به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، پرویز شیخ طادی کارگردان سینما با انتقاد از اظهارات حسن روحانی که چندی قبل در جمع اهالی فرهنگ و هنر مدعی شده بود ما هنرمند ارزشی و غیرارزشی نداریم، گفت:چنین حرفی صحیح نیست. ای کاش همه انسان ها خوب و باخدا بودند اما وقتی اینگونه نیست طبیعی است که هنرمند ارزشی و غیر ارزشی داریم.
وی با تاکید براینکه ما فیلم خوب و بد داریم، کار خوب و بد داریم و حتی هنر خوب و بد هم داریم، خاطرنشان کرد: ما فیلمهایی داریم که می تواند جامعه را مریض کند و فیلمهایی هم هستند که می توانند جامعه را شفا دهند. بنابراین هنرمند ارزشی و غیر ارزشی هم وجود دارد و این ادعای ایشان ادعای درستی نیست و خلاف واقعیت است اما امیدوارم که منظور آقای روحانی چیز دیگری بوده باشد.
این کارگردان سینما با اشاره به دیدار رئیس جمهور با هنرمندان تاکید کرد: امیدوارم آقای روحانی به دنبال یارکشی برای وزیر ارشاد نبوده باشند که ظاهرا اینگونه بوده. به نظر من اگر شخصی بخواهد برای وزیرش هم که خیلی محبوب نیست یارکشی کند، بهتر است افرادی را جذب کند که بتوانند برای او راهگشا باشند. با کارهای میتینگی نمی توان پشتوانه و توجیهی برای رفتارهای غلط و سیاستگذاری های نسنجیده ایجاد کرد.
شیخ طادی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه جشنواره فیلم فجر را از ابتدای انقلاب تا کنون در جریان سازی فرهنگی کشور موثر می دانید، تصریح کرد: متاسفانه تصویری که از جشنواره های فیلم فجر در نظر مانده یک جشن چند روزه و گذراست که تابحال هیچ تاثیری هم در جریان سازی فرهنگی نداشته است.
وی با تاکید بر این که چنین جشنواره هایی باید قدرت جریان سازی داشته باشند، اظهار داشت: ما می توانیم با تشویق آثاری که به اعتلای فرهنگ این مرز و بوم کمک می کنند، جریان سازی کنیم و این جشنواره ها بهترین فرصت برای چنین اقداماتی است اما زمانیکه چنین جشنواره هایی به دنبال هدایت مستقل باشند هرگز به نتایج خوبی نخواهیم رسید. وقتی این جشنواره مستقل از مدیریت فرهنگی است که تولید و هدفگذاری ها را در اختیار دارد، نمی تواند آن اهداف را تغییر دهد یعنی جای در دیگری هدفگذاری شده و فیلمها ساخته می شوند و بعد به جشنواره می آیند. در اینصورت جشنواره ها نمی توانند در اعتلای فرهنگی کشور تاثیرگذار باشند.
این کارگردان سینما بر همین اساس و با اشاره به برگزاری سی و دومین جشنواره فیلم فجر در دولت تدبیر و امید، افرود: هر دولتی که روی کار می آید مصلحت های سیاسی و دیپلماسی های خودش را اعمال می کند و براساس مصلحت اندیشی های خودش همه مولفه های فرهنگی را به همان سمت می برد.
شیخ طادی ادامه داد: این جشنواره مسکّن هست و من هم بیشتر این دولت را دولت مسکّن می دانم که می خواهد همه را آرام کند. نتیجه چنین سیاستی نمی تواند اعتلای فرهنگ باشد.
وی در پایان در رابطه با سرانجام نامه اش به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان محترم همچنان دارند روی آن فکر می کنند و این اتفاقی نیست که یکی دو روزه مجلس بخواهد تصمیمی راجع به آن بگیرد. این پیشنهاد من ایجاد فکر کرده و دوستان در حالی فکر کردن به این موضوعات هستند تا به یک راهکار خوب برای گسترش فرهنگ و اندیشه اسلامی در خارج از مرزهای کشور، برسند.
منبع: آوینی فیلم