کد خبر:۲۶۸۹۵۸

فقط یک راه برای دفع سموم از مغز وجود دارد

دانشمندان دریافتند خوابیدن به مغز امکان می‌دهد که خود را از شر سمومی که در زمان بیداری فرد در آن انباشته می‌شوند، خلاص کند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، «میکن ندرگارد» عضو هیأت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه راچس‌تر (نیویورک، شمال شرق آمریکا) و سرپرست این گروه تحقیقاتی اعلام کرد: براساس تحقیقات انجام شده، مغز در دوره‌های بیداری و خواب عملکرد متفاوتی دارد.

 

وی افزود: در واقع، ماهیت بازیافتی خواب باعث حذف پسماند‌هایی می‌شود که در نتیجه فعالیت عصبی طی بیداری انباشته شده‌اند.

 

محققان دریافتند که حجم سلول‌های مغزی هنگام خواب 60 درصد کاهش می‌یابد که این امر به حرکت سریع‌تر و آزادانه‌تر مایع مغزی نخاعی در بین بافت‌ها و حذف مؤثر‌تر سموم و پسماندهای سلولی کمک می‌کند.

 

مغز برای این عمل پاکسازی از یک سیستم منحصر به فرد موسوم به گلیمفاتیک استفاده می‌کند که طی خواب به شدت فعال می‌شود و امکان پاکسازی سم‌های مسئول بیماری آلزایمر و دیگر بیماری‌های عصبی را فراهم می‌کند.

 

پژوهشگران با رد توانایی مغز برای انجام چند کار همزمان، اعلام کردند: مغز قادر به انجام دو کار همزمان نیست و فقط می‌تواند یکی از دو کار پاکسازی خود از سموم یا فکر کردن را انجام دهد. سیستم لنفاوی امکان حذف پسماندهای سلولی را در بدن فراهم می‌کنند اما این امر در مغز که دارای یک سیستم پیچیده است و ورود و خروج مولکولی را کنترل می‌کند، انجام نمی‌شود. به همین دلیل پسماندهای سلولی از طریق رگ‌های مغز وارد سیستم جریان خون و در ‌‌نهایت کبد می‌شوند و در آنجا از بین می‌روند.

 

به گفته دانشمندان، سیستم لنفاوی موش‌ها، میزان فعالیت در هنگام خواب 10 برابر فعال‌تر از زمان بیداری است.

 

این محققان که نتیجه کار خود را در مجله ساینس آمریکا منتشر کردند می‌گویند این کشف می‌تواند به درک عملکردهای بیولوژیک خواب و یافتن درمان‌های مناسب برای بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون کمک کند.

 

محققان خاطر نشان کردند تقریبا همه بیماری‌های عصبی با انباشت سموم و پسماندهای سلولی مرتبط هستند و انباشت این پسماند‌ها مانند انباشت پروتئین‌های سمی می‌تواند باعث بیماری آلزایمر شود.

 

منبع: العالم

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار