رئیس کمیته پارالمپیک گفت: با حمایتهای وزارتخانهها در سال حماسه اقتصادی، هزینههای برگزاری هفته پارالمپیک را به میزان یک سوم کاهش دادیم.
به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری محمود خسرویوفاف رئیس کمیته ملی پارالمپیک با موضوع شرح برنامهگذاری برای هفته پارالمپیک صبح امروز در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد.
خسرویوفا در ابتدای مراسم گفت: همزمان با هفته پارالمپیک، در بسیاری از کشورها بزرگداشت روز ورزش معلولین برگزار می شود که این امر با پیشنهاد کمیته پارالمپیک ایران صورت گرفته است.
وی در ادامه افزود: بحث روز معلولین یک بحث جامع است که ما در موضوع ورزشی آن ورود کرده و آن را به صورت هفتهای پیش بینی نموده ایم که 7 آذر آغاز و 13 آذر ماه به پایان میرسد.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک یادآور شد: در نخستین روز که با شعار «پارالمپیک و تجلیل از شهدا و افتخارآفرینان جبهه جهاد و ورزش» برگزار میشود، ورزشکاران و مسئولان کمیته پارالمپیک با حضور در مرقد امام (ره) دوباره با بنیانگذار جمهوری اسلامی بیعت می کنند.
خسرویوفا در ادامه افزود: همچنین ورزشکاران معلول و جانباز سراسر کشور به صورت همزمان در گلزار شهدا حضور یافته و ضمن تجدید میثاق با آنها و با خانواده شهدا دیدار خواهند کرد؛ دیدار مسئولان از پیشکسوتان و قهرمانان پارالمپیک با حمایت سازمان بهزیستی و بازدید قهرمانان و پیشکسوتان از آسایشگاه جانبازان و معلولین نیز با کمک هیئتهای استانها در سراسر کشور برگزار میشود.
وی به تشریح برنامههای روز دوم هفته پارالمپیک که با موضوع «پارالمپیک و بیعت با ولایت و رهبری» برگزار می شود، پرداخت و گفت: ارسال نامه از ستاد نماز جمعه به ستاد نماز جمعه سراسر کشور برای اجرای طرح جنبش پارالمپیک توسط ائمه جمعه سراسر کشور و در اختیار گذاشتن مصلاها در طول هفته برای برگزاری مراسم و نمایشگاه از جمله برنامههایی است که با حمایت ستاد نماز جمعه صورت میگیرد.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک گفت: سخنرانی رئیس کمیته پارالمپیک و یا نماینده پارالمپیک که شامل ورزشکاران مدالآور می شود، در نماز جمعه تهران و در صورت امکان سخنرانی یکی از مسئولان ورزش معلولین یا قهرمانان پارالمپیک در نماز جمعه شهرستانها نیز بخشی از برنامههای روز دوم است.
خسروی وفا یادآور شد: حضور فعال ورزشکاران در نماز جمعه سراسر کشور و دیدار مسئولان و قهرمانان با نماینده ولی فقیه و امام جمعه نیز با هماهنگی هیئتهای استانها صورت میگیرد.
وی در ادامه، برنامههای روز سوم هفته پارالمپیک را تشریح کرد و گفت: 9 آذر ماه و همزمان با روز سوم هفته پارالمپیک، قهرمانان و پیشکسوتان به دعوت آموزش و پرورش و با همکاری هیئتها، در تعدادی از مدارس حاضر شده و مراسم ویژهای نیز در این مدارس انجام میشود.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک تصریح کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی جهت آشنایی با جنبش المپیک در دانشگاهها، بویژه دانشکدههای تربیت بدنی و برگزاری مسابقات انشانویسی، مقالهنویسی و عکس در خصوص این جنبش و اهدای جوایز بهترینها، برنامههای روز سوم هفته پارالمپیک است که شعار آن «پارالمپیک و آموزش و پرورش و دانشگاهها» میباشد.
