دانشجویان بسیجی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات در سومین دوره مسابقات بین المللی ماهوارههای کوچک(کن ست) مقام دوم را از آن خود کردند.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، سومین مسابقات بین المللی ماهواره های کوچک کوچک (کن ست) به همت پژوهشگاه فضایی ایران از صبح سه شنبه هفته جاری در دانشگاه قزوین آغاز شد و عصر روز گذشته با معرفی برترین ها به کار خود پایان داد.
واحد علوم و تحقیقات با چهار شرکت کننده بسیجی فعال توانست در این دوره از رقابت ها مقام دوم را به دست بیاورد.
عباس آقایی، مسئول بسیج دانشجویی واحد علوم و تحقیقات در این باره به خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» با بیان اینکه دانشجویان بسیجی این دانشگاه با عزم راسخ و تلاش های خود توانستند این موفقیت را کسب کنند، گفت: مسابقات کن ست یکی از مسابقات مهم و تخصصی از حوزه رشته های فنی است که رشته های هوا و فضا و مکانیک در آن حضور فعالی دارند.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات بین المللی ماهواره های کوچک(کن ست) در سطوح مختلف تصریح کرد: بیشترین تعداد شرکت کننده از دانشگاه های مطرح دولتی، آزاد، پیام نور، علمی و کاربردی و پژوهشکده های دستگاه های اجرایی و وزارت خانه های مختلف بوده اند.
بیشترین شرکت کنندگان از رشته عملیات در اتمسفر
آقایی در ادامه گفت: سومین دوره مسابقات بین المللی ماهواره های کوچک(کن ست) در چهار سطح: مرحله اول با حضور 35 تیم، مرحله دوم یا طراحی دقیق با حضور 32 تیم، مرحله سوم یا مرحله ارایه مسابقات دستاوردها با حضور 22 تیم و در مرحله پایانی یا فاز عملیاتی با حضور 16 تیم با موضوعات مختلف برگزار شد.
مسئول بسیج دانشجویی واحد علوم و تحقیقات افزود: موضوعات مختلف مرتبط پرتاب ماهواره از قبیل عملیات در اتمسفر با حضور هفت تیم، بیشترین شرکت کننده در این رشته بسیار سخت بوده است.
آقایی گفت: پرتاب و بازگشت، ویدئو و تصویربرداری از سطح زمین را از دیگر موضوعات مرتبط بوده است.
وی در باره عملیات در اتمسفر گفت: ماهواره های کوچک در ارتفاع 500 متری قرار می گیرند و تمام مشخصات اتمسفر و اطلاعاتی که مد نظر تیم مدیریت کننده است را رصد، ارزیابی و ارسال می کند که شامل اطلاعات اقلیمی مانند: رطوبت، اختلاف دما و مشخصات جغرافیایی که در بحث تصاویر ماهواره ای و سیستم اطلاعات جغرافیایی GISو از تکنیک های بسیار مهم است، می شود.
مسئول سیج دانشجویی واحد علوم و تحقیقات افزود: اطلاعات هر دو ثانیه یک بار به منبع اصلی یا ایستگاه زمینی ارسال می شود.
آقایی یادآور شد: مهمتر از این موارد بازگشت سالم ماهواره است که اطاعاتی که به ایستگاه زمینی ارسال می کند به صورت آفلاین بر روی یک حافظه سالم ضبط و ذخیره می کند.
وی سومین دوره مسابقات بین المللی ماهواره های کوچک(کن ست) را یکی از سخت ترین دوره مسابقات با حضور تیم های خارجی و داخلی بیان کرد.
تاثیر حمایت شرکت های دانش بنیان از دانشجویان فنی
مسئول بسیج دانشجویی واحد علوم و تحقیقات درباره دیگر تیم های حائز رتبه نیز گفت: دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات، پژهشکده های سامانه های هوانوردی، پژوهشگاه شهید تهرانی مقدم دانشگاه امام حسین(ع)، دانشگاه آزاد قزوین، دانشگاه کرج و دانشگاه فنی القاعده مصر به ترتیب برگزیدگان این دوره از رقابت ها بوده اند.
آقایی با بیان اینکه تیم شرکت کننده واحد علوم و تحقیقات با کمترین امکانات و هزینه شخصی در سومین دوره از مسابقات بین المللی ماهواره های کوچک(کن ست) شرکت کردند، افزود: اگر چنین تیم های دانشجویی به همت شرکت های دانش بنیان حمایت شوند می توانیم شاهد موفقیت های بیش از این از دانشجویان کشور در حوزه فنی باشیم.
حمایت معنوی رئیس بسیج دانشجویی کشور؛ عامل انگیزه دانشجویان
وی در خاتمه با تبریک به محمد ودود حیدری، رئیس بسیج دانشجویی کشور گفت: حمایت معنوی آقای حیدری یکی از عامل های انگیزه در روحیه دانشجویان بسیجی است که ما مراتب تشکر خود را به وی اعلام می کنیم.
حمید ضیایی، رسول سلیمانی پور، علی خورشیدی بنام و علی اکبر شیخی از شرکت کننده های تیم واحد علوم و تحقیقات در سومین مسابقات بین المللی ماهواره های کوچک(کن ست) بوده اند.
این دوره از مسابقات در دوره اول در سطح ملی و در دوره های دوم و سوم در سطح بین المللی با حضور تیم های داخلی و خارجی برگزار شده است.