به گزارش خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، تغییر شکل ناخن ها، کاهش رشد، رشد غیر عادی استخوان ها، رنگ پریدگی، خستگی زود رس، نارسایی اعضای داخلی، ضعف ایمنی بدن، ناتوانی در انجام وظایف، تمایل به خاک خوری، نداشتن تمرکز، ضعف عضلانی، کاهش تنفس، غش، یرقان، سوء هاضمه، کمبود آهن و ید از نشانه های کم خونی است.
درمان خوراکی
خوردن جوانه گندم و سویا، کاهو، عدس، مربای آناناس، تخم مرغ، جو، برگ شلغم، نخود سبز، زردآلو، انگور، پسته، توت فرنگی، خرما، گلپر،ماهی، خورشت کرفس، انجیر، بادام، موز، انار، کلم قمری، زالزالک، چغندر، سیب، ذرت، دلمه برگ مو، شیر، عسل،هویج، مربای زردآلو، مربای توت فرنگی، مربای گل سرخ، گوشت، اسفناج، قارچ، یونجه، ذرت، فندق و حلیم برای رفع کم خونی توصیه می شود.
درمان با عرقیات
کسانی که به کم خونی مبتلا هستند می توانند روزانه 2 تا 4 فنجان عرق بیدمشک، زنیان، شنبلیله، گل سرخ یا گزنه میل کنند.
درمان گیاهی
دم کرده 2 تا 4 گرم لیمو در یک فنجان آب و مصرف آن به مقدار سه مرتبه در شبانه روز و جوشانده 20 تا 25 گرم برگ های خشک بارهنگ در نیم لیتر آب به مدت 3 دقیقه و مصرف آن روزانه به اندازه 3 تا 5 فنجان برای کم خونی توصیه می شود.
درمان با میوه جات
از دیگر درمان های کم خونی خوردن آب انگور قرمز، توت فرنگی، گلابی، نارگیل، هندوانه، هویج، خربزه، پرتقال و آب لیمو است.
توصیه می شود کسانی که کم خون هستند پیاز، پیازچه و چای کمتری مصرف کنند.