خسروی وفا در خصوص برنامههای روز چهارم که شعار آن «پارالمپیک و رسانهها» است، گفت: برنامههای این روز با حمایتهای وزارت ارشاد انجام میگیرد که شامل رونمایی از کتاب پارالمپیک، پارالمپیک، هنرمندان و نویسندگان، پرداختن روزنامهها و رسانهها به اهداف پارالمپیک، تهیه تیزر کوتاه و پخش آن در طول هفته قبل از نمایش فیلم در سینماها و همچنین ایجاد نمایشگاه توسط رایزنهای فرهنگی در سراسر جهان و سفارتخانه های داخل ایران است.
وی تصریح کرد: انتخاب و معرفی شبکه و خبرنگار نمونه در زمینه ورزش پارالمپیک و اختصاص برنامههای ویژه در شبکههای مختلف اعم از سراسری، استانی، رادیو و تلویزیون به ورزش معلولان نیز از دیگر برنامههای روز چهارم است.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک روز پنجم را روز «پارالمپیک و حقوق معلولین» معرفی کرد و گفت: دراین روز دیدار مسئولان ورزشهای جانبازان معلولین و نابینایان و قهرمانان با رئیس مجلس در محل مجلس شورای اسلامی صورت میگیرد و نمایندگان مجلس در حوزه انتخابیه خود نیز با قهرمانان و پیشکسوتان دیدار میکنند.
خسرویوفا گفت: برگزاری مراسم ویژه معلولان در پارکها و فرهنگسراها توسط شهرداری و نامگذاری یک پارک، میدان، خیابان و محله به نام پارالمپیک که قبلاً باید پیگیری آن توسط شورای شهر انجام شود نیز از دیگر برنامههاست.
وی یادآور شد: ایجاد تسهیلات برای معلولان و تاکید بر مناسب سازی اماکن ورزشی جهت تردد آسان معلولان، تجلیل از اسپانسرهای ورزش معلولان و برگزاری میزگرد در کلیه استانها در خصوص ساختار شهری معلولان نیز از دیگر برنامههای روز پنجم هفته پارالمپیک است.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک روز ششم این هفته را روز «پارالمپیک و ورزش بانوان و خانواده» دانست و گفت: برنامههای این روز با حمایت فدراسیونها انجام میگیرد که براساس آن توجه کردن خانوادهها به اهمیت ورزش، بویژه برای بانوان معلول، تجلیل از ورزشکاران پیشکسوت و قهرمانان پارالمپیکی زن، انجام مصاحبه با خانوادهها و معرفی رشتههایی که بانوان میتوانند در آن فعالیت کنند بخشی از این برنامههاست.
خسرویوفا خاطرنشان کرد: در روز پایانی نیز با حمایت وزارت بهداشت، همایشی مبنی بر اهمیت ورزش در سلامت معلولان برگزار میشود و با همکاری سازمان بسیج، وزارت آموزش و پرورش، شهرداریها و کلیه دستگاههای عضو ستاد، جشنوارهها و مراسم ویژه به منظور آشنا کردن معلولان با ورزش پارالمپیک در سراسر کشور برگزار خواهد شد.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه در سال حماسه اقتصادی قرار داریم و نمیتوانستیم از بزرگداشت این روز که هر دو سال یک بار برگزار میشود، چشم پوشی کنیم، موجی را در کشور به راه انداختیم تا وزارتخانهها در این موضوع ورود کنند.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک خاطرنشان کرد: هزینه مراسمی که دو سال پیش انجام دادیم 500 میلیون تومان بود، ولی با حمایتهای وزارتخانهها، با وجود گستردگی بیشتر در برنامهها، هزینه ها به میزان یک سوم کاهش یافته است.
خسرویوفا یادآور شد: در دوره گذشته 30 هزار ورزشکار به همراه مربیان و خانوادههای خود در این مراسم حضور داشتند که مطمئناً این تعداد در این دوره افزایش بیشتری پیدا میکند؛ البته در شرایطی که در پارالمپیک لندن 4200 ورزشکار حضور داشتند، نمیتوان 30 هزار نفر را تعداد کمی دانست.