عبدالرحمان رستمیان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: کارها و فعالیتهایی در زمینه آموزش به بیماران انجام شده است و بخشهای بالینی و پرستاری آموزشهای لازم را دیدهاند.
وی افزود: بخشهایی از بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی فعالیتهای خوبی در زمینه آموزش به بیمار دیده اند البته بخشها و قسمتهایی هنوز مراحل آموزش به بیمار را نگذارندهاند و این جای تاسف دارد که بعد از گذشت دو سال مراحل اولیه آموزش به بیمار در بیمارستان ها طی نشده است.
وی با اشاره به اقداماتی که در زمینه آموزش به بیمار انجام داده شده است گفت: برای آموزش به بیماران بروشورهایی تهیه دیده شده است که باید در اختیار بیماران قرار بگیرد. درضمن در پرونده بیمار، آموزش نیز وجود خواهد داشت البته اقدامات باید به صورت سیستمی و برنامهریزی شده و کتابچههایی به صورت علمی در اختیار بیماران قرار بگیرد.
رستمیان در ادامه گفت: در بیمارستانها باید افراد آموزش دیدهای حضور داشته باشد تا بتوانند این رسالت را برعهده بگیرند آموزش به بیمار دو سالی است که ایجاد شده است و در چند سال آینده به نتیجه میرسد.
وی در مورد گذراندن دورههای آموزشی گفت: برای دانشجویان در دانشگاهها دورههایی را به منظور آموزش به بیمار ترتیب دادهایم البته باید این اقدامات از سطوح بالایی مدیریتی شروع شود.
نائب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: آموزش به بیمار باید نهادینه شود و آموزشهایی در سطوح صف و ستادی صورت بگیرد البته نباید وظیفه پزشک معالج را فراموش کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: پزشک معالج باید بیمار را به سایت آموزشی معتبر ارجاع دهد و انجمنها نیز باید فعالیتهای خاصی برای بیماران انجام بدهند.
رستمیان با اشاره به بیماریهای شایع اظهار داشت: در ابتدا تصمیم بر این است که ده بیماری شایع را به مردم از طریق سایتها آموزش بدهیم و همچنین کلاسهای آموزشی نیز برای مردم تهیه ببینیم.
نائب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در پایان گفت: آموزش به بیمار ابتدا در بیمارستان امام خمینی آغاز شده است و در چند سال اینده در تمام بیمارستان ها این پروسه صورت خواهد گرفت.