به گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو» دکتر ربیعی در دیدار با پروفسور والرشتاین : ادای احترام ما به کسانی است که در مقابل سلطه مبارزه و زندگی می کنند.
روابط عمومی وزارت تعاون: دکتر ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با پروفسور امانوئل والرشتاین جامعه شناس برجسته و نظریه پرداز نظام جهانی و از منتقدان نظام سرمایه داری سلطه آمریکایی که به ایران سفر کرده است دیدار و گفت و گو کرد.
بر پایه این گزارش در این دیدار اعضای انجمن جامعه شناسی ایران ، اعضای انجمن مطالعات فرهنگی و ارتباطات، مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری ، مرکز مطالعات و همکاری های علمی بین المللی، اعضای هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی و مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران، و برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاههای کشور نیز حضور داشتند.
دکتر ربیعی در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور پروفسور والرشتاین در کشورمان گفت : حضور پروفسور والرشتاین در کشوری که با تحریمهای تحمیلی روبرو است نوعی از همبستگی روشنفکری در مقابل این سلطه است.
دکتر ربیعی افزود : این نشست برای ادای احترام به کسانی است که برای آزادی بشریت و بهتر زیستن انسانها می نویسند و می کوشند.
وی به پیشگفتار کتاب امنیت و توسعه نیز اشاره کرد و گفت: دیدگاههای توسعه سازمانهای جهانی و بین المللی سالهاست که در آزمون کشورهای جهان سوم اجرا می شوند اما علیرغم این سفره های مردم در این کشورها همچنان خالی و رنج انواع استعمارهای جدید باقی است.
پروفسور والرشتاین جامعه شناس سیاسی برجسته و از منتقدان فعلی نظام سرمایه داری آمریکا نیز با ابراز خرسندی از حضور خود در کشورمان و نیز آشنایی نزدیک از فرهنگ ایران ، بر پایی این نشست و بیان دیدگاههای خود را فرصت مغتنی دانست.
وی شکل جدید سلطه آمریکا را مورد نقد قرار داد و از ترجمه کتاب جیدی خود در ایران خبر داد.
گفتنی است پروفسور امانوئل والرشتاین در 28 سپتامبر 1930 در نیویورک متولد شد، وی همه درجات دانشگاهیاش، از جمله دکترایش را در سال 1959 از دانشگاه کلمبیا گرفت. وی بین دهه 1950 تا 1960 مطالعات خود را بر روی آفریقا متمرکز کرده بود.
وی تا سال 1970 در دانشگاه کلمبیا مشغول بهکار بود. بعد از سالها ماندن در این دانشگاه و پنج سال کار سخت در دانشگاه مکگیل مونترال، در 1976، استاد برجسته جامعه¬شناسی ایالتی نیویورک در بینگ همتون و مدیر مرکز مطالعات اقتصاد، سیستم های تاریخی و تمدن¬های فرناند برودل، گشت. مهمترین خدمت او به جامعه شناسی، کتاب سال 1974 او، "نظام نوین جهانی" است. که به نه زبان ترجمه شده است.. در سال 1975، جایزه معتبر سوروکین بهخاطر کتاب نظام نوین جهانی را دریافت کرد. از جمله کتابهای پروفسور والرشتاین می¬توان به، علم اجتماعی نیاندیشیدنی (1991)، پس از لیبرالیسم (1995)، پایان جهان چنان که ما می فهمیم (1999)، سقوط قدرت امریکا: ایالات متحده در دنیای آشوبزده (2003) و جهان شمولی اروپا: خطابه قدرت (2006) اشاره کرد.