کد خبر:۲۷۷۴۶۳
فرصتی که هنوز هست

اصولگرایان و چالش‌های پیش رو برای انتخابات مجلس

در شرایطی که هنوز اصولگرایان وارد بحث انتخابات مجلس آینده نشده‌اند بهترین زمان ممکن است برای اینکه با نقد درون گروهی نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، در شرایطی که هنوز فضای سیاسی کشور و مرزبندی جناح‌ها و گروه‌های سیاسی بعد از انتخابات ریاست جمهوری به طور شفاف مشخص و معین نشده است، گمانه زنی‌ها و فعالیت‌ها برای انتخابات دهمین دوره مجلس آغاز شده است. در این میان اصلاح طلبان زنگ انتخابات مجلس را زود‌تر از اصولگرایان به صدا درآورده‌اند و شخصیت‌ها و گروه‌های اصلاح طلب از هم اکنون رایزنی‌ها و لابی‌های پشت پرده خود را برای انتخابات پیش رو آغاز کرده‌اند.

 

اما در سوی دیگر به نظر می‌رسد که اصولگرایان ورود زودهنگام به انتخابات مجلس آینده را چندان مناسب نمی‌بیند و در حال حاضر بیشتر دلمشغول تعیین نوع رابطه خود با دولت جدید و رصدکردن فضای سیاسی کشور هستند و ترجیح می‌دهند که در شرایط کنونی نظاره گر فعالیت‌های اصلاح طلبان و تحلیل اقدامات و رویکرد آن‌ها برای انتخابات آینده باشند. در واقع اصولگرایان ترجیح می‌دهند که این روز‌ها را درسکوت و در فضای به دور از هرگونه تنش و حاشیه سپری کنند تا در شرایط مناسب وارد بحث انتخابات مجلس دهم شوند.

 

از این رو در شرایطی که هنوز اصولگرایان وارد بحث انتخابات مجلس آینده نشده‌اند بهترین زمان ممکن است برای اینکه اصولگرایان با نقد درون گروهی و بازنگری در عملکردهای قبلی خود نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنند و در صدد آن برآیند که با کمرنگ کردن نقاط ضعف خود به تقویت نقاط قوت و اشتراکات خود بپردازند. اما برای حضور قدرتمند در انتخابات آینده مجلس این است که ابتدا اصولگرایان چالش و موانع خود را مورد شناسایی قرار دهند و در صدد رفع یا کمرنگ کردن این چالش‌ها بپردازند.

 

در اینجا در صدد آن هستیم که برخی از موانع و چالش‌هایی که اصولگرایان برای انتخابات آینده مواجه هستند می‌پردازیم.

 

1-اولین و مهم‌ترین مشکلی که به نظر می‌رسد اصولگرایان با آن مواجه هستند وجود تفرقه و شکاف در میان گروه‌ها و شخصیت‌های گوناگون این جریان سیاسی است. شکاف و تفرقه‌ای که منجر شد اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری پیشین با ناکامی مواجه شوند. در بیان دلایل این شکاف می‌توان دلایل متعددی را ذکر کرد. از فعالیت‌های دولت قبلی گرفته تا حرف‌ها و رفتارهای شخصیت‌ها و گروه‌های اصولگرا که هر یک به نوعی بر دامنه این شکاف‌ها و تفرقه‌ها افزوده‌اند.

 

حضور موفق و تاثیرگذار اصولگرایان در انتخابات مجلس آینده در درجه اول نیازمند این امر است که افراد و گروه‌های حاضر در این جریان همگی بر کاهش دامنه شکاف‌ها متفق القول باشند و ایجاد وحدت و هماهنگی در رویکرد و استراتژی را برای انتخابات مجلس آینده در دستور خود قرار دهند.

 

2-نبود یک سیستم منسجم و کارمد حزبی می‌تواند چالش دیگر اصولگرایان باشد. مبنای سیاست ورزی در دنیای مدرن احزاب قوی و کارآمد هستند که با معرفی افراد توانا و کارآمد در زمان انتخابات سعی می‌کنند که نتیجه انتخابات را به نفع خود رقم بزنند و برنامه‌های خود را برای اداره جامعه عملیاتی سازند.


نبود احزاب منسجم و کارآمد در بین اصولگرایان امری مشهود و محرز است و فعالیت حزبی در میان اصولگرایان چندان رونق ندارد و تعداد محدود احزابی که نیز در این جریان فعال هستند یا بازمانده‌های فعالیت‌های قبل از انقلاب هستند یا اینکه در برخی مواقع همچون انتخابات یا روی کارامدن دولت جدید شکل گرفتند و پس از مدتی درخشش ستاره بخت آن‌ها کم نور شد و به حاشیه رفتند.

وجود یک حزب قوی و کارمد می‌تواند به اصولگرایان کمک کند که در درجه اول با یک برنامه منسجم و هماهنگ وارد انتخابات شوند و از طرف دیگر، با شناسایی چهره‌های کارآمد و توانا حضوری تاثیرگذار و فعال در انتخابات داشته باشند.

 

در کنار موارد فوق اصولگرایان با چالش‌ها و موانع دیگری نیز روبرو هستند که سعی می‌شود در نوشتارهای بعدی به آن‌ها اشاره شود.

 

منبع: شفاف

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار