به گزارش خبرنگار اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، نشست رونمایی و نقد کتاب «رویای امریکایی؛ روایتی دیگر از تاریخ مردم امریکا» به قلم هاوارد زین مورخ و استاد علم سیاست دانشگاه بوستون عصر امروز با حضور دکتر سید سعید میرلوحی پژوهشگر و استاد دانشگاه، مرضیه هاشمی (ملانی فرانکلین) مجری امریکایی شبکه پرس تیوی و فاطمه شفیعی سروستانی مترجم کتاب در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
هاشمی با اشاره به این که این کتاب از ابتدای تاریخ امریکا آغاز میشود گفت: تاریخ امریکا با خشونت و بی رحمی آغاز شد. از آغاز که اسپانیایی ها و کریستف کلمپ به امریکا آمدند با خشونت به دنبال طلا می گشتند و سرخپوست های زیادی را کشتند. آنها تنها به دنبال زمین، قدرت و سود بیشتر بودند و قتل عام مردم برای آنها مهم نبود.
وی افزود: این در حالی است که سرخپوست ها اهل صلح بودند و از خشونت های بی دلیل چیزی نمی دانستند اما از خود دفاع می کردند. آنها حتی به افرادی که وارد امریکا می شدند اطلاعاتی در مورد آنجا می دادند برای این که در کنار هم زندگی کنند اما دید اروپایی ها به آنان مانند برده بود و مثل شریک به آنها نگاه نمی کردند. اکنون نیز همان خط ادامه دارد و اگر 100 میلیون نفر از مردم دنیا هم کشته شوند برای آنها مهم نیست.
مجری شبکه پرس تیوی در مورد زندگی خانوادگی خود در امریکا اظهار داشت: من در لوییزیانا در جنوب امریکا بزرگ شدم. پدرم در زمان سربازی به جنگ جهانی دوم رفته بود و در آلمان جنگیده بود. او می گفت وقتی از آلمان به امریکا بر می گشتیم اتوبوس ما در یک جا ایستاد تا غذا بخوریم. وقتی سیاه پوست ها وارد رستوران شدند به آنها گفتند: نه، شما باید از در عقب رستوران وارد شوید و غذایتان را بگیرید و بیرون بروید.
وی در ادامه گفت: اینها نیروهایی بودند که برای امریکا می جنگیدند و با آنها این گونه رفتار می شد. من در 9 سالگی که این مساله را از پدرم شنیدم از او پرسیدم: چرا وقتی آزادی نداشتی به جنگ رفتی؟ او گفت: چاره ای نداشتم.
هاشمی با بیان این مطلب که 4 خواهر و برادر دارد خاطرنشان کرد: مادرم برای ما تعریف می کرد که وقتی بچه ها را برای گردش بیرون می بردم در پارک سیاه پوست ها آب نبود و آنها باید به پارک سفید پوست ها می رفتند و اگر می خواستند از آنجا آب بخورند دستگیرشان می کردند. این اتفاقات در دهه 1960 می افتاد. سال اولی که من به مدرسه رفتم مدرسه سیاه ها از سفیدها جدا بود. اما از سال دوم مدارسی بودند که این محدودیت را برداشته بودند.
وی افزود: سیاه پوست ها ابتدا از خشونت سفید پوست ها می ترسیدند که وارد این مدارس شوند اما مادر من زن مقاومی بود و می گفت شما باید به این مدارس بروید چون امکانات بیشتری دارند. در کلاس دوم من تنها سیاه پوست مدرسه بودم. البته بچه ها در کودکی با هم مشکلی ندارند و این مسایل برای آنها مهم نیست اما یک جنگ روانی در مورد این مساله وجود داشت که هنوز هم هست. اکنون ظاهرها عوض شده اما واقعیت ها تغییری نکرده اند.
