به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ اولین رئیسجمهور؛ جمهوری اسلامی ایران که به دنبال افشای خیانتهایش به انقلاب مجبور به فرار شد. بنیصدر یکی از افرادی است که به علت عملکرد موذیانه و ضدانقلابی خود، از همان آغاز، مورد توجه سفارت آمریکا قرار داشت. به عنوان مثال در مورد انتقاد بنیصدر از اصلولایت فقیه در قانون اساسی چنین آمده است:
«اگر قرار است اختیارات ویژهای بهروحانیون داده شود، پس وجود احزاب مستقل بیمعناست.»
یکی دیگر از اسناد از اختلاف دو ضد انقلاب ـ نفوذ کرده در صفهای انقلابیون ـ یعنی امیرانتظام و بنیصدر حکایت دارد، که مطالعه آن جالب و خواندنی است:
«میانهی امیرانتظام با بنیصدر بد است. امیرانتظام گفت، بنیصدر مزاحمی است که دائم حرف میزند و شکایت میکند، اما از مسؤولیت گریزان است.»
در جای دیگر، جاسوسان سفارت آمریکا شخصیت بنیصدر را چنین میدانند: «او مردی است که میخواهد هدایت (رهبری) کند؛ ولی در واقع فقط حرف میزند. او خشک و طفرهرو است و نفوذ مهمی در رژیم جدید دارد. به نظرمیرسد که وی مجموعهای از اضداد است.»
سازمان سیا برای نزدیک شدن به بنیصدر، از پوشش مسایل اقتصادی استفاده کرد ومأموری با اسم رمز راتر فورد ـ با اسم حقیقی ورنون کاسین ـ را که در مسایل اقتصادی تبحر داشت به عنوان یک تاجر مهم آمریکایی به وی معرفی نمود و بنیصدر درملاقاتهای اولیه، خواستار تداوم این دیدارها میشود. این اقدامات یک ماه قبل ازپیروزی انقلاب اسلامی و در پاریس صورت میگیرد.
بنابر اعترافات یکی از گروگانها به نام تام آهرن ـ رئیس قرارگاه سیا در تهران ـ یکی ازجاسوسان سیا که خود را نماینده یک کمپانی تجاری معرفی کرده بود، در حوالی 29 مرداد 1358، به تهران آمد و بین 3 تا 5 بار با بنیصدر ملاقات میکند. در آخرین جلسه، بنیصدر با پیشنهاد دریافت حقوق ماهیانه هزار دلار، به عنوان مشاور اقتصادی شرکت تجاری تحت پوشش سیا موافقت میکند. آهرن در پاسخ به این سؤال دانشجویان که آیا بنیصدر میدانست طرف مقابل وی یک مأمور سیا است میگوید: «قرار نبوده که به بنیصدر در این مرحله گفته شود، که طرف مقابل سیا میباشد، لذا به وی گفته نشده بود؛ اما یک مسأله بود که میتواند به وی این برداشت را داده باشد که عبارت است از: نحوهی پیشنهاد ماهیانه (دریافت) هزار دلار که بدون انجام ترتیبات معمولی تجاری مورد پیشنهاد و توافق قرار گرفت ومیتوانست بیانگر آن باشد که مسأله به این سادگیها نیست.»
اما اسناد نیز دربردارنده نکتههای جالبی است. بنیصدر در اولین ملاقات خود با این جاسوس چنین میگوید: «درباره توانایی و قدرت خمینی مبالغه شده، خمینی قادر نیست کشور را به تنهایی اداره کند و باید به دیگران تکیه کند.»
مأمور سیا برداشت خود را درباره این گفته بنیصدر چنین عنوان کرده است:
«این نظر تا حدی مطابق آن چیزی است که در پاریس گفت؛ من به خمینیاحتیاج دارم، اما خمینی هم به من احتیاج دارد. لحن این نظریه به نحوی بود که انسان استنباط میکند که ل ـ 1 (بنیصدر) فکر میکند نسبت به آنچه از خمینیمیتوان انتظار داشت، محدودیتهایی وجود دارد.»
در سند دیگری که به بررسی نقاط مثبت و منفی شخصیت بنیصدر ـ از دیدجاسوس سیا ـ پرداخته میشود، چنین آمده است:
«نکات مثبت: 1ـ چون او یک توطئهگر (طراح) کهنه کار است، اگر احساس کند که رژیم از اهداف انقلابی خود دور میشود، یا اینکه به نفع خودش خواهد بود، ممکن است در آینده برای توطئه علیه رژیم مانعی سر راه خود نبیند.
2ـ گرچه او احتمالاً در حال حاضر هیچ مشکل مالی ندارد، اما باید در نظر داشته باشد که ممکن است با یک تذکر کوتاه به خارج تبعید شود و در آن زمان میتواند از کمک مالی ما استفاده نماید.
3ـ اگرچه او به خمینی احترام میگذارد، اما او را مصون از خطا نمیداند...
6ـ او جاهطلبی سیاسی دارد.
نکات منفی:... 2ـ افشاشدن روابط مخفیانهاش با ما احتمالاً به زندگی حرفهای سیاسی فرد مزبورخاتمه خواهد داد. یقین است که او این نکته را از نظر دور نخواهد داشت.... ما همچنان به استخدام ل ـ ا علاقهمند هستیم...»
منبع: مشرق نیوز