معاون تحقیقات وزارت بهداشت گفت: سهم تحقیقات و پژوهش از بودجه کشور فقط 2 درصد است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، رضا ملک زاده، صبح امروز در نوزدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در محل سالن همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی گفت: سهم وزارت بهداشت در کل بودجههای تحقیقاتی کشور کمتر از 10 درصد است و رشد 40 درصدی وزارت بهداشت در این حیطه نشان دهنده استفاده بهینه از بودجه محدود است.
وی گفت: بودجه پژوهشی وزارت بهداشت 3 درصد از درآمد ناخالص ملی بوده که در حال حاضر به نیم درصد رسیده است.
ملکزاده با بیان اینکه بودجه وزارت بهداشت رشد چندانی نداشته است، یادآور شد: متاسفانه تخصیص نیافتن بودجه مناسب، به بخش پژوهش در کشور آسیب می رساند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: سهم تحقیقات در بودجه کشور 2 درصد است که وزارت بهداشت با بودجه محدود اختصاص داده شده 40 درصد تولید علم را انجام داده است.
ملکزاده با اعلام اینکه ایران در ده ساله گذشته به عنوان سریعترین کشور، رشد تولید علمی را داشته است، گفت: در حال حاضر 350 نشریه علمی و تحقیقاتی ما در نمایههای علمی و بینالمللی جای دارد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در کشور حدود 1251 مجله علمی وجود دارد که از این تعداد 315 مجله مربوط به وزارت بهداشت است.
دکتر ملکزاده افزود: 224 مجله علمی در نمایههای علمی و بینالمللی از جمله ISI نمایه شده است که سهم وزارت بهداشت 163 مجله علمی است.
تولید علم برای تبدیل شدن به فناوری نیازمند سرمایهگذاری است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ضمن درخواست از رئیس جمهور برای کمک و همکاری در جهت پیشرفت علمی در کشور گفت: سرمایهگذاری در تحقیقات بازده عظیمی در رونق اقتصادی کشور دارد، این امر نیازمند افزایش بودجه تحقیقات در کشور است.
وی در ادامه گفت: تنها 40 میلیارد تومان بودجه برای خرید مجلات علمی پزشکی داریم که بسیار بودجه پایینی است.
نخبگان ستون امنیت ملی کشور هستند
معاون تحقیقات و فن آوری وزارت بهداشت با بیان اینکه نخبگان ستون امنیت ملی کشور هستند، حمایت از محققان را مهمترین عامل پیشرفت در تحقیقات سرمایهگذاری در نیروی انسانی دانست و گفت: لازم است نخبگان در مسئولیتهای اجرایی گمارده شوند و با حمایت مالی از نخبگان باعث ارتقای سلامت کشور شویم.
وی درباه حمایت از محققان و نخبگان کشور گفت: پروژه مخصوصی در وزارت بهداشت اجرا شده است که دانشمندپروری را از دوران دانشجویی در دانشگاهها با کمک بنیاد نخبگان ایجاد کردهایم.
معاون تحقیقات و فناوری در ادامه گزارشی از نحوه و چگونگی برگزاری جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی طی دوره های گذشته ارائه داد و گفت: طی 18 جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی که برگزار شده است حدود 511 نفر به عنوان برگزیده انتخاب شده و به جمع نخبگان کشور پیوسته اند.
ملکزاده افزود: امسال در انتخاب برگزیدگان، به شاخص کیفیت پژوهش توجه ویژه شده است که در این جشنواره 634 نفر مقالات و درخواست خود را به جشنواره ارائه کردند که بعد از بررسی، 27 نفر انتخاب شدند.
وی افزود: امسال در نوزدهمین جشنواره علوم پزشکی رازی، 11 درصد منتخبین، خانمها بودند.