ایرج خسرونیا در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: حدود 60 درصد پزشکان ما در حال حاضر پزشکان عمومی هستند که مخارج روزانه خود را هم نمی تواند در بیاورند بنابراین گرفتن زیر میزی در این گروه معنایی ندارد.
10 درصد را هم پزشکان داخلی تشکیل می دهند که اصلا درآمدی ندارند که بخواهند زیرمیزی دریافت کنند.وی افزود: زیرمیزی تنها به یک گروه جراحان محدود می شود که در بیمارستان های خیلی خوب مشغول به کار هستند.
این دسته از پزشکان تعداد بیماران زیادی دارند و برای اینکه تعداد بیمارانشان را کم کنند ممکن است مقداری هزینه های درمان را بالا ببرند که از نظر من و سازمان نظام پزشکی کار خلافی است.
رئیس هیئت مدیره جامعه متخصصان داخلی ایران درخصوص سازمان های بیمه گر بیان کرد: زمانی که سرانه درمانی پایین است و بودجه ای برای سازمان های بیمه گر در نظر گرفته نمی شود در نتیجه آنها در زمینه بیمه و اقدامات درمانی مردم، با مشکل مواجه می شوند و به خوبی عمل نمی کنند.
وی تصریح کرد: تا دولت به بیمه ها پولی ندهد، بیمه ها نیز نمی تواند برای تامین سلامت مردم پولی خرج کند.رئیس دادگاه بدوی سازمان نظام پزشکی با اشاره به اخلاق مداری در میان جامعه پزشکی کشور بیان کرد: یکی از واحدهایی که در دانشگاه ها هم اکنون وجود دارد و تدریس می شود، اخلاق پزشکی است که باید بیشتر توسعه یابد. در جامعه 140 هزار نفری ممکن است 10 نفر تخلف کنند و این کار به نام تمام جامعه پزشکی ثبت شود.
وی درمورد تجویز داروهای خارجی توسط پزشکان اظهار کرد: دارویی که پزشک متخصص برای درمان بیمار بکار می برد باید اثر گذار باشد و برای سلامت بیمار مثمر ثمر واقع شود.
درصورتی که پزشکی مطمئن است که دارویی بر روی بیمارش تاثیر می گذارد باید دارو را تجویز کند.اما بسیاری از داروها، مشابه داخلی دارند و در داخل نمونه آن پیدا می شود وظیفه پزشکان این است که نمونه داخلی را برای بیماران تجویز کند.رئیس هیئت مدیره جامعه متخصصان داخلی ایران گفت: پزشکان این وظیفه را دارند که بهترین دارو را انتخاب و برای بیمار تجویز کنند ولی باید در این میان به وضعیت اقتصادی بیمار نیز توجه کرد.
وی با اشاره به برخورد با پزشکان متخلف بیان کرد: برخورد با پدیده زیرمیزی باید هرچه سریع تر انجام بشود. در کشور دادگاه هایی وجود دارد که شاکیان می توانند برای اعتراض به تخلفات پزشکان، به آنها مراجعه کنند و اگر پزشکان پول و مبلغ زیادی دریافت کرده باشند، بررسی صورت می گیرد و با پزشک متخلف برخورد می شود.
خسرونیا درمورد برخورد با پزشکان متخلف اظهار داشت: برخورد مدیران بیمارستان ها با پزشکان باید قاطعانه باشد، چون زمانی که کارگری به برای درمان به بیمارستان های دولتی مراجعه می کند، اگر زیادتر از نرخ موجود از بیمار دریافت شود، طبیعی است که باید مبلغ اضافی پس گرفته و پزشک اخراج شود.
وی افزود: وقتی پزشکی در بیمارستان دولتی مشغول به کار می شود باید قوانین مربوط به آنجا را رعایت کند و کم بودن تعرفه ها توجیهی برای بیشتر گرفتن دستمزد و یا زیر میزی نیست.عضو هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی ایران در پایان گفت: با اینکه تعرفه های پزشکان حقیقی و درست نیست اما من هم به عنوان یک پزشک نباید کار خلافی انجام بدهم.