به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، محمود فرشیدی طی یادداشتی نوشته است؛ برای عبور از مشکلات باید با ایمان راسخ و بصیرت نسبت به دشمن و فراموش نکردن دشمنی او، بر تواناییها و ابتکارهای داخلی ملت و استعدادهای جوان تکیه کرد و به خارج چشم ندوخت.
«مقام معظم رهبری»
پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، سردمداران حکومت، کلید حل مشکلات کشور را در خارج از کشور جستجو میکردند چرا که نه پایگاهی در میان مردم داشتند و نه قدرت مردم را باور داشتند، اما حضور یکپارچه ملت و به کرسی نشاندن خواستههایش و سرنگون ساختن رژیم وابسته، علیرغم حمایت همه جانبه تمام قدرتهای آن روز جهان، آن تفکر سرسپردگی و خود باختگی را بر هم زد و ثابت کرد که کلید حل مشکلات ملت، در دست خود ملت است و این راه حل جدید، سی و پنج سال است که کارآیی خود را به اثبات رسانیده است و مردم ایران دشوارترین شرایط را تحمل کردهاند تا از دستاورد عزت و استقلال خود پاسداری نمایند و در برابر خون شهیدان، مدیون نشوند و این پایداری بر دفاع از عزت دینی و غرور ملی محدود به نسل یا قشری خاص نیست و زن و مرد و پیر و جوان و دانش آموز و معلم و کارگر و دانشمند، هر کدام نهایت توان خویش را تا سرحد شهادت، برای سربلندی ملت ایران در برابر دشمنان به میدان میآورند.
البته این سنتی الهی است که هر فرد و ملتی براساس فطرت ذاتی از هویت و عزت خود در برابر استیلای بیگانه دفاع میکند، اما در ایرانیان مسلمان که حیاتشان با آموزههای قرآن و مکتب اهل بیت (ع) شکل گرفته و درهم آمیخته است، عزت طلبی و احتراز از تسلط بیگانه (1)، فلسفه زندگی آنان است و از کودکی با هشدار «هیهات مناالذله» امامشان تربیت شدهاند و آموختهاند که عزت حقیقی در دست خداوند تبارک و تعالی است (2) و هر کس از غیر خداوند جستجوی عزت کند، ذلیل (3) و هلاک (4) خواهد شد و رهبران الهی به ما تذکر دادهاند که خداوند تمامی امور مومن را به او تفویض فرموده اما به او اجازه نداده است که خود را در موضع ذلت قرار دهد. (5)
علیرغم این مبانی اعتقادی و ریشههای فرهنگی روشن و مستحکم، گاهی برخی سیاستمداران در مواجهه با نظام سلطه جهانی مواضع ذلیلانهای اتخاذ میکنند که انسان در برابر ارواح شهدا شرمنده میشود. باید از اینان پرسید که آیا دشمنان نظام اسلامی را کافر نمیدانند؟ یا امید به اصلاح و هدایت آنان دارند؟ یا دچار این توهم شدهاند که دشمنان انقلاب اسلامی، امروز از دشمنی خود منصرف شدهاند؟ شاید هم این موضعگیری خود را ذلت نمیانگارند یا خدای ناکرده در برابر ابهت شیطانی دشمن مرعوب شدهاند و یا مدتهاست مسیر زندگانی خویش را به گونهای زاویه دار با سبک زندگی اسلام و نظام اسلامی تعریف و تنظیم کردهاند و آنچنان اسیر چرب و شیرین دنیا شدهاند که اینک به نقطه انکار محکمات قرآن رسیدهاند؟
چه شده است که اصحاب این تفکر، تجربه موفق اعتماد به خداوند و تکیه بر جمهور ملت را کنار گذاشتهاند و راه حل مشکلات را در دربار سلاطین کفر و ظلم میجویند؟ آیا تصور میکنند تکیه بر بیگانه برای حکومت بر ملت میتواند تکیه گاهی با ثبات باشد و از تجربه دیگر کشورها در این زمینه عبرت نمیگیرند یا آنکه از رقبای سیاسی خویش بیش از دشمنان ملت وحشت دارند؟
خود باختگی برخی از این طرفداران گرایش به بیگانه بدانجا رسیده و تشنگی قدرت، آنچنان آنها را از خود بیگانه کرده است که نه تنها در عرصه دفاع از دستاوردهای هستهای ملت ایران از خون دانشمندان شهید این عرصه شرم نمیکنند بلکه در دیگر عرصههای علمی نیز منکر پیشرفتهای علمی کشور و حتی ضرورت تلاش در این زمینهها میشوند و در شرایطی که حتی برخی مخالفان نظام اسلامی در خارج از کشور نیز مدافع حقوق هستهای ایران هستند یا لااقل خجالت میکشند از موضع آمریکا دفاع کنند، این مرعوب شدگان دستاوردهای فناوری هستهای و فناوری فضایی ملت خویش را هم بیاهمیت یا غیر ضروری قلمداد میکنند و حتی آنها را مورد استهزاء قرار میدهند.
امام خمینی (ره) به ملت ایران آموخت که یکی از راههای تشخیص مسیر حرکت، سنجیدن آن با مواضع دشمن است و هرگاه دشمن با موضوعی مخالفت کرد باید توجه یافت که آن موضوع به نفع استقلال و پیشرفت ملت میباشد. امروز که سران کشورهای غالبا دارای پیشینه جنایت در جهان و در راس آنها آمریکا، تا این اندازه نسبت به قدرت هستهای ایران حساسیت به خرج میدهند، این امر نشان دهنده نقش حیاتی دستیابی به قدرت هستهای در استمرار و بالندگی نظام اسلامی است و زمزمههای شومی که شیادانه و با مثالهای سطحی و عوام فریبانه میخواهد بین معیشت مردم از یکطرف و دست کشیدن از فناوری هستهای و دیگر پیشرفتهای علمی از طرف دیگر نوعی تعارض را به نمایش بگذارد، نیرنگی بیش نیست و ملت ایران به اعتبار عزت مداری خویش هیچگاه حاضر نخواهد شد در برابر بیگانه کرنش کند همچنانکه وفاداری ملت، مانع آن خواهد شد که با صرف نظر از حق هستهای، میراث دانشمندان شهید خویش را به فراموشی بسپارد و بصیرت مردم ایران، عمیقتر از آن است که وسوسه خود با ختگان در آنان تاثیر کند و ساده لوحانه بپذیرند که دژخیم، فرشته شده است!
اکنون در آستانه میلاد خورشید جهان گستر هدایت، حضرت محمد مصطفی (ص) و ولادت اسوه دانشوران، امام جعفر صادق (ع) هستیم. جهان اسلام یکپارچه در برابر کفر و شرک به پا خاسته است. مسلمانان و حتی آنان که دلشان برای آزادی و انسانیت میتپد در دوراهی عزت و ذلت، به عزت میاندیشند؛ عزتی که با ظهور، رنگ الهی میگیرد و جهانی نو را با اندیشههای نبوی نوید میدهد.
پینوشتها:
1- لن یجعل الله للکافرین علی المومنین سبیلا - نساء 141
2- من کان یریدالعزه فلله العزه جمیعا- نساء 139
3- العزیز بغیرالله ذلیل - امام صادق (ع) - بحارالانوار جلد 75 ص 10
4- من اعتز بغیرالله اهلکه العز - امام علی (ع) - غرر الحکم ص 478
5- ان الله فوض الی المومن امره کله و لم یفوض الیه ان یکون ذلیلا- بحار الانوار - جلد 64 ص 72
منبع: روزنامه رسالت