عضو کمیسیون بهداشت در مجلس با اعلام آمادگی مجلس برای پیگیری اجرای قوانین مصوب در حوزه پرستاری گفت: جامعه پرستاری برای احقاق حقوقشان باید بیش از پیش سماجت کند.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، محمد حسین قربانی نبود نرخ واقعی و تعرفه برای خدمات تمام گروه های فعال در عرصه درمان را یکی از مشکلات مهم این حوزه خواند و افزود: ضعف دیگری که نظام سلامت را با مشکل مواجهه کرده است بی توجهی به ابلاغ و اجرای به موقع این تعرفه هاست.
وی با اشاره به تصویب قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در مجلس گفت: مجلس حُسن نیت خود را نسبت به رفع دغدغه پرستاران نشان داده است اما عمده مشکلات در اجرایی شدن این قانون است.
این نماینده مجلس ادامه داد: به نظر می رسد با توجه به نگاه ویژه ای که وزیر جدید بهداشت به حوزه معیشت تیم سلامت و جامعه دارد، بتواند با پیگیری های خود این حق و حقوق را از معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری دریافت کند و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در راستای حمایت از حقوق کارکنان نظام سلامت کاملاً آمادگی دارد برای اجرایی شدن این قانون حمایت کند.
وی افزود: بنده از طرف کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس اعلام می کنم که کمیسیون آمادگی این را دارد که هر جا لازم باشد برای ایفای حقوق پرستاران رایزنی و چانه زنی کند و از تمام اهرم های نظارتی خود برای اعاده حق و حقوق این قشر زحمتکش استفاده کند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس، پرستاران را در خط مقدم ارایه خدمات حوزه بهداشت و درمان کشور دانست و گفت: به هر حال این قشر زحمتکش بیش از سایر کادر بهداشتی و درمانی با بیماران مأنوس هستند و بیمار پیش از اینکه به درمان جسمی نیاز داشته باشد به درمان روحی نیاز دارد و اولین کسی که می تواند این خلاء را برای بیماران جبران کند، پرستاران هستند.
وی اضافه کرد: باید جایگاه پرستاری را ویژه دید چون پرستار در دو جهت در کنار بیمار است یکی بحث عاطفی و دیگری بحث درمان و مهیا کردن فضای درمانی. لذا باید با توجه به این نقش مهم و تأثیر گذار در بخش بهداشت و درمان کشور نسبت برای حل مشکلات این قشر خدوم بیش از پیش تلاش کرد.
قربانی هر گونه تعمد در بروز تبعیض بین پرستاران و پزشکان را منتفی دانست و گفت: بنده به این اعتقاد ندارم که تفاوت معناداری در نگاه مسئولان و تصمیم سازان به این دو قشر وجود داشته است اما به هر حال واقعیت این است که قشر زحمتکش پرستار کمتر از پزشکان از حقوق واقعی خود برخوردار شده است بنابراین برای احقاق حقوق آنها باید تلاش بیشتر کرد.
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: به هر حال مجلس حُسن نیت خود را با تصویب قوانین لازم در رفع مشکلات پرستاری نشان داده است و در مورد اجرای این قوانین نیز هر چند یکی از وظایف مجلس، نظارت بر اجرای قوانین است اما به هر حال بخشی از مسئولیت نیز به عهده خود جامعه پرستاری است که با پیگیری های جدی تر نسبت به اجرای این قوانین سماجت داشته باشند.