معاون اول رئیس جمهور با بیان تولیدکننده علم نباید الزاماً سرمایهگذار باشد به اتصال سرمایهگذاران کشور به حلقه علمی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، اسماعیل جهانگیری در مراسم افتتاحیه چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی «علم تا عمل»که صبح امروز در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مسائلی که اقتصاد کشور و همه بخشهای مختلف را تحت تاثیر قرار داده و کشور به صورت جدی از آن آسیب دیده، اتکای بیش از حد به درآمدهای فروش نفت است.
وی افزود: همین اتکای بیش از حد و خدماتی که از درآمدهای نفتی افزایش یافته، باعث شده است که بعضیها منتظر تغییرات جدی در زندگی مردم باشند، در حالی که با گذر زمان نه تنها این انتظار محقق نشده، بلکه بخشهای قابل توجه کشور نیز دچار آسیب جدی گردیده است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکید بر کاهش تکیه بر درآمدهای نفتی به عنوان یک سیاست خارجی گفت: در نظام متکی به درآمدهای نفتی باید به سمت اقتصاد دانشبنیان حرکت، و بتوانیم این مهم را مدیریت کنیم که این موضوع نیازمند تدبیر جدی برای آینده کشور است.
جهانگیری اظهار داشت: طبق اذعان دولتمردان و خود مردم، اقتصاد کشور در شرایط نامناسبی قرار دارد که اجماع همه بر این است که بخشی از این معضل به تحریمها مربوط میشود که کشور را از بسیاری از منافع و فرصتها دور نگه داشته است و بخشی دیگر نیز به دلیل سیاستها ی غیرعلمی غیرکارشناسی و بعضاًٌ شتابزدهای است که در کشور اتخاذ شده است.
وی در ادامه گفت: شاخصهای رشد اقتصادی، رشد سرمایهگذاری، نرخ تورم و بیکاری برای ارزیابی وضعیت اقتصادی کشور کافی است، به طوری که آمار و ارقام سال 91 وضعیت نگرانکنندهای، بویژه در بیکاری نسل جوان را اعلام میکند.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: آمارها درباره اشتغال نشان داده است نسبت بیکاری نسل جوان در گروه سنی 15 تا 24 سال متوسط شاخص بیکاری کشور که از نسبت دو و حالت هشدار است، عبور کرده است.
جهانگیری با اشاره به متمرکز شدن دولت به دو زمینه تصریح کرد: دیپلماسیهای خارجی و تعامل با دنیا براساس چارچوب سیاستهایی که رهبر انقلاب تبیین کردهاند و توجه به سیاستهای اقتصادی دو موضوع مهمی است که باید دولت بر آن متمرکز شود.
وی درباره سیاستهای اقتصادی افزود: برخلاف آمارهای موجود نگرانکننده باید به مردم این اطمینان را بدهیم که حرکتهای غیرعلمی باید در این عرصه حذف شود و باید به حرکتهای علمی متکی شویم؛ دولت نیز اصرار دارد در همه زمینههای اقتصادی کشور سیاستهای اقتصادی را تبیین کند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: این امر محقق شدنی است و با حمایت نخبگان میتوان این شرایط را تغییر داد و شرایط مطلوب را حاکم کرد.
جهانگیری افزود: یقیناً در این حرکت اقتصادی اولویتبندیهایی وجود دارد که بسیار مهم است؛ امیدواریم در مرحله اول دارای ثبات اقتصادی شویم و اقتصاد را از حالت شوک و حرکت زیکزاکی موجود خارج کنیم.
وی گفت: مهم این است که مسئول اقتصادی کشور بتواند برای سازمان خود اعتمادی بین نخبگان ایجاد کند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: باید در تورم، بیکاری و سیاستهای خارجی ثبات به وجود بیاوریم و بعد از آن شاخصهای منفی را به سمت محور مثبت هدایت کنیم.
جهانگیری تصریح کرد: در گام نخست باید رشد اقتصادی 5.8- درصد را متوقف کنیم و به سمت بهبودبخشی در رشد اقتصادی گام برداریم، در گام بعدی باید بخش خصوصی به حوزه اقتصادی کشور ورود پیدا کند که یکی از این حوزهها علم و فناوری است.
وی اظهار امیدواری کرد و گفت: ایران میتواند در برخی رشتههای علمی از مرحله قابل مطرح شدن به عنوان کشور پیشگام حضور داشته باشد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه نخبگان و دانشمندان کشور در این حوزه قدمهای قابل توجهی برداشتهاند، تاکید کرد: آنچه باید انجام شود، ایجاد چرخه کامل تبدیل ایده به کالای قابل مصرف است.
شرکتهای دانشبنیان اولویت مهم و در دستور کار است
جهانگیری در ادامه گفت: باید شرکتهای دانشبنیان را به عنوان اولویت مهم در دستور کار قرار دهیم؛ الزاماً تولیدکننده علم نباید سرمایهگذار نیز باشد، لذا باید سرمایهگذارهای کشور آمادگی لازم را داشته باشند که به حلقه عملی وصل شوند.
وی گفت: شرکتهای دانشبنیان میتوانند نظام جمهوری اسلامی را در حوزه علم و فناوری ارتقا دهند.
چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی «علم تا عمل» از امروز، 11 آبان تا سهشنبه این هفته از ساعت 9 تا 19 برای علاقهمندان برپاست.