به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر عبدالرحمان رستمیان در دومین کنگره آموزش بیمار که در تالار امام، بیمارستان امام خمینی برگزار شد، گفت: با کمک تمام کارشناسان و متخصصان پزشکی زمینه را برای ارتقای سلامت بیماران فراهم می کنیم آموزش به بیمار اولین کاری است که باید در بیمارستانها برای بیماران صورت بگیرد.
وی با اشاره به آخرین کاری که در گروه روماتولوژی انجام داده است، گفت: آخرین کاری که در این زمینه انجام دادم این بود که بیماری روماتولوژی را به زبان ساده برای مردم توضیح دادم و به کمک دوستان این بیماریها را در سایت قرار دادم و در مجموع 17 بیماری را برای مردم توضیح و تشریح کردیم.
این نماینده مجلس با اشاره به فرآیند ضروری آموزش به بیمار، گفت: یکی از فرآیندهای ضروری در درمان بیمار آموزش به بیمار است که باید در دانشگاههای بزرگ که امکانات لازم را در اختیار دارند هر ماهه کارگروهی برای این منظور ایجاد شود و در کنگره بینالمللی سال آینده مقالات و اقدامات پربارتری را شاهد باشیم.
وی با اشاره به فرآینده آموزش بیمار در کشورهای دیگر، گفت: در برخی از کشورها کمیته کشوری برای آموزش بیمار تشکیل شده است که آموزش بیمار را رهبری میکنند آموزش بیمار عوارض بیماری، هزینه و شدت گرفتن بیماری را کاهش میدهد به طور مثال در بیماری که دارویی را به صورت طولانی مصرف میکند باید به عوارض داروهای خود آگاهی کاملی داشته باشد.
رستمیان با اشاره به بیمارانی که از داروهای مصرفی خود آگاهی ندارند گفت: در طول این مدت شاهد بیمارانی بودم که در زمان حاملگی داروهایی مصرف می کردند که تاثیر منفیای را بر روی سلامت خود و نوزاد برجا گذاشته است در صورتی که اگر پزشک معالج آموزش لازم را به بیمار میداد بیمار در زمان حاملگی از تاثیر دارو بر روی کودک خود آگاه بود و مسلما آن دارو را مصرف نمیکرد.
وی با اشاره به سایتها و کارگروههایی که برای آموزش بیمار معرفی میکنیم، گفت: برخی از سایتها آموزشهای اشتباه را به بیماران میدهند به همین دلیل در معرفی سایتها باید دقت بیشتری را داشته باشیم.
رئیس دومین کنگره آموزش به بیمار گفت: بسیاری از بیماران با باورهای غلط زندگی میکنند و ما باید این باورها را تصحیح کنیم برخی از سایتها تنهابه تبلیغات دارو میپردازند در صورتی که اگر مسئولی وجود داشت و بر روی این سایتها نظارت صورت میگرفت دارو اشتباه در اختیار بیمار قرار نمیگرفت.
وی با اشاره به نقش انجمنها و مراکز تحقیقاتی گفت: NGOها و مراکز تحقیقاتی نقش مهمی در آموزش بیماران دارند و برخی از مراکز تحقیقات در زمینه آموزش به بیمار پیشرو هستند که این جای امیدواری دارد.
رستمیان با اشاره به مراحل آموزش به بیمار گفت: زمانی که با یک بیمار که دارای بیماری مزمن است مواجه میشویم باید ابتدا آموزش های لازم را در اختیار بیمار قرار دهیم و سپس توصیههایی که در خصوص مصرف دارو و انجام آزمایشات است را به بیمار ارائه بدهیم و در نهایت باید رضایت بیمار را به دست بیاوریم و با بیمار به یک توافق کامل برسیم در صورتی که این مراحل در بیمارستانها و مراکز درمان طی نمیشوند و پزشکان برای دادن آگاهی و کسب رضایت بیمار وقت کافی را صرف نمیکنند.
وی در ادامه تصریح کرد: 95 درصد بیماران فشار خونی رامیتوان به راحتی درمان کرد و یا حتی این بیماری قابل تشخیص و پیشگیری شود زمانی که بیمار عوارض بیماری خود را بداند میتواند به شناخت کامل برسد و از بروز این بیماری پیشگیری کند.
رئیس دومین کنگره آموزش به بیمار در پایان گفت: درجهای از اعتبار را باید به بخش آموزش بیماران اختصاص بدهیم البته باید کارهای بیشتری در این زمینه در طول سال صورت بگیرد و پزشک خانواده در زمینه آموزش به بیمار میتواند نقش موثری داشته باشد.