به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، هراس از فنآوری یا تکنوفوبیا بسته به ساختار و هر جامعه کم و بیش فراگیر است.
برای بیشتر مردم زندگی بدون اینترنت دیگر قابل تصور نیست. اگر بخواهید برنامه حرکت قطار را بدانید یا اخبار روز را بخوانید، از کارهای بانکی گرفته تا خرید کفش و لباس، اینترنت کار را آسان کرده است. با به بازار آمدن تلفنهای هوشمند اینترنت بیش از پیش و همهجا در دسترس است.
بنابراین شاید عجیب به نظر برسد که امروزه کسی از اینترنت استفاده نکند و حتی از این تکنولوژی هراس داشته باشد. اما ترس از تکنولوژیهای نوین و به خصوص هراس از کامپیوتر و اینترنت نه تنها وجود دارد، بسته به ساختار و امکانات هر جامعه کم و بیش فراگیر است.
یکی از دلایل بروز هراس از اینترنت وجود شکاف دیجیتالی (digital divide) در جامعه است. شکاف دیجیتالی به این معناست که امکان دسترسی به اینترنت و سایر فناوریهای ارتباطی در میان قشرهای مختلف جامعه به میزان یکسان وجود ندارد.
آمار و ارقام نشان میدهند که در سطح بینالمللی زنان کمتر از مردان از اینترنت استفاده میکنند. گرچه این تفاوت در کشورهای پیشرفته کمتر است. تحقیقات در سال 2013 نشان دادهاند که در آمریکا 85 درصد بزرگسالان به اینترنت دسترسی دارند و میان میزان دسترسی زنان و مردان تفاوت چندانی وجود ندارد.
در کنیا فقط 28 درصد شهروندان در سال 2013 به اینترنت دسترسی داشتهاند. بر اساس یک نظرسنجی در کنیا 17 درصد مردان و فقط 8 درصد زنان شرکتکننده در نظرسنجی از اینترنت برای اطلاع از اخبار استفاده میکردند.
برخی کشورهای آفریقایی مانند آفریقای جنوبی پروژههای آموزشی را شروع کردهاند تا استفاده موثر از اینترنت را به زنان بیاموزند.
مطالعات نشان دادهاند که شهروندانی که به اینترنت دارند بیشتر از وقایع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اطراف خود آگاهند.
در کشورهای توسعهیافته ترس از اینترنت و فناوری بیشتر در میان سالمندان رایج است.