معاون توسعه وزارت ورزش و جوانان گفت: وزارت ورزش ممنوعیت هزینه در بخش ورزش حرفهای را دارد و نمیتواند به باشگاه استقلال و پرسپولیس کمک کند.
به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری منافهاشمی، معاون توسعه وزارت ورزش و جوانان در حالی ظهر امروز در محل این وزارتخانه برگزار شد که وی به تشریح بودجه سال 93 کشور در حوزه ورزش و جوانان پرداخت.
وی در ابتدا گفت: بودجه 93 کشور در حوزه عمرانی از 57 هزار میلیون تومان تا 37 هزار میلیون تومان کاهش یافته که معادل با 40 درصد کاهش محسوب میشود همچنین در حوزه جاری 21 درصد رشد داشتهایم که به صورت متوسط باید بگوییم که نسبت به سال 92، 21 درصد در بخش بودجه ورزش و جوانان کاهش داشته ایم.
هاشمی یادآور شد: تخفیف اعتبار در این وزارتخانه رشد صددرصدی داشته اما در مجموع وضعیت ما نسبت به سال 92 کاهش چندانی نداشته است ما از دو ماه قبل تلاش کردیم و خوشبختانه در بودجه 93 که حکم آمده است که اگر هر کدام در قالب قانون مطرح شود مشکلات ما را حل میکند.
معاون توسعه وزارت ورزش و جوانان به تشریح این احکام پرداخت و گفت: پیش از این وزارت ورزش اجازه فروش اماکن ورزشی فرسوده را نداشت و نه میتوانست آنهارا بازسازی کندو نه میتوانست آنها را بفروشد که خوشخبتانه این اجازه در احکام بودجه 93 داده شد و اماکنی به دستور وزیر فرسوده اعلام شوندو در نقاط خوب شهر باشند میتوانندفروخته شوند و با پول آن پروژههای مفید انجام داد.
وی گفت: در یکی دیگر از این احکام آمده است که مانند آموزش و پرورش و وزارت تعاون پروژه های زیر 50 درصد خود را به خیرین ورزشگاه دار و یا شهرداری، بهداری و بخش خصوصی واگذار کنیم و سومین حکم این است وزارت ورزش میتواند از سایر دستگاهها، وزارتخانه ها و بخش خصوصی کمک بگیرد.
هاشمی در پاسخ به این سوال که چرا بودجه ورزش همگانی کمتر از قهرمانی است گفت: در حوزه وزارتخانه تکلیف ریز رقمها در بخش قهرمانی همگانی و بانوان دقیق مشخص نیست و این ارقام کلی هستند و اگر لازم باشند قابل اصلاح هستند.
وی افزود: برای این سه حکم ده جلسه برگزار کردیم و اگر قرار باشد پروژهها به اتمام برسد لازم است که یا منابع زیادی در اختیار داشته باشیم یا اینکه صبر کنیم ولی با ارائه این حکم به عنوان یک راه حل سوم میتوان مشکلات را حل کرد.
معاون وزیر ورزش در خصوص بودجه ورزش و قهرمانی نیز گفت: در سال 92 باید آماده سازی تیمها انجام شود اما برای سال آینده هم در اعتبارات جاری بخش اعتبارسازی در نظر گرفته شده شایدکافی نباشد ولی فدراسیونها به عنوان نهادهای عمومی غیردولتی نباید به دولت اتکا کند و کسی با رای مجلس رئیس فدراسیون میشود باید بتواند منابع غیر دولتی جذب کند البته صندوق حمایت از پیشکسوتها و همچنین محل نهاد ریاست جمهوری هم با صلاح دید وزیر ورزش میتواننددر این خصوص کمک کنند.
وی گفت: به جز اعتبارات وزارت ورزش حدود 23 میلیارد تومان برای کمیته ملی المپیک و 25 میلیارد هم برای آماده سازی تیمها در نظر گرفته شده است که اگر همه اینها در کنار هم باشد جای نگرانی وجود ندارد.
منافهاشمی در خصوص بودجه استقلال و پرسپولیس نیز گفت: در دو سال گذشته وزارت ورزش ممنوعیت صرف هزینه در ورزش حرفهای را داشته و این ممنوعیت هنوز هم وجود دارد ولی اینکه مسیر در آینده چگونه باشد براساس سیاستگذاری گودرزی است و وزارت ورزش فعلا پولی به این دو باشگاه نمیدهد.
