به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر فاطمه رخشانی، دبیر علمی دومین کنگره آموزش به بیمار در افتتاح این کنگره که در تالار امام، بیمارستان امام خمینی برگزار شد، گفت: با اینکه فراخوان مقالات فقط دو ماه بود بااین حال دانشجویان پزشکی به این مبحث توجه ویژهای داشتند و برای این کنگره مقالات بسیاری ارسال کردند.
وی با اشاره به تعداد مقالاتی که به این کنگره ارسال شده است، گفت: 273 مقاله به این کنگره ارسال شده است که از این تعداد 173 مقاله به صورت پوستر درآمده است و برای کارآمدی این کنگره از 35 استاد دعوت کردیم که در این کنگره اطلاعات خود را به دانشجویان انتقال بدهند.
رخشانی در مورد نقش انجمنها گفت: توقع این کنگره از انجمنها بیشتر از اقدامات معمولی است که انجام میدهند و ما توقع داریم که انجمنهای تخصصی اطلاعات کاملی را در اختیار بیماران قرار بدهند ولی متاسفانه این انجمنها در زمینه آموزش به بیمار موثر عمل نمیکنند.
وی با اشاره به عملکرد پرستاران گفت: در مدت این دو ماه بیشترین مقالاتی که این کنگره دریافت کرد از سوی پرستاران بود و پرستاران در خصوص آموزش به بیمار بیشترین فعالیت را دارند.
رخشانی با اشاره به فعالیت دانشگاهها گفت: در زمینه آموزش به بیمار دانشگاه علوم پزشکی تهران بیشترین فعالیت را در این زمینه انجام داده است و 39 درصد مقالات از طرف دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده است.
وی با اشاره به استقبال دانشجویان و پزشکان از این کنگره گفت: 800 هزار نفر برای حضور در این کنگره ثبت نام کردهاند که این نشان دهنده توجه بسیار بالایی است که دانشجویان و پزشکان به زمینه آموزش بیماران دارند.
دبیر علمی دومین کنگره علمی آموزش به بیمار گفت: اطلاع نداشتن بیماران موجب کاهش توان مالی بیماران میشود و هزینههای بیماران به تبع آن بیشتر میشود و در نهایت نظام سلامت در ورطهای قرار می گیرد که قادر به پرداخت هزینههای درمانی بیماران نیست.