به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ صادق قطبزاده که در ابتدای انقلاب با آن همراهی میکرد و پستهای گوناگونی را نیز به خود اختصاص داد، پس از آنکه توانست با جاهطلبیهای فراوان به آنچه که میخواست دست یابد، به تلاشی برای براندازی نظام جمهوری اسلامی اقدام کرد که حاصل آن اعدام وی بود.
در یکی از اسناد سفارت آمریکا، آمریکایی بودن قطبزاده یک تاکتیک لازم برای مهار کردن قدرت در ایران انقلابی دانسته شده است. در یکی دیگر از اسناد سفارت آمریکا در مورد عملکرد صادق قطبزاده در صدا وسیما میخوانیم:
«سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران، همچنان در وضع هرج و مرج و]وضعیت[ نیمه حرفهای بهسر میبرد. بزرگترین دستاورد این سازمان ـ پس ازدو ماه حرارت انقلابی ـ این است که صادق قطبزاده، مدیر کنونی آن را به صورت یکی از منفورترین چهرههای ایران درآورده است. »
همین سند، نشانگر ضعف صادق قطبزاده در مدیریت سازمان صدا و سیما و ایجادجهتگیری انقلابی در آن و جلب رضایت کارکنان سازمان با وجود ادعاهای فراوان وی است. در دیگر اسناد سفارت آمریکا هم به نارضایتی از نحوه اداره صدا و سیما ازسوی مردم و نیروهای انقلابی بارها اشاره شده است. یکی از اسناد جالب سفارت آمریکا دربارهی قطبزاده به دیدار او با یکی ازکارمندان وزارت خارجهی آمریکا در نوامبر 1977 در این کشور بر میگردد. وی در اینملاقات با تأکید فراوان بر ادعای طرفداری کارتر از حقوق بشر، اظهار امیدواری میکند که « کارتر اشتباهات حکومتهای سابق را تکرار نکند.» وی اعلام میکند که «او وسازمانش از تحسین کنندگان آمریکا و ایدهآلهایی که آمریکا از آن دفاع میکند، هستند.» مأمور آمریکایی در پایان این ملاقاتها، چنین اظهار میکند که قطبزاده «از لحاظایدئولوژیک، ضدآمریکایی به نظر نمیرسید.» همچنین در سند دیگری قطبزاده با وجود ضدیت با شاه، دوست آمریکا دانسته شده است. جالب آنکه در سند دیگری پروفسور ریچارد کاتم ـ از استادان آمریکایی ـ با قطبزاده ملاقات کرده وی را مانند قذافی «کمی خل« دانسته است! این نظریه وقتی باورپذیر میشود که آن را در کنار تلاشهای قطب زاده برای تحویل گرفتن گروگانها ازدانشجویان در اسفند 1358 و همچنین دیدار مخفیانه با هامیلتون جردن ـ رئیس ستادکاخ سفید ـ در زمان ریاستجمهوری کارتر قرار دهیم.
جردن خود در کتاب « بحران » به این مسأله و دو دیدار خود با قطبزاده اشاره کرده است. لقب » بد ذات« یکی دیگر از القابی است که ـ در یکی از اسناد سفارت آمریکا ـ بهقطبزاده داده شده، البته این لقب را نه مأموران آمریکایی، بلکه برخی ایرانیان عادی که طرف صحبت مأموران سفارت قرار گرفتهاند، به وی و یزدی و بنیصدر دادهاند؛ زیرا این افراد 10 تا 15 سال گذشته را خارج از ایران گذراندهاند و با واقعیتهای جاری کشور در تماس نیستند. این افراد انقلابیون فعالی نیز نیستند.
منبع» مشرق نیوز