به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، دومین کنگره بین المللی علم و فوتبال 15 و 16 آبان ماه و همزمان با حضور ژوزف سپ بلاتر، رئیس فدراسیون بین المللی فوتبال در تهران برگزار شد و پایان نامه های برتر فوتبالی در آن ارائه گردید.
سهراب قلعه گیر در پایان نامه ای که در همین کنگره ارائه کرد، به مقایسه ظرفیت کار جسمانی بازیکنان جوان فوتبال در پستهای مختلف بازی پرداخت.
هدف این تحقیق مقایسه ظرفیت کار جسمانی بازیکنان جوان فوتبال در پستهای مختلف بازی اعمم از دروازهبان، مدافع، هافبک و مهاجم با تاکید بر ظرفیت فیزیولوژیکی این متغیرها در پستهای چهارگانه بازی بود.
نتایج این تحقیق نشان داد که میانگین ظرفیت کار جسمانی بازیکنان جوان فوتبال در دو حالت مطلق و نسبی در پستهای مختلف بازی متفاوت بود.
این تفاوت بیشتر در پستهای دروازهبان و هافبک مشهود بود، همچنین تحقیق حاضر نشان داد میانگین حداکثری اکسیژن مصرفی مطلق بازیکنان جوان در پستهای مختلف بازی تفاوت ندارد و این احتمالا به دلیل تاثیر شدید توده بدن بر مقادیر حداکثر اکسیژن مصرفی باشد.
در خصوص میانگین حداکثر اکسیژن مصرفی نسبی در پستهای مختلف تفاوت وجود داشت.
جامعه آماری تحقیق را بازیکنان جوان باشگاهی شهر تبریز تشکیل میدهند. 24 نفر از این بازیکنان، 6 نفر در هر پست که سابقه باشگاهی بیشتری داشتند به صورت هدفمند به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. شاخصهای ترکیب بدنی شامل وزن، درصد چربی و BMI اندازهگیری شد.
سهراب قلعه گیردر خصوص این پایان نامه گفت: من این تحقیق را روی بازیکنان جوان تبریز انجام داده ام که البته با مشکلات زیادی روبرو بوده ام ولی با وجود همه این سختی ها کار انجام شد.
وی در ادامه افزودک براساس این پایان نامه ظرفیت کار جسمانی بین پست های مختلف بررسی شد که نتیجه آن نشان داد که هافبک ها ظرفیت کار جسمانی بیشتری دارند و حداکثر اکسیژن مصرفی آنها بالاتر از سایر پست هاست.
کارشناس ارشد رشته تربیت بدنی یادآور شد: تاکنون پایان نامه ای در این حوزه با این گستردگی ارائه نشده بود و از آنجا که من عضو کمیته مربیان تبریز هستم توانستم در رابطه با جذب بازیکن از این فرصت استفاده کنم.
وی در خصوص مشکلات موجود در این تحقیق گفت: من دوچرخه کارسنج را به سختی پیدا کردم چرا که ابتدا قرار بود این کار را در دانشگاه علوم و تحقیقات انجام دهم اما شرایط محقق نشد به ناچار سراغ دانشگاه علوم پزشکی تبریز رفتم اما تکنسین آزمایشگاه با من همکاری نکرد و کار من را چند ماه عقب انداخت به همین دلیل دو بار مجبور شدم که بازیکنان خود را تغییر دهم و در پایان نیز دانشگاه تبریز که به تازگی آن دستگاه را خریده بود شرایط را برای انجام این تحقیق فراهم کرد.
قلعه گیر خاطرنشان کرد: برای استفاده از این دستگاه سیدی انها را تهیه کردم و از طریق ان نحوه استفاده از دستگاه را یاد گرفتم و خودم ازمایش را انجام دادم.
وی افزود: هزینه های انجام این پایان نامه نیز شخصاً پرداخت شد که شامل هزینه ناهار، صبحانه و پزشک عمومی برای تیم بود به علاوه از انجایی که جامعه آماری من جوانان بودند کرایه رفت و آمد آنها را نیز از جیبم پرداخت کردم.
این پژوهشگر یادآور شد: معمولاً هزینه های دانشگاهی توسط دانشگاه پرداخت می شود اما سایر هزینه ها را باید از جیب پرداخت کرد و در مجموع باید بگویم که در مسیر این تحقیق هیچ حمایتی از من صورت نگرفت.
وی خاطرنشان کرد: پایان نامه خود را در کمیسیون مربیان تبریز ارائه کردم که تعدادی از مربیان از آن استقبال کردند ولی در مجموع باید بگویم که پایان نامه ها معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند و برخی از مربیان از ورود علم به فوتبال می ترسند و نگرانند که جایگاه خود را از دست بدهند.
قلعه گیر گفت: سطح بازیکنان ما نسبت به بازیکنان دنیا بسیار پایین تر است و زمانی که این آزمایش ها صورت گرفت دیدیم که متاسفانه بازیکنان پست های مختلف، بدنسازی اختصاصی ندارند و مربیان اجازه نمی دهند که مربیان بدنساز طرح خود را در تمرینات اجرا کنند و اجازه نمی دهد که آنان طبق برنامه عمل کنند.