مجری شبکه پرس تیوی با بیان این مطلب که امریکا بیشترین تعداد زندانی در دنیا را دارد اظهار داشت: بعد از دهه 60 که سیاه پوست ها به دنبال کسب عدالت رفتند رفتار سفید پوست ها تغییر کرد و با ظاهر دیگری جلو آمدند. آنها به راحتی و به بهانه های مختلف مردها را دستگیر و زندانی می کنند. یک کلیپ دیدم که در آن یک پسر سفید پوست در یک پارک قفل دوچرخه ای را می بُرید تا آن را بدزدد. مردم می آمدند و از او می پرسیدند دوچرخه مال او است یا خیر؟ و او جواب می داد که دوچرخه مال او نیست اما با این حال کسی کاری به کار او نداشت. اما پسر سیاهی در آن کلیپ همین حرکت را انجام داد و ظرف 15 ثانیه همه مردم جمع شدند و به پلیس زنگ زدند که او دزد است.
هاشمی بیان داشت: در نیویورک قانونی وجود دارد که به هر بهانه ای می توانند کیف کسانی را که در خیابان رد می شوند بگردند اما این برخلاف قوانین امریکاست. بچه های سیاه پوست هم به اندازه ای می ترسند که اگر یک پلیس به طرفشان بیاید بلافاصله کارت خود را نشان می دهند که این یک نوع بردگی است. آنها به دو دلیل سیاه پوست ها را به راحتی به زندان می اندازند. یکی این که خانواده های سیاه پوست را از هم جدا کنند تا کمتر بچه دار شوند و دیگر این که زندان امریکا از این طریق پول در می آورد. چون زندان با شرکت ها قرارداد می بندد و نیروهای مورد نیاز آنها را از طریق زندانی ها تامین می کند. این ها بردگی جدید است.
مجری شبکه پرس تیوی اظهار داشت: با رییس جمهور شدن اوباما وضعیت سیاه پوست ها بدتر شد. اگر رییس جمهور سفید پوست بود مردم برای بیان اعتراضاتشان به خیابان ها می آمدند اما اکنون سیاه پوست ها نمی توانند به راحتی این کار را انجام دهند چون رییس جمهور از نژاد خودشان است. این وضعیت سخت است. شما وقتی تشخیص می دهی که مشکل اصلی در کجاست راحت تر می توانی مقاومت کنی. البته، عده ای از سیاه پوست ها اکنون در امریکا رشد و پیشرفت کرده اند اما به طور کلی این گونه نیست.
وی در مورد فیلم های هالیوودی گفت: وقتی بچه بودم فیلم ها نشان می دادند که سرخپوست ها وحشی هستند و سفید پوست ها سعی می کنند آنها را تبدیل به انسان کنند. روش آنها اکنون هم در مورد فیلم هایشان همین است. مثلا ایرانی ها می گویند سیاه ها فوتبالیست ها و بسکتبالیست های خوبی هستند اما خشن هم هستند و این تصویر را از هالیوود دارند. در حالی که واقعیت ها در هالیوود به صورت برعکس نشان داده می شود.
هاشمی با اشاره به این که تا دهه 60 روابط خانوادگی در میان سیاه ها خوب بود و آنها وحدت داشتند خاطرنشان کرد: دولت مواد مخدر را به محله سیاه پوست ها آورد و محله ها را نابود کرد. تا اوایل دهه 70 اکثر ازدواج های سیاه ها پایدار بود اما الان ازدواج هم نمی کنند و آنها خانواده را نابود کردند. آنها هم مواد مخدر را در میان سیاه ها شایع کردند و هم سر هر چهار راهی کلیسا گذاشتند تا سیاه ها را جذب کنند و به آنها بگویند در این دنیا نمی توانید کاری کنید بلکه آن دنیا عدالت برقرار می شود و به این ترتیب، سیاه ها را نابود کردند.
وی افزود: آنها حتی کسانی را که می توانستند رهبر باشند را یا کشتند یا زندانی کردند و کسانی که می توانستند موثر باشند اکنون زندانی هستند. بعد از یازده سپتامبر ترسی در میان مردم ایجاد شده چون حالت امریکا عوض شده و جامعه پلیسی شده است. مردم امریکا اعم از سیاه و سفید در این ده سال بردگی می کشند و این در مورد سیاه پوست و سفید پوست صادق است اما در مورد سیاه ها بیشتر است.