجه برسید که من درخواست کردهام جام حذفی بدون بازیکنان ملیپوش برگزار شود؛ تحت هیچ شرایطی و هرگز درخواست نکردهام که با باشگاهها صحبت کنم؛ چرا که این جزو وظایف من نیست، واقعیت کاملاً برعکس است و آقای تاج از من درخواست کرده که این کار را انجام دهم.
با انتشار این بیانیه تاج در واکنش به صحبت های کی روش گفت: کیروش پیشنهاد داد و گفت که لیگ و جام حذفی بدون ملی پوشان برگزار شود و من گفتم نمی توانم به تنهایی این پیشنهاد را بپذیرم، کیروش خودش گفت که این پیشنهاد را با مدیران باشگاه ها در میان می گذارم و ما هم استقبال کردیم.
رئیس سازمان لیگ تاکید کرد: کیروش در بیانیه خود آورده است که برگزار نشدن جام حذفی پیشنهاد او نبوده، اما من از همین بیانیه او استقبال می کنم و می گویم که جام حذفی و لیگ را با حضور ملی پوشان تمام و کمال برگزار می کنیم و هر دو مسابقه را تا 20 فروردین به پایان می بریم.
در ادامه نوبت به کفاشیان رسید تا به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال اظهار نظر کند؛ وی در واکنش به صحبت های تاج و کی روش گفت: سرمربی تیم ملی و مهدی تاج باید بالاخره هماهنگیهایی انجام دهند؛ کیروش برنامه خودش را میخواهد پیش ببرد و تاج هم به دنبال اجرای برنامه های سازمان لیگ می باشد، به همین دلیل است که کمی تناقضها به وجود میآید و برنامهها با هم برخورد میکنند.
وی افزود: کیروش میگوید باید یک زمانی به من بدهید و در یکسری از مسابقات که در زمان اردو است، بازیکنان تیم ملی در اختیار تیم ملی باشند، در حالی که باشگاهها مخالف این تصمیم هستند، بنابراین باید در این ارتباط یک تصمیم مدیریتی بگیریم.
رئیس فدراسیون فوتبال گفت: برای ما تیم ملی در اولویت است و اهمیت زیادی دارد، اما حتیالامکان باید کاری کنیم که باشگاهها کمتر از نبود بازیکن ملی خود ضربه ببینند تا تیم ملی نیز در کنار آنها بیشترین وقت را برای آماده سازی داشته باشد. باید آنقدر صحبت و این موضوع را چکشکاری کنیم تا حل شود.
هر ثانیه ای که میگذرد به جام جهانی نزدیکتر میشویم، در حالی که هنوز مسئولان فدراسیون، سازمان لیگ و تیم ملی در اولویت بندی میان تیم ملی و باشگاهها ماندهاند.
آیا واقعاً لیگ های سایر کشورهای راه یافته به جام جهانی نیز همین حال و روز را دارند و آیا آنها هم در ارائه یک برنامه ناکام هستند؟
باید به یاد داشته باشیم که حریفان ما امروز در آسیا و در جهان برای لحظه به لحظه باقیمانده تا جام جهانی برنامه دارند، اما ما هنوز اندر خم یک کوچه هستیم؛ فدراسیون فوتبال سردرگمی داریم که نه خودش می تواند هزینه های موجود را تامین کند و نه وزارت ورزشی داریم که بتواند از بودجه خود در اختیار این فدراسیون قرار دارد.
در روزهایی که ایران به جام جهانی صعود کرد، همه می گفتند این پایان کار فوتبال ما نیست، بلکه شروعی است برای روزهای خوش و باید تلاش کنیم تا در جام جهانی خوش بدرخشیم و زنگ تفریحی برای حریفان نباشیم.
کارشناسان معتقد بودند که این امر ممکن است و ایران می تواند با استفاده از فرصت یک ساله پیش رو که سه ماه آن به بطالت گذشته، حداقل چشم به کسب پیروزی در مرحله گروهی داشته باشد و حتی می تواند از گروه خود صعود کند؛ برخی دیگر نیز معتقد بودند که ایران می تواند در این رقابت ها به عنوان بهترین تیم آسیایی معرفی شود، اما با گذشت زمان تنها اینها را باید به عنوان آرزو از ذهن خود عبور دهیم.
وقتی این روزهای فوتبال را می بینیم با خود می گوییم ای کاش به جام جهانی نرفته بودیم تا در آینده یک زنگ تفریح برای تیم های قدرتمند نباشیم.