به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ هاشم صباغیان ـ وزیر کشور دولت موقت ـ نیز یکی دیگر از افراد میانهرو مشاور ومورد توجه سفارت آمریکا بوده است. در مورد وی نیز اسناد گوناگونی وجود دارد که به اختصار به برخی از آنها اشاره میشود. در یکی از اسناد سفارت که در اصل به امیرانتظام مربوط میشود، کاردار وقت لانه جاسوسی آمریکا به صحبتهایش با صباغیان اشاره کردهاست و آنها را سودمند وجالب توصیف میکند. ولی امیرانتظام هشدار میدهد که انقلابیون ممکن است «آنچه را در این ملاقاتها میگذرد، بیش از حد خود جلوه دهند [!] و مردم را از آن مطلع کنند، مثل مسألهی صباغیان » که همین امر نشان میدهد مسائلی که در این ملاقاتها مطرحمیشد، چندان در زمینهی منافع ملی و حفظ دستاوردهای انقلاب نبوده که افشای آن خشم مردم را بر میانگیخته است.
علاوه بر این، در مهرماه 1358 ه.ش، کاردار آمریکا ـ در دیدار با صباغیان ـ به وی درمورد اعدام سران رژیم شاه اعتراض میکند. این مذاکرات، اعتراض نیروهای اصولگرا را به وی و نیز به سفارت آمریکا در پی دارد که این موضوع در اسناد سفارت آمریکا دراین زمان منعکس شده است. این اقدام لینگن ـ کاردار سفارت آمریکا ـ به حدی زننده و نا مطلوب بود که حتیمیانهروهایی چون ابراهیم یزدی، که در آن زمان پست وزارت خارجه را بر عهده داشت، در ملاقات با کاردار آمریکا به وی اعتراض میکند:
«یزدی به گفتوگوی لینگن با وزیر کشور ایران ـ صباغیان ـ به عنوان مداخله بیجا در امور داخلی ایران اشاره کرد و سؤال کرد چرا ایالات متحده دست بهچنین کارهایی میزند؟ کاردار پاسخ داد که ما مایل بودیم نگرانیهای خودمان را ابراز نماییم. ما امیدوار بودیم که بتوانیم چیزی را که حس میکردیم، به طورخصوصی بگوییم »
لینگن در ادامه با زیرکی خاص یک جاسوس آمریکایی میگوید: «ما از همین طریق، از نزدیک شدن به ایرانیهایی که نگرانیهایی راجع به ایالاتمتحده دارند، استقبال میکنیم... بحثهای آزاد و خصوصی، جزئی از دوستیواقعی میباشند.»
منبع: مشرق نیوز