به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، نانو الماس محصول جانبی استخراج الماس محسوب میشود؛ این مواد از الماسهایی که در جواهرسازی استفاده میشوند، کوچکتر هستند و قطری در حدود پنج نانومتر دارند.
با وجود اندازه بسیار کوچک، نانو الماسها از دوامی مانند الماس اصل برخوردار است.
بدلیل استحکام بالا، دانشمندان معتقدند که میتوان از نانو الماس برای توسعه درمانهای جدید دندانپزشکی استفاده کرد؛ این مواد بویژه برای مبتلایان به استئونکروز (مرگ استخوانی) کاربرد خواهد داشت.
ایمپلنتهای متداول دندانپزشکی در این دسته از بیماران بدلیل ضعف و تحلیل استخوان دوام ندارند و بیمار باید تحت عمل جراحی تهاجمی و دردناکی قرار بگیرد.
در حین عمل جراحی برای بازسازی استخوان و دندان آسیب دیده، جراح از یک اسفنج برای انتقال پروتئینهای رشد داده شده به داخل دهان استفاده میکند.
محققان دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA) در تحقیقات خود دریافتهاند که با استفاده از نانو الماس نیازی به انجام عمل جراحی وجود ندارد و پروتئینها از طریق تزریق یا شست و شوی دهان با نانو الماس تأمین میشود.
با انتقال نانو ذرات، پروتئینها در داخل دهان آزاد شده و بصورت آهسته و پیوسته به رشد استخوان جدید کم میکند.
این شیوه درمانی نسبتا ایمن و آسانی است که تاکنون در مقیاس سلولی و بر روی مدلهای حیوانی آزمایش شده است و بزودی بر روی انسان آزمایش خواهد شد.
نانو الماس در درمان بسیاری از مشکلات دهان و دندان کاربرد داشته و حتی میتواند برای درمانهای سرطان، پوکی استخوان و اعمال ارتوپدی نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
منبع: ایسنا