به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، «کافی بود محو تماشای ویترین یک مغازه شوی و دستان کوچکت از دستان مادر رها شود، آن وقت برایت شروع سردرگمی بود، اندکی جلو می رفتی و مادر را می دیدی و صدایش می کردی، رویش را که بر می گرداند و قامتِ کوچکت را که با نگاهی آمیخته به تعجب می نگریست، آن موقع تو می ماندی و سکوت ناشی از یک شرمندگی کودکانه…» این حکایت زمانی است که می توانستی در پیاده روهای شهر قدم بزنی و آسوده خاطر فقط مغازه ها را بنگری بی آن که نگران از فرو رفتن تیرهای شیطانی به چشمان خود باشی، آری شاید بتوان گفت این روزها تنها سود پوشش های رنگارنگ و چسبان و کوتاه زنان سرزمین ما این است که کودکان کمتر مادران خود را اشتباه می گیرند.
حکایت مظلومیت و مهجوریت چادر مشکی را نه در هنگامه راهپیمایی بیست و دو بهمن می توان سنجید و نه در صحن و سرای امام رئوف و نه در کوچه ها و محله های سنتی شهر. مظلومیت و مهجوریت چادر مشکی را آن زمان در می یابی که به سینما می روی، به تئاتر، به مراکز بزرگ خرید، به جشنواره های هنری، به پیاده روهای خیابان های بالای شهر، به کوه و پارک های جنگلی و نشانی از زنان چادری نمی یابی، تو گویی که تمام زنان شهر چادر را به کناری نهاده اند، این چنین است که “باربارا اسلاوین” خبرنگاری که نام او را در جمع همکاران روزنامه های واشنگتن پست، نیویورک تایمز و اندیشکده علوم و امنیت بین الملل ( ISIS ) وابسته به اسرائیل می توان یافت در آخرین سفر خود به تهران از وضعیت امروزِ حجاب زنان ایرانی نسبت به گذشته ها ابراز رضایت می کند و در گزارشِ آخرین سفر خود به ایران در پایگاه تحلیلی المانیتور اینطور می نویسد که “این روزها در تهران دیگر زنان زیر پنجاه سال چادری کمتر به چشم میخورند”.
اما به راستی آیا واقعیت همین است که مشاهده می شود؟ آیا نسبت زنان چادری به دیگر خانم ها که البته آنان نیز در صورت رعایت حجاب اسلامی محترم و قابل تکریم هستند، این قدر کم و ناچیز شده است یا این که برخی از زنان چادری ترجیح می دهند فضای اجتماعی را به خصوص در فعالیت های فرهنگی هنری و ورزشی تفریحی دربست تقدیم دیگران کنند و سپس خود نیز به جمع کسانی بپیوندند که از وضعیت بد حجاب در این اماکن گلایه مند هستند؟
حضور انبوه زنان چادری در اکران یک فیلم سینمایی
ممکن است استدلال شود که اجتناب حضور خانم های چادری در برخی فضاها به واسطه نامناسب بودن آن فضاهاست، اتفاقا همین عدم حضور این دسته از خانم ها یکی از دلایلی است که آن فضاها را نامناسب و جولانگاه بدحجابی کرده است. اگر برخی فضاها نامناسب است چه کسانی باید آن را درست کنند؟ آیا جز این است که همین زنان محجبه باید با حضور فعال و با نشاط و با جاذبه ی ناشی از رفتار رحمانی خویش ورق را برگردانند؟ آیا با در خانه نشستن اوضاع عوض می شود؟
روی این سخن البته با معدود افرادی نیست که چادر را از روی عادت و اکراه بر سر نگه داشته اند و هر جا مجالی بیابند خود را از آن آسوده می کنند و یا با رفتار سبک و دور از متانت یک زن محجبه شأن چادر را مخدوش می کنند، بلکه با آنانی است که با عشق و بر اساس یک باور درونی حجاب برتر را انتخاب کرده و خود نیز از وضعیت امروز حجاب در کشور ناراحت هستند و نسبت به بهبود آن احساس وظیفه می کنند.
حضور انبوه زنان چادری در اکران یک فیلم سینمایی
در عرصه اجتماعی تکلیف بزرگی بر دوش زنانی است که چادر را با معرفت برگزیده اند و آن این است که با خودنمایی خویش در عرصه های اجتماعی مانع از شکل گیری انگاره ی ذهنی در اقلیت بودن زنان چادری در محیط های فرهنگی هنری و ورزشی تفریحی شوند. این خودنمایی آن خودنمایی توأم با خودآرایی نیست که قطعا نکوهیده و مذموم است بالاخص برای زنان چادری، بلکه در واقع بالا نگاه داشتن عَلَم چادر مشکی در جامعه اسلامی و اثبات گزاره توانمندی زنان محجبه در عرصه های اجتماعی است. اتفاقی که تا کنون به دلایل متعددی تقریبا شکل نگرفته است و برخی فضاها را فقط زنان بدحجاب پر کرده اند و شاید هم این گونه بگوییم که برخی فضاها فقط زنان بدحجاب را جذب کرده اند تا جایی که اگر در مواردی نادر زنان چادری نیز مجال ورود یافته اند به دلیل سنگین بودن محیط ترجیح داده اند چادر خود را به کناری نهند و همرنگ جماعت شوند، دنیای سینما و بازیگری از آن دست فضاهایی است که تا کنون در بست دور از دسترس زنان محجبه باقی مانده است.
