به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، ﺣﺴﻦ ﻧﺠﻔﯽﺳﻮﻻﺭﯼ، ﺭﺋﯿﺲ ﻣﺮﮐﺰ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻓﻨﺎﻭﺭﯼ ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ ﻭ ﺭﺳﺎﻧﻪﻫﺎﯼ ﺩﯾﺠﯿﺘﺎﻝ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به ایجاد شبکههای اجتماعی تخصصی اظهارکرد: ما باید به سمت تخصصی شدن شبکههای اجتماعی سوق یابیم. برای مثال باید بتوانیم شبکههای اجتماعی ویژه اساتید رشته جامعهشناسی، متخصصان طب یا حتی شبکههای اجتماعی مخاطبمحور، همچون جوانان و نوجوانان ایجاد کنیم.
وی افزود: اگر در یک جامعهای، برنامه تلویزیونی ارزش ویژهای مییابد، چه اشکالی دارد که هواداران آن یک شبکه اجتماعی داشته باشند و درباره آن با یکدیگر به گفتمان بپردازند.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: کاربرانی که به حوزه تفسیر قرآن و هنرهای قرآنی علاقهمند هستند یا مفسران، حافظان و قاریان قرآن میتوانند به ایجاد یک شبکه اجتماعی بپردازند و در آن فضا به گفتوگو و تعامل با یکدیگر بپردازند.
وی بیان کرد: اگر شبکههای اجتماعی که امروزه جنبه تفریحی و سرگرمی یافته است، به سمت فضای ارزشی پیش روند، قطعا از مشکلات آن کاسته خواهد شد، مشکلاتی که این روزها آن را به عنوان ابزار مفسده مطرح میکنند.
شبکههای اجتماعی باید به سمت موضوعات ارزشی سوق یابند
نجفیسولاری اظهار کرد: اگر شبکههای اجتماعی، به سمت یک موضوع ارزشی بروند، دیگر مشکلی در آن نخواهد بود و در نهایت باید به تقویت آن بپردازیم.
وی با اشاره به فیلترینگ شبکههای اجتماعی گفت: هیچ نظامی در دنیا مردم خود را رها نمیکند و حتما از آنها مواظبت میکند. اگر فیلترینگ به معنای مواظبت کردن حقوق مردم باشد، امری لازم است اما اگر با دید بسته باشد و سبب شود تا مردم آنجامعه از برخی امکانات و مقدورات علمی، فنی و هنری محروم شوند، قطعا قاعدهای برای فیلترینگ وجود نخواهد داشت.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اساساً نفس فیلترینگ برای حضانت از مردم، ارزشها، دین و فرهنگها نمیتواند مطلق نهی شود، همه دنیا این موضوع فیلترینگ را دارند. اگر این موضوع عیب داشت، قطعاً کشورهای پیشرفته از آن برای کنترل جامعه استفاده نمیکردند.
منبع: ایکنا