به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، سازمان هوافضای آمریکا (ناسا) در طرحی قابل توجه در حال آزمایش پرینتری 3 بعدی در شرایط بیوزنی است. این دانشمندان در مرکز تحقیقات هوستون تگزاس یک چاپگر سه بعدی را در شرایط بی وزنی قرار دادند تا نحوه کارکرد و واکنش دستگاه را متوجه شوند.
طبق برنامه قرار است که این پرینتر در سال 2014 به ایستگاه ناسا فرستاده شود. کارخانه ای در سازمان هوافضای امریکا برای تولید چنین قطعاتی راه اندازی شده است تا دستگاه هایی برای فرستادن به فضا با تحمل شرایط بی وزنی و لرزش و تکان را بتوانند برای مسافران فضا تولید کنند.
کارخانه فضایی مذکور با هدف ساختن انواع قطعات یدکی و اشیای مختلف طراحی شده و ظرفیت طراحی، چاپ و در واقع ساختن بی نهایت شیء از نوعی ریسمان پلاستکی را دارد.
مدیر بخش مهندسی این کارخانه تحقیقاتی گفته است که: با ساخت این چاپگر 3 بعدی که برای اولین بار ساخت شده است و به فضا فرستاده خواهد شد باید بتوانیم قطعات یدکی و تعمیراتی آن را نیز تهیه کنیم چرا که در صورت عدم تولید این قطعات در صورت خراب شدن دستگاه باید منتظر بمانیم تا قطعات یدکی از زمین مجددا و با صرف هزینه و وقت بسیار برای ما فرستاده شود.
با ساخت چنین چاپگری، نیازهای فضانوردان به ارسال قطعات بسیار کم شده، و مشکلات و کمبود ها و یا غیر قابل استفاده شدن دستگاه ها تا رسیدن یک بی معنی خواهد شد.
نکته قابل توجه در ساخت این چاپگرها این است که به دلیل تحمل شرایط و فشارهای بیوزنی قطعات چاپگرها باید بسیار محکم باشد.