به گزارش خبرنگار اجتماعی«خبرگزاری دانشجو»، دکتر علی جعفریان در دومین کنگره ملی آموزش به بیمار که در تالار امام بیمارستان امام خمینی برگزار شد، گفت: این کنگره موجب تغییر نگرش پرستاران، پزشکان و مسئولان بیمارستان ها می شود و یک تغییر دیدگاهی را در نظام سلامت ایجاد می کند.
وی افزود: آموزش غلط موجب بالا رفتن هزینه درمان بیماران می شود و به همین جهت باید آموزش به بیمار را با سرعت اجرایی کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در دانشگاه علوم پزشکی تیم های خوبی برای آموزش بیماران ایجاد کرده ایم اما این اقدام کافی نیست و باید در این زمینه کارها و فعالیت های بیشتری انجام شود.
وی با اشاره به سایت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سایت دانشگاه علوم پزشکی تهران سالیانه یک میلیون بازدیدکننده دارد که این تعداد بازدیدکننده برای یک سایت دانشگاهی بسیار اندک است، سایت های بیمارستان ها و دانشگاه ها باید مخاطب خود را مشخص کنند و باید مخاطب تمام این سایت ها مردم باشند.
جعفریان گفت: در حال حاضر فرمی را برای بیمارستان ها وجود دارد که در پایان دوره درمانی از بیماران می خواهیم این فرم را تکمیل کنند و البته متاسفانه این فرم در حال حاضر، بیشتر حالت نمایشی به خود گرفته است و کاربرد چندانی ندارد. برخی از بیماران تنها این فرم را امضاء می کنند در حالی که در برخی مواقع بیماران حتی از نکته های اولیه بیماری خود آگاهی ندارند و اطلاعات بیماری به درستی به آنها انتقال پیدا نمی کند و مشخص می شود که پزشک تأثیر خود را بر روی بیمار نگذاشته است.
وی با اشاره به بیمارانی که آسیب دیدگی و ضایعه کوچکی دارند، گفت: در بیمارستان ها بارها مشاهده کرده ام که بیماری برای تمدید پانسمان خود به بیمارستان مراجعه کرده است، در صورتی که این بیمار می تواند پانسمان خود را در منزل تعویض کند و ضرورتی برای مراجعه به بیمارستان ها وجود ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص بیماران پیوند کلیوی گفت: در زمینه آموزش بیماران پیوند کلیه اقدامات موثر و مفیدی صورت گرفته است و بیماران قبل از عمل آموزش های لازم را می بینند و نکته ای که وجود دارد، این است که بسیاری از بیماران از شهرستان برای درمان مراجعه می کنند و اطلاعات اولیه در مورد بیماری و درمان بیماری خود را ندارند و ضرورت آموزش به بیمار در این هنگام مشخص می شود.
وی در ادامه تصریح کرد: بیماری که تعداد زیادی قرص مصرف می کند و در طول ماه آزمایش های زیادی انجام می دهد باید اطلاعات خوبی داشته باشد و بیشتر این اطلاعات را پرستاران می توانند به بیماران منتقل کنند.
جعفریان در خصوص راهکاری که برای ارائه آموزش به بیمار داده شده است، گفت: از اصلی ترین راهکارها برای آموزش به بیمار این است که بیماران را برای یک یا دو روز بیشتر در بیمارستان ها بستری کنیم و آموزش های لازم را در اختیار بیماران قرار دهیم، به این دلیل که برخی از بیماران کم سواد هستند و در مصرف برخی از قرص های خود اشتباه می کنند که این اشتباه عوارض بسیار سنگینی برای بیمار و نظام سلامت در پی دارد و این اقدام یک فعالیت مناسب در زمینه پزشکی بوده است.
وی در پایان گفت: چیزی که انتظار داریم این است که نگرش آموزش به بیمار را دقیق تر و عمیق تر کنیم و قسمت عمده این کنگره ها در جهت فرهنگ سازی است.