رضا شجیع در گفتوگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص مشکلات اخلاقی موجود در ورزش گفت: باید در ورزش تمرکز اصلی روی بعد آموزش اخلاق باشد و در تمام دوره های مربیگری، داوری و بازیکن سازی باید اخلاق مورد توجه قرار گیرد و باید آن را از سطوح پایه آغاز کرد.
وی در ادامه افزود: پس از مشخص کردن ابعاد اخلاق، باید کدهای اخلاقی مربوط به ورزش به صورت تفکیک شده بیان شود و باید در نظر داشت که این کدهای اخلاقی برای مربیان، مدیران و بازیکنان متفاوت است.
دکترای مدیریت ورزشی تصریح کرد: کدهای اخلاقی باید به صورت علمی و قابل طرح در اختیار مدیران، داوران، مربیان و بازیکنان قرار گیرد؛ وقتی تماشاگران ملزم به رعایت اخلاق هستند اولین سوال آنها این است که آیا مدیران که در قبال ورزش وظایف زیادی دارند، اخلاق مدار هستند؟
شجیع تصریح کرد: متأسفانه همه انتظار دارند که دیگران به اخلاق توجه کنند، در حالی که وظایف خود را فراموش کرده اند؛ من معتقدم همه موارد مربوط به اخلاق باید به زبان ساده و روان بیان شود.
وی در خصوص اینکه فرهنگ خانواده ها تا چه حد در تربیت ورزشکاران و اخلاق مداری آنها موثر است، گفت: متاسفانه در جامعه در خصوص اخلاق تناقض های زیادی وجود دارد، به طوری که تحقیقات نشان می دهد اکثر بازیکنان لیگ برتر دچار شکاکیت اخلاقی هستند و نمی دانند چه چیزی درست و چه چیزی غلط است.
این کارشناس کشورمان یادآور شد: زمانی که کدهای اخلاقی بیان شود و درست و نادرست ها مشخص گردد، چیزی به عنوان یک وجدان اجتماعی و بیرونی افراد را از ورود به بی اخلاقی ها دور می کند و مسائل غلط را به فرد یادآوری می نماید؛ در این شرایط است که ورزشکار نمی تواند بگوید نمی دانسته که فلان رفتار غیراخلاقی است.
شجیع تصریح کرد: همه خبرنگاران می دانند که افشای راز ورزشکاران نادرست است و نباید به راحتی وارد حریم شخصی آنان شوند، اما متاسفانه می بینیم که گاهی این اتفاقات رخ می دهد و خبرنگار می گوید که نمی داند چه تبعاتی در زندگی فردی و اجتماعی ورزشکار ایجاد شده، در حالی که اگر کدها تعریف شده باشد بیان این حرف برای خبرنگار غیرممکن است.
وی در پایان گفت: متاسفانه ما یاد نگرفته ایم که در مورد مسائل عمیق و مهم اجتماعی بحث کنیم و هنوز در همان نقطه ای که بودیم، مانده ایم.