گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ وزارت ورزش و جوانان در دولت یازدهم زمانی کار خود را آغاز کرد که با ده ها فدراسیونی رو به رو بود که با سرپرست اداره می شدند و لازم به نظر می رسید تا تکلیف این فدراسیون ها که حتی گاهی دوره سرپرستی انها به بیش از یک سال نیز می رسید، مشخص شود.
با حضور نصر الله سجادی در سمت معاونت ورزش قهرمانی وزارت ورزش برگزاری انتخابات این فدراسیون ها سرعت گرفت و با اعلام زمان برگزاری این انتخابات ها نشان داد که عزم خود را برای بهبود شرایط فدراسیون ها و رهایی آنها از بی سر و سامانی جزم کرده است.
وزارت ورزش با برگزاری انتخابات فدراسیون شنا و چوگان این مسیر را آغاز کرد تا نشان دهد که به زودی فدراسیون ها از وضعیت بلاتکلیفی خارج می شوند.
وزارت ورزش همچنین از فدراسیون هایی که دوره ریاست آنها نیز در 6 ماه پایان امسال به اتمام می رسید غافل نبود و برنامه انتخابات آنها را اعلام کرد.
انتخابات ریاست فدراسیونهای ورزشی در حالی آغاز می شد که برخی بازنشستهها لابی فعالی را برای باقی ماندن در پست های خود شروع کرده بودند.
این روسای بازنشسته و دو شغله در حالی به دنبال کسب مجوز هیات دولت بودند که سازمان بازرسی کل کشور در نامهای به وزارت ورزش تاکید کرد، با توجه به آغاز دور جدید برگزاری مجامع حضور مدیران بازنشسته و دو شغله در پستهای مختلف فدراسیون باید رعایت شود.
اما برخلاف انتظارها ثبت نام از کاندیداهای حضور در ریاست فدراسیون ها در حالی آغاز شد که برخی از کاندیداها بازنشسته بودند و حضور آنها در انتخابات مستلزم داشتن مجوز هیئت دولت بود.
در ابتدا برخی از کاندیداها برای گرفتن مجوز راهی وزارت ورزش و جوانان شدند تا بتوانند به صورت قانونی وارد میدان انتخابات شوند، اما برخی از این افراد نتوانستند از حمایت وزارت ورزش برخوردار شوند و به ناچار از حضور در انتخابات انصراف دادند مانند محمدرضا طالقانی، محمدرضا یزدانی خرم و محمود شعاعی.
در بین انتخابات فدراسیون هایی که برگزار شد، بهرام شفیع، رئیس فدراسیون هاکی که جزو افراد بازنشسته محسوب می شد از حضور قانونی خود در انتخابات فدراسیون هاکی صحبت کرد تا موضوع گزینشی بودن مجوزها بیش از پیش پررنگ شود.
شفیع این موضوع را در حالی مطرح کرد که نماینده سازمان بازرسی کل کشور در انتخابات فدراسیون هاکی به نشانه اعتراض نسبت به حضور شفیع به عنوان بازنشسته، مجمع را ترک کرد تا ثابت شود که حضور وی در این مجمع بدون مجوز هیات دولت بوده است.
در ابتدا اخبار زد و نقیضی مبنی بر حضور غیر قانونی شفیع به گوش رسید اما نصرالله سجادی، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در آخرین مصاحبه خود از وجود مجوز هیات دولت شفیع خبر داد؛ برخی اخبار از وزارت ورزش نیز صحت صدور این مجوز را تایید می کنند.
نکته قابل توجه اینجاست که چرا از بین تمام کسانی که برای شرکت در انتخابات فدراسیون ها به دنبال مجوز بودند تنها بهرام شفیع بود که توانست از هیات دولت مجوز بگیرد؟ هادی ساعی که حمایت نمایندگان مجلس را نیز به همراه داشت در این موضوع موفق نشد و از حضور در انتخابات فدراسیون تکواندو منع شد. یزدانی خرم و طالقانی نیز نتوانستند دولت را متقاعد کنند که برای آنها مجوز صادر کند.
در اینجا این سوال مطرح است که آیا نسبت فامیلی شفیع با سید حسن مصطفوی تداوم وی در فدراسیون هاکی و حتی برنامه ورزش و مردم را به همراه داشته است؟ آیا شفیع تافته ای جدا بافته برای دولت محسوب می شده یا حمایت فردی خاص را همراه خود داشته است؟
مطمئنا صدور مجوز برای شفیع به واسطه حضور موفق وی در ورزش نبوده است؛ چرا که او کارنامه قابل قبولی در دوران حضورش در فدراسیون هاکی نداشته است و البته اگر هم قرار بود که دولت بر اساس سوابق و کارنامه این مجوز را صادر کند صد البته یزدانی خرم بر شفیع اولویت می یافت.
آنچه مسلم است این است که وزارت ورزش و جوانان تا اینجای کار تلاش کرده تا قانون را رعایت کند و با وجود فشارهای بسیار از سوی بخش های مختلف بر اجرای نامه سازمان بازرسی تاکید داشته است. امیدواریم هیات دولت نیز در صدور این مجوز ها نگاه یکسانی به افراد داشته و از اعمال نفوذ برخی افراد خاص جلوگیری کند.