کد خبر:۲۷۴۳۹۷
فناوری‌های آینده؛

در خودرو خود بنشینید، فناوری‌های رایانه‌ای کار خود را بلدند

محققین در تازه‌ترین تحقیقات خود دریافته‌اند که فناوری‌های رایانه‌ای می‌توانند کمک شایانی به کاهش خطرات و تلفات رانندگی کنند.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محققین در تازه‌ترین تحقیقات خود دریافته‌اند که فناوری‌های رایانه‌ای می‌توانند کمک شایانی به کاهش خطرات و تلفات رانندگی کنند.
 
این محققین با کمک فناوری‌های رایانه‌ای و استفاده از آنها در خودروهای هوشمند توانسته‌اند میزان خطرات ناگهانی اتومبیل ها را کاهش دهند.
 
در نمونه ای از این آزمایش، اتومبیلی را  مجهز به سیستمی کامپیوتری کرده‌اند که قابلیت ارتباط با دیگر خودروها را دارد. همچنین این اتومبیل می‌تواند مکان اطلاعات اتومبیل را از طریق یک آنتن که بر روی سقف است به خودروهای دیگر ارسال کند. اشیاء اطراف خودرو  نیز می‌توانند توسط رادار و حسگرهایی که در بخش جلوی خودرو نصب شده‌اند شناسایی شوند.
 
مطمئنا با ورود چنین فناوری هایی به صنعت خودرو و قابلیت ارتباط با یکدیگر و تبادل اطلاعات میان آنها، بی تردید شاهد رانندگی کم‌خطرتر و محیطی سالم‌تر و بهتر خواهیم بود.
 
در این آزمایش خودرو را در حالت خودکار قرار داده شده و دیگر پا بر روی پدال نیست. تنها کاری که انجام می‌شود تماشای منظره و خیابان است. با این سامانه خودکار، سرعت خودرو به نسبت خودروی روبرو تنظیم و در نتیجه، فاصله آن دو همواره در حد مجاز حفظ می شود.
 
اطلاعات خودروی روبرو یعنی افزایش و کاهش سرعت و شتاب آن، به این خودرو منتقل می شود. این اطلاعات توسط رادار، حسگرها و دوربین های دریافت می شود و همانطور که می بیند اگر خودروی روبرو ترمز کند، بلافاصله و به طور خودکار، خودروی ما نیز از سرعت خود می‌کاهد.
 
یک نمونه دیگر از این خودروهای هوشمند می تواند علایم راهنمایی و رانندگی را شناسایی و تحلیل کند. مثلا با نزدیک شدن به چراخ راهنمایی و رانندگی، سامانه خودرو تشخیص می دهد که تا لحظاتی دیگر چراغ سبز خواهد شد و در نتیجه نیازی به توقف کامل نیست.
 
این سامانه برای خودروهای سنگین بسیار مفید است و می تواند مصرف سوخت آنها را تا میزان قابل توجهی کاهش دهد.
 
تصور کنید که روزی تبادل اطلاعات بین خودروها ممکن شود و هر خودرویی بتواند به طور خودکار علایم راهنمایی و رانندگی را شناسایی و تحلیل کند. در این صورت، مراکز کنترل ترافیک می توانند با استفاده از این اطلاعات، کارآیی مسیرها و جاده ها را تا حد بسیار زیادی افزایش دهند.
 
اینگونه فن آوری ها می تواند برای عابر پیاده و دوچرخه سوار نیز مفید باشد. مثلا زمانی که هوا بد و دامنه دید محدود است، دوچرخه سوارها می توانند با استفاده از این حسگرهایی ویژه، جان خود را نجات دهند.
 
در نمونه‌ی مشابه به خودرو ها فناوری هایی نیز در دوچرخه ها اعمال شده است که یک سامانه رایانه‌ای می‌تواند موقعیت دوچرخه را توسط یک مکان یاب به خودروهای اطراف ارسال کند.
 
وجود چنین فناوری‌هایی در آینده ای نزدیک می‌توانند درصد زیادی از سوانح و تلفات جاده‌ای را کاهش دهد تا انسان‌ها شاهد روزهای بهتر با تصادفات کمتر باشند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار