به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، خوردن انواع میوههای تابستانی میتواند خطر ابتلا به سرطانهای دهان، مری، ریه و ابتلا به سرطان معده را کاهش و رژیم غذایی سرشار از فیبر آنها به محافظت در برابر سرطان روده بزرگ کمک میکند.
از جمله برخی از میوههای ضد سرطان میتوان به بلوبری به عنوان منبع بسیار خوبی از ویتامینهای K و C و منگنز اشاره کرد. این میوه به عنوان منبع غنی از آنتی اکسیدان محسوب میشود. آنتوسیانینها، کاتکینها، کوئرستینها، کامپفرولها و دیگر فلاونوئیدها موجب رنگ آبی این نوع توتها میشود. ضمن اینکه از آسیب رادیکال آزاد به DNA که میتواند منجر به سرطان شود جلوگیری میکند. همچنین در مطالعات سلولی این ترکیبات باعث کاهش رشد سلولهای سرطانی دهان، پستان، روده بزرگ و پروستات میشوند.
کلمها غیر از کلسیم، منبع غنی «سولفورافان» (sulforaphane) هستند. این ماده خطر بروز سرطانهای معده، سینه و پوست را کم میکند.
گوجه فرنگی غیر از ویتامین C، محتوی مقدار زیادی «لیکوپن» میباشد. لیکوپن مادهای است که خطر سرطانهای پروستات و تخمدان را کم میکند.
هویج دارای «بتاکاروتن» زیادی میباشد و برای جلوگیری از سرطانهای ریه، دهان، حلق، معده، روده، کیسه صفرا، پروستات و سینه بسیار مفید میباشد.
هندوانه نیز از دیگر میوههای فصل تابستان است که حاوی ویتامینهای A و C و پتاسیم بود و با دارا بودن یک آنتی اکسیدان قوی به نام لیکوپن به محافظت در برابر سرطان پروستات کمک میکند. هندوانه میوه بسیار خوبی برای کنترل وزن است. مصرف تنها یک وعده از آن میتواند فقط با 49 کالری افراد علاقمند به مواد غذایی شیرین را راضی کند و این ویژگی، هندوانه را به یکی از میوههای با حداقل قند و کالری تبدیل میکند.
پرتقال منبع غنی ویتامین C است. تحقیقات نشان داده است که، این میوه اثر ضد سرطانی نیز دارد. پرتقال، از سرطان معده و ریه جلوگیری میکند.
هلو نیز حاوی پتاسیم و ویتامین C است. یک هلوی متوسط تنها 58 کالری دارد اما وجود گروههای 2 گرمی فیبر، این میوه را برای کنترل وزن ایده آل ساخته است. رنگ نارنجی روشن این میوه به خاطر وجود بتاکاروتن است که به کاهش التهاب، بهبود عملکرد سیستم ایمنی، محافظت از DNA و کنترل رشد سلولی با روشهایی که خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد کمک میکند.
از توت فرنگی به عنوان منبع خوبی از فیبر، ویتامین C و منگنزمی توان نام برد و افزود: این میوه حاوی اسید الاجیک است، این ماده تواناییاش را در کاهش رشد سلولهای سرطانی دهان، پستان، گردن رحم، روده بزرگ و پروستات نشان داده است.
این کارشناس خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان داده است که اسید الاجیک از چند روش متفاوت برای مبارزه با سرطان عمل میکند: این اسید به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند، برای غیر فعال کردن مواد سرطانزای ویژه به بدن کمک میکند و باعث کاهش سرعت تولیدمثل سلولهای سرطانی میشود.
همچنین میتوان از انگور به عنوان یکی دیگر از میوههای ضد سرطان نام برد و گفت: پوست انگور در هر دو نوع قرمز و سبز آن غنی از رسوراترول، فیتوکمیکال (ماده شیمیایی گیاهی) که خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد، است. تحقیقات آزمایشگاهی توانایی رسوراترول را در کاهش رشد سلولهای سرطانی و مهار تشکیل تومورها در پوست، کبد، روده بزرگ، ریه و پستان نشان میدهد.
منبع: جام