کد خبر:۲۶۸۳۰۴
گزارشی از بدهی مخابرات به شرکت ارتباطات زیرساخت؛

دلجویی از شرکت ارتباطات زیرساخت با چک 75 میلیاردی/ آیا ADSL‌ مخابرات قطع می‌شود؟

اکنون در سال 92 و برای چندمین بار موضوع اختلافات مالی مخابرات و شرکت ارتباطات زیرساخت بالا گرفته و شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرده که مخابرات 450 میلیارد تومان به این شرکت مادر تخصصی بدهی دارد.

گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ اولین بار در ابتدای سال 90 بود که اختلافات میان مخابرات و شرکت ارتباطات‌زیر ساخت علنی و رسا‌نه‌ای شد و در همان زمان شرکت ارتباطات زیرساخت که جزو شرکت‌های مادر محسوب ‌می‌شود و نماینده حاکمیت و دولت در تامین انحصاری پهنای باند و برقراری ارتباطات بین‌استانی و بین‌الملل‌ است، اعلام کرد که تمامی ارتباطات مخابراتی کشور را که از سوی شرکت مخابرات ایران عرضه می شود، قطع خواهد کرد که این قطعی ممکن بود حدود ده‌ها میلیون مشترک را دچار مشکل کند.

 

شروع اختلافات شرکت مخابرات ایران و شرکت ارتباطات زیر ساخت

 

اکنون در سال 92 و برای چندمین بار موضوع اختلافات مالی مخابرات و شرکت ارتباطات زیرساخت بالا گرفته و شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرده است که مخابرات 450 میلیارد تومان به این شرکت مادر تخصصی بدهی دارد.

 

بدهی جزئی مخابرات و پرداخت چک 75 میلیاردی!

 

هرچند که در ابتدا شرکت مخابرات این بدهی را جزئی اعلام کرده بود، اما به گفته داوود زارعیان، معاون شرکت مخابرات، این شرکت نه به دلیل رسانه‌ای شدن و نه به دلیل بدهی بالا و نه به دلیل ترس از متوقف شدن فروش اینترنت، بلکه به دلیل رویه‌ای معمولی چکی به مبلغ 75 میلیاردی تومان به ارتباطات زیرساخت پرداخته است تا از شدت اختلافات کم کند.

 

همراه اول و شرکت مخابرات متهمین اصلی پرونده بدهی‌ها

شرکت ارتباطات زیر ساخت در مورد این بدهی‌ها گفته است: از میان مشتری‌های شرکت زیرساخت، شرکت مخابرات ایران و همراه اول عمده‌ترین مشتریان این شرکت هستند و از سوی دیگر بیشترین بدهی را نیز به زیرساخت دارند و بدهی خود را پرداخت نمی‌کنند.

 

مخابرات در پاسخ می‌گوید: شرکت زیرساخت و مخابرات در بحث پرداخت‌ها اختلاف اساسی ندارند و آنچه که حقوق زیرساخت است به صورت مرتب و ماهانه پرداخت می‌شود؛ اما در بخشی از حساب‌ها اختلاف نظر وجود دارد.

 

مخابرات خود پیش‌قدم اصلی در قطع حساب مشترکین بدهکار است

مجید خباز، معاون جدید توسعه مدیریت و منابع شرکت ارتباطات زیرساخت، با اشاره به میزان بدهی قابل توجه 450 میلیاردی شرکت مخابرات ایران و همراه اول به شرکت ارتباطات زیرساخت گفته‌است: هنگامی که مشتریان شرکت مخابرات ایران در پرداخت بدهی‌های خود تاخیر می کنند، آن شرکت‌ها فورا ارتباط مشتریانشان را قطع و علاوه بر جریمه حتی هزینه قطع و وصل مجدد را از آن ها مطالبه می کند و تا بدهی خود را نپردازند ارتباط آنها را برقرار نمی‌کند، در حالی که شرکت ارتباطات زیرساخت ضمن احترام به مشتریان خود تاکنون هیچ گاه با مشتریانش این گونه رفتار نکرده است.

 

ضمن این که تمامی تبادلات ترافیکی و ارتباطات مشترکان شرکت‌های مخابرات استان‌ها و همراه اول در بستر ارتباطات بین شهری و بین الملل ارتباط فی مابین اپراتورهای تلفن ثابت یا سیار و همراه اول با دیگر اپراتورهای سیار لزوما با استفاده از شبکه مادر مخابراتی کشور و تجهیزات و مراکز زیرساخت کشور محقق می شود.

 

این اپراتورها که هر سال از عملکرد مطلوب و برخورداری از درآمدهای قابل توجه سالانه شادمان می شوند قانونا باید حق السهم استفاده از شبکه مادر مخابراتی و مراکز زیرساخت انتقال ترافیک را به موقع پرداخت کنند.