اما به راستی چه باید کرد؟ آیا جز این است که وظیفه اصلی در باب نهادینه کردن فرهنگ حجاب بر دوش خود خانم های محجبه است؟ آیا جز این است که تا کنون فریادها و مرثیه خوانی ها از اوضاع غیرقابل قبول حجاب در عمل تاثیری نداشته است؟ به نظر می رسد این روزها که لشگر بی حجابان و ساپورت پوشان خیابان های شهر را به تسخیر درآورده اند، زنان محجبه بیش از گذشته وظیفه دارند با رفتار آمیخته با محبت و تدبیر در محیط های اجتماعی بالاخص فضاهای فرهنگی هنری و ورزشی تفریحی فعالیت کنند و توانمندی های خود را ارائه کنند، این فعالیت حتی اگر به صرفِ حضور و در سکوت کامل نیز باشد ارزشمند است، آن چنان که امام صادق (ع) در روایتی می فرمایند: با سکوت مردم را به سوی ما دعوت کنید.
منبع: شبکه اطلاعرسانی دانا
مژده بده مژده بده يار پسنديد مرا
سايه او گشتم و او برد به خورشيد مرا
مخصوصا اونجايي که چادر را به عنوان حجاب برتر انتخاب کردي و نه تنها حالت حجاب
شعر قشنگي بود
ولي حيف که پسرم
روايت شده است از معصوم که نزديک حالت زن نسبت به خداوند متعال، وقتي است که حجاب دارد...
از قول مرحوم حاج آقا مجتبي تهراني.
يک نابينا ببيني داره ميفته تو چاه مجبورش نميکني مسيرش رو عوض کنه؟ يا ميگي بايد از اساس شهرداري بياد کار زير بنايي کنه و ما وظيفه اي نداريم ... ؟!
آيا فکر حضرت زهرا سلام الله عليها بسته بوده و زنان امروز بهتر ميفهمند ؟! اتفاقا زمان پيامبر هم اين مشکلات بوده... اينکه حتي يهودي ها مجبور به رعايت حجاب بودن. اين که اجبار نبوده مال قبل از وارد شدن به دين هست، داخل اسلام « نؤمن ببعض و نکفر ببعض » نداريم
هميشه بين آزادي و امنيت يک trade off بوده.
الان چطوري مردان مؤمن از مناظر تحريک کننده بايد در امان باشن؟ چطوري زنان مؤمن از خيانت در امان باشن...؟ اصلا اين زنان و مردان بدحجاب حقي براي مؤمنان قائل هستن؟؟
چقدر بايد از مواضع خودمون عقب بکشيم؟
حالا دوره اعتداله توي همه چي جو گير نشين لطفا
حجاب بايد کامل باشه ديگه افراط نداشته باشه چه صيغه اي هست؟!!! انگار قراره روي همه چيز آب ببندين
فکرکنم شما اينجانظام لائيک رو اعتدال اشتباه گرفتي،که حجاب کامل رو افراط مي دوني...
به يکي از وصيتهاي شهدا در تاييد مطلب شما بسنده مي کنم:
خواهرم سياهي چادرت از سرخي خون من رنگين تر است.
درود بر خواهران امانت دار
ببخشيد با بخشي از حرفتون موافقم..ولي حجاب فقط پوشاندن مو نيست که ادم با مانتو هم با حجاب باشه..حجاب کامل چادر هستش..ولي هر چادري هم با حجاب نيست بخاطر بعضي بي عفتي هايي که ميکنه
وقتي نيست...پس بسم الله.......
اگر ظاهر آراسته اي داشته باشه چشم بسته مي خري ولي اگر خوردگي و خرابي داشته باشه مطمئنا سراغش نمي ري
چون احتمال مي دي درونش فاسد شده باشه اين حکايت زن بي حجاب
شرايط زندگيم طوريه که همه و حتي آشنايانم من رو به خاطر پوشيدن چادر سرزنش مي کنند.
بعضي ها چون در آب زندگي مي کنند نمي دونند تشنگي يعني چي ؟
گاهي اوقات شرايط خيلي برام سخت ميشه ولي همين نعمت چادري بودن برام خيلي ارزش داره و حاضر نيستم با چيزي عوضش کنم.
وقت بهت برگردند بگن دختر خوبي هستي ولي حيف که چادري هستي !!!چه احساسي بهت دست ميده.
حرف زياده ولي نميشه گفت.