به گزارش خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، گشنیز گیاهی علفی با عمر یک ساله است و طب قدیم معتقد است که طبعی سرد خشک دارد. این گیاه تقویت کننده معده، قلب، از بین برنده کرم های معده، روده و بیماری های عفونی روده است. همچنین گشنیز خواب آور و آرام کننده است، تشنگی را رفع می کند، دل درد را برطرف می کند و مانع ترش کردن بعد از غذا می شود. گشنیز سرماخوردگی را درمان می کند درباره دیگر خاصیت های گشنیز می توان گفت خوردن این گیاه شیرمادران را زیاد می کند و سرماخوردگی را بهبود می بخشد. تخم گشنیز به هضم غذا کمک می کند، خوردن یا جوشانده تخم گشنیز نیز اسهال خونی را درمان می کند. پودر تخم گشنیز اگر با عسل یا شکر مخلوط و میل شود باعث تقویت بدن می شود.