به گزارش خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، سرکه یکی از اجزای مهم آشپزی ایرانی با طبع سرد است که علاوه بر غذاها در تهیه انواع ترشی، شور، شربت، سالاد، پیتزای پنیر، خوراک فیله گوساله، دسر سیب، سوپ عدس و سیر و قارچ و جو ...، آش،سرکه، سس مایونز، سس نعناع، لیته بادنجان، مربای پوست خربزه، ماکارونی با قارچ، خوراک میگو و بامیه، شربت سکنجین، کوفته ترش و شیرین، کوفته محلی و ... استفاده می شود.
از انواع مختلف سرکه را می توان انگور، سیب و خرما را نام برد که سرکه انگور از همه آنها رایج تر است.
مضرات سرکه
کسانی که به سل، ناراحتی اعصب و زخم معده مبتلا هستند نباید سرکه مصرف کنند اما در مواقع ضروری می توانند سرکه را با کمی ادویه و یا عسل مخلوط کرده و تناول کنند.
خانم های باردار، افراد مسن و افرادی که معده و ریه ضعیف دارد باید در خوردن سرکه احتیط کنند.
کسانی که به ناراحتی های: یبوست، آسم، درد مفاصل، ضعف دید، ورم معده، سردرد،رماتیسم، ورم کلیه، سنگ کلیه، کیسه صفرا، سرماخوردگی، بواسیر و پورستات نباید زیاد سرکه تناول کنند.
توصیه می شود در تهیه ترشی برای کاهش خاصیت سردِ سرکه موادی مثل هل، دارچین، گلپر، سیر و پیاز به آن اضافه کنید.
خواص سرکه
سرکه ضد چربی خون، دفع کننده اوره، اشتها آور، تقویت کننده حافظه و مفید برای درمان بیماری های کبدی است.
مالیدن سرکه در محل خونریزی به قطع شدن خون کمک می کند.
ضماد مخلوط سرکه و عسل برای رفع کبودی و خون مردگی نیز مفید است.