به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، «آگبوت»، نام رباتی است که طرح آن در دانشگاه فنآوری کوینزلند بسط یافته است.
این ربات به آرامی در کنار ردیف های محصول کشاورزی حرکت میکند و همزمان کار سم پاشی هوشمندانه و از بین بردن علف های هرز کوچک را انجام می دهد.
آگبوت، کم وزن و دارای حس گرهای کم هزینه است و بدون نیاز به راننده می تواند 2000 هکتار مزرعه گندم را پوشش دهد.
دیوید بال، از دانشگاه کوینزلند می گوید: آنچه می خواهیم انجام دهیم، جایگزین کردن ماشین آلات بزرگ با این ربات های سبک و هوشمند است. تمام مغز هوشمند روبات در داخل آن قرار گرفته و هیچ نیازی به کنترل و مدیریت از راه دور نیست.
این ربات راه خود را از میان موانع به کمک دوربین ها و سیستم GPS پیدا می کند. امید می رود که کشاورزان بتوانند تا ده ربات را در یک مزرعه و به صورت 24 ساعته به کار گیرند.
به گفته تولید کنندگان، این ربات نسبت به ماشین های کشاورزی کم صداتر و کم آلاینده تر و برای وجین کردن مزارع نیز مقرون به صرفه است.
آندرو بیت، پژوهشگر دانشگاه کویینزلند در مورد رشد و بارآوری محصول می گوید: سود واقعی روبات ها در شناخت راه های جدید رشد و افزایش محصول، موثر تر بودن استفاده از کود و سایر بارآورها، و کاهش ضربه به محیط زیست در کشاورزی است.
دانشمندان دانشگاه فنآوری کوینزلند، معتقدند که ظرف یک دهه آینده، به احتمال قوی این امکان وجود خواهد داشت که مراحل کاشت، داشت و برداشت محصول و وجین کردن مزارع در سراسر استرالیا، توسط روبات ها انجام گیرد.