به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ چهره ای که پشت اکثر بازیهای مشهور و البته خشن رایانه ای است پس از ساخت بازی ویدئویی Grand Theft Auto یا « اتومبیل دزدی بزرگ » که در داخل ایران به GTA یا جی تی ای معروف است نمونه اولیه ای از یک بازی با موضوع انقلاب ایران و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا را ارائه داده است.
شاید دانستن این موضوع جالب باشد که پشت بازی جی تی ای که در سرتاسر جهان طرفدار دارد یک ایرانی است. نوید خوانساری ، بازی پر حرف و حدیث جی تی ای را ساخته است ؛ بازی که پخش آن در فروشگاههای ایران ممنوع بوده و جز بازیهای غیرمجاز محسوب می شود. خوانساری نمونه اولیه بازی « انقلاب 1979» را ساخته و آن را روی سایت کیک استارتر قرار داده است تا مردم و طرفدارانش سرمایه اولیه ساخت این بازی را تامین کنند. کیک استارتر سایتی است که برای جلب حمایتهای مردمی در زمینه تولید پروژه های خلاقانه هنری فعالیت می کند. مردم نمونه آزمایشی و اولیه آثار هنری اعم از فیلم و ویدئو ، طراحی و موسیقی ،عکاسی ، نشر ، تئاتر ، تکنولوژی و بازیهای ویدئویی را در کیک استارتر می بینند و در صورت تمایل در حمایت مالی از آن مشارکت می کنند؛ بازتاب ماجرای تسخیر لانه جاسوسی هنوز هم در عصر امروز طنین انداز است و شاید به همین خاطر برخی از اعضای گروه خوانساری که در ساخت این بازی مشارکت داشته اند از اسامی مستعار استفاده کرده اند که این موضوع بر برخی شک و گمانها درباره ماهیت این بازی دامن می زند. خوانساری ابراز امیدواری کرده است که این بازی به زودی به صورت یک مجموعه ایپزودیک و نسخه های قابل نصب بر روی تبلت آماده استفاده شود.
از نکات جالب و شبهه برانگیز درباره این بازی رد پای کستنیگ و بازیگران فیلم « آرگو » در این بازی است . خوانساری که در ساخت بازی جی تی ای ، شهرت جهانی کسب کرده برای ساخت بازی « انقلاب 1979 » از نزدیک شاهد وقایع انقلاب اسلامی نبوده است. اگرچه همراه پدربزرگش در قیامهای اولیه مردم تهران حضور داشته اما در سال 1364 و در سن 10 سالگی ایران را به مقصد کانادا ترک گفته است. وی در اظهار نظری خاطر نشان کرده است : « می خواستم مردم خود را در یک انقلاب واقعی احساس کنند و با شور و عشق و اشتیاق آن همراه شوند ؛ حس یک انقلابی را داشته باشند که تصور می کند می تواند باعث تغییر شود. »
وی گفته است : « نگاه واقع بیینانه ای به آنچه که در حال وقوع بود نداشتم . برای یک پسربچه ده ساله مشاهده ماشینهای نظامی که خیابانها را بالا و پایین می کنند و نیز تماشای سیل جمعیتی از مردم که یک منطقه را به تسخیر خود در می آوردند و در کل مشاهده این تظاهرات توده ای بسیار جالب بود. »
در 45 ثانیه اول بازی ، بازیکنان با تاریخچه مختصری از انقلاب ایران اشنا می شوند. شخصیت اصلی بازی که یک عکاس خبری جوان به نام رضا است حوادثی را بازگو می کند که سرنوشت کنونی او را با زندان اوین رقم زده است ؛ جایی که در قبل و پس از انقلاب محل بازداشت زندانیان سیاسی بوده است. بازیکن با تفسیری از این وقایع مواجه می شود و در ادامه وارد مجموعه بازیهای کوتاهی می شود که در آنها باید ماموریتهای امداد و نجات ، قطع شبکه برق شهری و زدن برچسب روی دیوار و کشیدن نقاشی های دیواری را بر عهده بگیرد.
خوانساری گفته است : « قصد من موعظه کردن نیست . در حال ساخت یک بازی هستم و باید تا جایی که می توانم مردم را سرگرم کنم . اگر بخواهم چیزی آموزش بدهم باید خود را یک بازنده بدانم . »
برای بازی سازی چون خوانساری که در پرونده او ساخت بازیهای خشن به چشم می خورد جای تعجب است که در « انقلاب 1979 » تیراندازی اول شخص جایی ندارد. به گفته خوانساری ، انقلاب ایران جنگ تیراندازی نبود و اگر مردم هدف شلیک قرار می گرفتند به جای مبارزه مجبور به فرار بودند و این موضوع بخشی از بازی « انقلاب 1979 » است.
بازیکنان در این بازی می توانند نوار کاستهایی با صدای امام خمینی (ره ) را بشنوند یا جمع آوری کنند ؛ پیش از آنکه عکسهای واقعی میشل ستبورن از انقلاب در جریان بازی منتشر شود همان تصاویر را زودتر خودشان شکار کنند و روی شخصیتهای بازی صدای بازیکنان ایرانی – آمریکایی چون نوید نگهبان ، بازیگر سریال « هملند » و نیز فرشاد فراجت ، بازیگر فیلم « آرگو » را بشنوند.
خوانساری بعد از ساخت بازیهای ویدئویی مشهوری چون جی تی ای ، مکس پین و من هانت یا تعقیب جنایتکاران کمپانی بازی سازی « اینک استوریز » را تاسیس کرد. او و گروهش برای ساخت بازی « انقلاب 1979 » و شکل دادن به محتوای تاریخی آن با افرادی که از نزدیک در جریان انقلاب ایران حضور داشتند و نیز دانشگاهیان و کارشناسان سیاست مصاحبه کردند.
خوانساری با اشاره به اینکه نسل جدید در غرب و سایر نقاط دنیا درک درستی از ایران ندارند گفته است: « دنیایی که آنها تصورش را می کنند کاملا با دنیایی که من آن را تجربه کرده ام متفاوت است و خواستم غریبی آنها با این دنیا را از طریق قدرت تصویر از بین ببرم . می خواستم مردم بدانند که ایران در دهه 70 میلادی چگونه بوده است. »
تاکنون رقمی حدود 395 هزار دلار برای ساخت بازی « انقلاب 1979 » که بهار سال آینده منتشر می شود برآورد شده است و به فاصله تنها چند ساعت بعد از بارگذاری نمونه اولیه این بازی در سایت کیک استارتر ، شمار زیادی از طرفداران بازیهای رایانه ای و ویدئویی علاقه مندی خود به بازی « انقلاب 1979 » را اعلام کردند.
منبع: رجانیوز