به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجتالاسلام علیاکبر الهی خراسانی دیروز در نشست خبری مشترک هفته پژوهش آستان قدس رضوی،گفت: 130 طرح پژوهشی در 40 عنوان به بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس ارائهشده که از این تعداد، 70 طرح مورد تأیید قرارگرفته و در دستور کار این بنیاد قرار گرفته است.
وی در خصوص نحوه انتخاب و تأیید آثار دریافتی، بیان داشت: این طرحها ابتدا در شورای ارزیابی آثار مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد و پس از اخذ تأییدیه از این شورا، آثار مذکور به هیأت مدیره بنیاد برده میشود تا با پیشنهاد اصلاحاتی به منظور اصلاح . بهبود کیفیت طرح، در نوبت چاپ قرار گیرد.
حجتالاسلام الهی خراسانی، ارزیابی و بررسی را عاملی برای رشد بنیاد و اقبال عمومی به آثار دانست و بیان داشت: دومین عامل رشد و ارتقای بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس، وجود پژوهش گران حوزوی و دانشگاهی است؛ یعنی هم مراحل حوزوی را گذراندهاند و هم دانشگاهی که از این دست میتوان به استاد واعظ زاده که هم دانشگاهی هستند و هم حوزوی اشاره کرد.
وی به بیان آماری از کتابهای چاپشده توسط این بنیاد پرداخت و گفت: تیراژ چاپ کتاب طی هشت ماه امسال، 388هزار و 500 نسخه بوده که نشان گر یک رشد منطقی برای بنیاد است؛ همچنین، تیراژ چاپ کتاب از ابتدای تأسیس بنیاد تا به امروز، 11 میلیون و 989 هزار و 50 جلد بوده که این فراوانی، نشان از استقبال مردم از آثار بنیاد دارد.
در ادامه محمدمهدی زاهدی، مدیرعامل مرکز کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز در این نشست با بیان این که سازمان کتابخانهها، حوزه وسیعی برای فعالیتهای پژوهشی دارد، گفت: در حوزه موزه نیز با در اختیار داشتن اشیائی با قدمت سه هزار سال، نگهداری و مرمت هر کدام از این اشیاء نیازمند پژوهشهای گستردهای است.
وی به مرکز اسناد آستان قدس رضوی اشاره کرد و بیان داشت: آستان قدس، یکی از بزرگترین مرکز اسناد را در اختیار دارد و از آنجا که اسناد، گویاترین زبان اجتماعی، فرهنگی و تاریخی بشر است، ضرورت دستهبندی و پژوهش در رابطه با آنان بیشتر حس میشود.
مدیرعامل مرکز کتابخانههای آستان قدس به زمینههای پژوهشی موجود در این سازمان اشاره کرد و افزود: با توجه به این که کتابخانههای دیجیتال به کتابخانههای سنتی اضافهشده، کتابداری به شکل سنتی و شک مدرن آن میتواند زمینه زیادی را برای انجام پژوهش فراهم آورد.
وی به کسب مقام اول کشوری این سازمان در تولید مقاله در سطح سازمانهای فرهنگی کشور اشاره کرد و بیان داشت: از آنجایی که این سازمان خود را سازمانی پژوهش محور میداند، این سطح از تولید مقالات را چه در سطح بینالمللی ISI و چه در سطح پژوهشهای داخلی در خود ایجاد کرده است.
زاهدی به آمار انتشار مقالات این سازمان از سال گذشته تا کنون اشاره و تصریح کرد: از سال 91 تا کنون، 219 مقاله در سطوح مختلف به چاپ رسیده است و همچنین، برگزاری 32 نشست علمی، اتمام 52 طرح پژوهشی و در دست اقدام داشتن 11 طرح دیگر از جمله فعالیتهای ابن سازمان به شمار میرود.