وی افزود: سازمان خصوصی سازی در قالب یک کارگروه با ریاست وزیر ورزش موضوع واگذاری استقلال و پرسپولیس را پیگیری میکند که امیدوارم در زمان خود به نتیجه برسد.
معاون توسعه وزارت ورزش و جوانان در خصوص بودجه فدراسیونها نیز گفت: در دو مرحله حدود 30 میلیارد را به 47 فدراسیون پرداخت کردیم و ده میلیارد نیز در ماه گذشته پرداخت شد و حدود 10 تا 15 میلیارد نیز تا پایان سال پرداخت میشود و تلاش میکنیم که تمام نیازهای آنها برطرف شود.
منافهاشمی خاطر نشان کرد: درآمدها و هزینه فدراسیونها باید در مسیر قانونی باشد و ما تمام فدراسیون ها را حسابرسی دقیق میکنیم تا بتوانیم همیشه درآمد و هزینه های آنها را رصد کنیم.
وی در خصوص بودجه یک درصد نهادها و سازمانهای دولتی در بخش ورزش نیز گفت: تا سال 90 این ردیف درقانون بودجه وجود داشت و دستگاهها مجاز بودند که یک درصد از منابع خود را در بخش ورزش کمک کنند اما از سال 91 این اتفاق نیفتاد و اگر هم وجود داشته در ردیف متفرقه بوده کل این بودجه یک درصد بسیار قابل توجه است و ما برای بودجه 93 تلاش کردیم تا آن را به لایحه تبدیل کنیم ولی نشد که برای سال 93 این بودجه به میزان 3 میلیارد در قالب ردیف متفرقه پرداخت میشود.
معاون توسعه وزارت ورزش و جوانان در خصوص پرداخت بدهی 14 میلیاردی وزارت ورزش به ورزشکاران در قالب پاداش نیز گفت: حوزه معاونت ورزشی به همراه وزیر در تلاش است تا منابع را تامین کند و از محل اعتبارات وزارت یا کمک دولت این منابع تامین میشود.
وی در خصوص حق پخش تلویزیونی و پیگیری های وزارت ورزش برای زنده کردن این حق نیز گفت: وزارت ورزش هنوز قانون مدونی که موضوعات قانونی را بگنجاند ندارد همچنین راهکاری هم که آن را دنبال کند در اختیارش نیست و وقتی این دو را نداشته باشد هیچ اقدامی سومی برای گرفتن حق و حقوق قانونی خود نمیتواند انجام دهد.
معاون وزیر ورزش گفت: تدوین قانون وزارت در دستور کار قرار گرفته و بحث ساختار وزارتخانه را نیز در دستور کار قرار دادهایم البته باز هم میگویم که فدراسیونها به هر نحو ممکن بایت توانایی جذب اسپانسر را داشته باشند.
وی در خصوص ورزشگاه نقش جهان نیز گفت: نقش جهان بالای 70 درصدش تکمیل شده و مشکل معارضین املاک دارد و حدود 500 هکتار آن مشکل ملکی دارد و باید به دنبال راهکار دیگری برای آن باشیم.
وی در خصوص ساختار وزارت ورزش نیز گفت: ساختار وزارتخانه اصلاح شده و پیش نویس آن نهایی شده و یک ماه آینده برای سازمان مدیریت ارسال میشود.
منافهاشمی در خصوص اینکه در صورت رسیدن 5 هزار یورو به ایران چه برنامهای برای اماکن ورزشی در مناطق دور افتاده دارید گفت: اگر این اتفاق بیفتد بسیار از مشکلات عمرانی حل میشود دولت هم در دین مسیر ما را حمایت میکند ولی برای گرفتن تسهیلات بانکی باید توجیهات وجود داشته باشد که بانک عامل آنها را بپذیرد ما باید پروژههای بزرگ خود را در یک لیست آماده کنیم و اگر این منابع وارد شود در آن حوزه خرج کنیم و سایر پروژه های خود را نیز از منابع داخلی وزارت ورزش تامین کنیم.