 

وی در بخش دیگری به تلاش شرکت ارتباطات زیرساخت برای حل اختلافات و مغایرت‌ها در خصوص املاک و تجهیزات اشاره کرد و گفت: شرکت مخابرات ایران پس از واگذاری به بخش خصوصی از واگذاری بخشی از املاک، ساختمان‌ها و تجهیزاتی که بر ضوابط تعیین شده باید در حوزه حاکمیت و شرکت ارتباطات زیرساخت باقی می ماند، خودداری کرده است.

 

آیا ADSL مشترکین قطع خواهد شد؟ 

در صورت حل نشدن اختلافات و عملی شدن تهدید شرکت ارتباطات زیرساخت نه تنها تقاضای متقاضیان ADSL بی‌پاسخ می‌ماند بلکه برای مشترکان فعلی مخابرات نیز مشکلاتی به وجود می‌اید چرا که در صورت قطعی لینک و بروز مشکلات فنی، مخابرات امکان پشتیبانی از سرویس را با وجود محدودیت پهنای باند نخواهد داشت.

 

اختلافات میان شرکت مخابرات ایران با وزارت ارتباطات دقیقا بعد ار خصوصی شدن مخابرات بسیار بالا گرفته است، و این اختلافات بیشتر در زمینه نرخ مکالمات و تعرفه گذاری، بدهی مخابرات به دولت و واگذاری مخابرات به بخش خصوصی می‌باشد.

 

کاش مخابرات را به بخش خصوصی واگذار نکرده بودیم

در هر صورت گویا دولت از واگذاری مخابرات به بخش خصوصی راضی نیست و این اختلافات از همین موضوع ریشه گرفته است. برای مثال رحیمی معاون اول احمدی نژاد در مراسمی از پشیمانی دولت برای فروش مخابرات پرده برداشت و گفت: به دستور آقایان مخابرات را واگذار کردیم؛ نوش جانشان! اما ای کاش این کار را نمی کردیم!

 

همچنین اختلاف بر سر شبکه کابل مسی مخابرات نیز یکی دیگر از این اختلافات است.

 

شبکه سیم مسی امکان واحدی در کشور است که فقط در اختیار شرکت مخابرات ایران قرار دارد و هیچ کس نه تنها نمی‌تواند شبکه‌ای به موازات آن ایجاد کند بلکه اصلا اقتصادی و امکان‌پذیر هم نیست. از این رو انحصار این شبکه در دست مخابرات باعث نارضایتی سایر اپراتورها شده است.

 

چندی پیش، مقرر شد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مقرراتی را برای نحوه استفاده از این شبکه که در اختیار مخابرات ایران است، از نقطه صفری که یک شرکت می‌خواهد از این منبع استفاده کند، تنظیم کند.

بر این اساس، قرار بود این قانون برای استفاده از شبکه مسی که PAPها و هر شرکت دیگری که در آینده به استفاده از این منبع نیاز داشته باشند، تدوین ‌شود و شرکت مخابرات ایران نیز ملزم شود طبق این آیین‌نامه امکانات را در اختیارشان قرار دهد.

بر اساس این گزارش پروژه تدوین مقررات استفاده از امکانات مخابراتی هنوز هم آماده نشده است، با توجه به اینکه بیشترین چالش سال‌های اخیر بر سر استفاده از امکانات مخابراتی و به ویژه شبکه سیم مسی میان شرکت‌های PAP و مخابرات ایران بوده است.


شبکه کابل مسی برای مخابرات می‌ماند
اما سخنگوی شرکت مخابرات ایران در این باره، گفت: سهامداران شرکت مخابرات ایران این مجموعه را کامل خریداری کردند و به هیچ وجه این امکان وجود ندارد که بخشی از شبکه جدا شده و به وزارت ارتباطات بازگردد و انجام این کار اصلا به سادگی که گفته می‌شود نیست و طبیعتا نمی تواند عملی شود.

 

داوود زارعیان ضمن بی اساس خواندن بازپس گیری شبکه کابل مسی گفت: این شبکه همیشه در اختیار مخابرات خواهد ماند و شرکت مخابرات آمادگی دارد طبق ضوابط و تعرفه‌هایی که دولت تعیین می کند به تمامی متقاضیان خدمات بدهد.

 


زارعیان افزود: به نظر من مشکل اینجاست که سایر اپراتورها و PAP ها می خواهند این خدمات را به رایگان دریافت کنند و از این رو دم از در انحصاری گرفتن این خدمات از سوی شرکت مخابرات می‌زنند، در حالیکه شرکت مخابرات 5 هزارو 500 میلیارد تومان بابت خرید این شبکه هزینه کرده است و از این رو باید بگویم که این مجموعه به هیچ وجه مجددا دولتی نخواهد شد.

 

وی ادامه داد: تمامی اپراتورها و شرکت‌ها می توانند به مخابرات مراجعه کرده و طبق تعرفه‌ای که دولت پیش بینی کرده، این خدمات را دریافت کنند.

 

باید منتظر باشیم و ببینیم این اختلافات باز هم مردم را دچار سردرگمی و مشکل می‌کند و یا فکری به حال آنان می‌شود؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار