به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، مارچوبه خاصیت ضد پیری، ضد سرطان و ضد ناهنجاری مادرزادی در نوزادان دارد.
وی ادامه داد: یکی از گیاهان بسیار مفید برای سلامت و تغذیه سلولی مغز، مارچوبه است که به دلیل دارا بودن ویتامین B9 موجب میشود تا کروموزمهای ژنی ساخت درستی داشته باشند.
این متخصص آسیبشناسی سلولی ادامه داد: این گیاه به شکل علف است و قد آن تا 120سانتیمتر نیز ممکن است برسد، شاخههای آن صاف و دارای برگهای فلس مانند است و گلهای آن سبز مایل به زرد هستند و در کشور ما در مناطقی مثل آذربایجان، اصفهان، کرمانشاه و شیراز دیده میشود.
اکبری افزود: مارچوبه حاوی فولات، اینولین و فروکتو اولیگوساکارید و فلاونوئیدها و مواد مؤثره بسیار دیگری است. داروهای حاوی اسید فولیک عوارضی مانند حساسیت و خارش، تغییر الگوی خواب، اشکال در تمرکز، تحریک پذیری، هیجان، افسردگی، گیجی، بیاشتهایی، تهوع و احساس طعم بد در دهان دارد اما مصرف مارچوبه در حد خوراکی این عوارض را ندارد.
این متخصص طب سنتی گفت: این گیاه به دلیل خاصیت ضد ویروسی، در درمان سرما خوردگی استفاده میشود و به دلیل اثر ضد باکتریایی، در درمان عفونتهای سینوسی، ادراری و عفونتهای زنان میتوان از این گیاه دارویی استفاده کرد.
اکبری همچنین گفت: مارچوبه ضد کم خونی، ضد پیوست، مسکن و آرامبخش و درمان کننده فشارخون است و نحوه مصرف آن نیز به این صورت است که برای حفظ آهن موجود در آن بهتر است پودر مادرچوبه را به میزان یک قاشق چایخوری در یک قاشق عسل مخلوط کرده و روزانه پس از صرف غذا میل شود.
منبع: زیست نیوز