به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، محمد صفری طی یادداشتی در روزنامه سیاست روز نوشت؛ فتنه 88 که 4 سال از وقوع آن میگذرد، همچنان مورد بحث، مجادله و مناقشه در میان دو گروه اصلی سیاسی کشور قرار دارد. این فتنه که بر سر ادعای یک دروغ بزرگ شکل گرفت، علاوه بر اینکه کام مردم و نظام را تلخ کرد، باعث شد تا آنهایی که در رویای خود براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران را میدیدند، گمان کنند که کار تمام است و جمهوری اسلامی ایران روزهای آخر حکومت خود را سپری میکند.
اما اکنون از آن واقعه تلخ 4 سال میگذرد و برای نظام جمهوری اسلامی ایران و مردمی که پای انقلابشان ایستادهاند، هیچ اتفاقی نیفتاده است.
فتنه 88 باید به عنوان یک عبرت، همیشه و همواره در حافظه تاریخی مردم باقی بماند. نمیتوان آن را به فراموشی سپرد یا کاری کرد که کسی از آن یادی نکند. این اتفاق ناگوار، به مانند بسیاری از اتفاقات تاریخی این کشور ثبت شده است. مگر میتوان آن را از یادها برد؟
اما چگونه یاد کردن آن مهم است. همچنان که از تاریخ گذشتگان بدون تحریف و دخل و تصرف یاد میشود، همچنان که از انسانهایی مانند، امیرکبیر و میرزا کوچک خان تا باقرخان و ستارخان به نیکی یاد میشود و آنها میشوند اسطورههای تاریخی مبارزه، مقاومت و سازندگی، آیا میتوان از عوامل فتنهای که ماهها کشور را به چالش جدی کشاند به نیکی یاد کرد؟! هر چند شاید درگذشته عوامل این فتنه بزرگ برای این کشور و نظام خدمت هم کرده باشند، اما همه آن خدمات در این واقعه تلخ توسط آنها، به یکباره فرو ریخت و آن زحمات نقش بر آب شد. درواقع آنها بر خرمن تلاشهای گذشته خود آتش کشیدند و همه خاطرات خوب را خاکستر و دود کردند.
از این بابت و منظر نباید به فراموشی سپرده شود که با یک لغزش و پا را کج گذاشتن سرنوشت آدمی چگونه تغییر میکند و همین موضوع درس و عبرتی است برای همگان، چه مردم و چه مسئولان.
اما بحثهایی مطرح میشود که سعی دارد این جریان را به یک انحراف و فتنهای دیگر تبدیل کند.
برخی در این میان دانسته و یا ندانسته، بدون اینکه به اصل فتنه توجه داشته باشند، سعی دارند به حاشیه و فروع این ماجرای تلخ و ناگوار بپردازند.
در حالی که فتنه 88 به فرموده مقام معظم رهبری فتنهای بوده است که آغاز آن از سال 78 و اوج آن در فتنه 88 نمایان شد. 10 سال کار و برنامه ریزی برای چنین سناریویی انجام شده بود که البته همچنان این سناریوهای براندازی و فتنه انگیز ادامه دارد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع بزرگ مردم کرمانشاه به تاریخ 2/7/90 درباره فتنه 88 فرموده بودند؛ «یکی دیگر از چالشها، که البته این چالش پیچیده تری بود، چالشهای فتنه انگیزی بود که در فتنهای مثل 18 تیر سال78 و فتنه سال 88، با فاصله 10 سال، ابتدا در تهران راه انداختند. امیدوار بودند که بتوانند با این فتنه، نظام را شکست بدهند، ضربه وارد کنند، اما به عکس شد. در فتنه 18 تیر، پنج روز بعد از اینکه فتنه گران فتنه خود را شروع کردند، مردم آن حرکت عظیم 23 تیر را، نه فقط در تهران، بلکه در سایر شهرها به راه انداختند. در فتنه 88، دو روز بعد از حوادث عاشورا، آن قضیه عظیم نهم دی به راه افتاد.
همان وقت بعضی از ناظران خارجی که از نزدیک دیده بودند، در مطبوعات غربی نوشتند و ما دیدیم که گفته بودند آنچه در نهم دی در ایران پیش آمد، جز در تشیع جنازه امام (ره)، چنین اجتماعی، چنین شوری دیده نشده بود. این را مردم کردند. حضور مردم اینجوری است.»
ایشان در خرداد سال 90 درباره گناه فتنه گران گفته بودند: «گناه بزرگ فتنه گران در سال 88 این بود که اگر خوشبینانه نگاه کنیم و بگوییم اینها یک شبههای، خدشهای در ذهنشان بود، این خدشه را به صورت ایجاد چالش برای نظام اسلامی مطرح کردند این گناه بزرگ، قابل اغماض هم نیست، آثار آن هم، همچنان در جامعه ما موجود است.»
اشاره ایشان به وجوه آثار این فتنه نکتهای است که پس از گذشت 4 سال همچنان نظام و مردم با آن درگیر هستند. این هم از آن خاطر است که جریانهای وابسته به فتنه با سیاستهایی که دنبال میکنند، زنده نگه داشتن این اتفاق را از منظر خود نوعی مطالبه به حق برای فتنه گران میدانند، نه به عنوان یک اتفاق تلخ و ناگوار و درس عبرت!
آنها میخواهند از فتنه و سران فتنه به عنوان افرادی که مظلوم واقع شدهاند نام ببرند و ملعبهای بسازند برای ادامه حیات سیاسی خود. آنها هیچگاه به عمق فتنه و حتی حماسه بزرگ 9 دی اشارهای نداشته و نمیکنند. همچنان که در مجامع خصوصی بر دروغ بزرگ خود اعتراف میکنند و سعی دارند این آلودگی را از دامان خود پاک کنند، اما در رسانههای منتسب به جریانات همسو با تفکراتشان، به نوعی خود را مظلوم و البته طلبکار نشان میدهند.
به همین خاطر است که در هنگامههای گوناگون بحث شکستن حصر فتنه گران را مطرح میکنند و یا حتی سخن از دادگاه آنها به میان میآورند. بدون اینکه به شرایط موجود کشور توجه داشته باشند که آیا اکنون زمان آن است تا دادگاهی علنی برای آنها برگزار شود. این اتفاق همان چیزی است که دشمنان خارجی به دنبال آن هستند.
برخی میگویند که با سخنان و مواضعشان میخواهند داستان فتنه را جمع کنند. فتنه داستان نیست، واقعهای است که اتفاق افتاده و همین فتنه باعث شد سره از ناسره تشخیص داده شود. سخنان اینگونه درباره فتنه 88، داستان! فتنه را جمع نمیکند که هیچ، بلکه باعث میشود اصل موضوع به حاشیه برود که هدف همین است. برای پاک کردن تبعات و آثار فتنه باید آنهایی که چنین مواضعی دارند به خود بیایند و بصیرت پیشه کنند.
منبع: روزنامه سیاست روز