کد خبر:۳۰۱۴۷۵

سیگار ساختار فیزیکی مغز نوجوانان را تغییر می‌دهد

تحقیقات اخیر محققان دانشگاه UCLA نشان می‌دهد که سیگار کشیدن در دوران نوجوانی منجر به تغییر ساختار فیزیکی مغز می‌شود.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، محققان بر این باروند که همین تغییر ساختار باعث می‌شود که فرد تا پایان عمر خود به سیگار معتاد باشد.

 

مغز انسان از بدو تولد تا دوران نوجوانی در حال توسعه است و تمام عادت‌های غذایی و رفتاری می‌تواند در شکل گیری مغز تاثیرگذار باشد.

 

معمولا افرادی که در دوران نوجوانی از سیگار یا مواد مخدر استفاده می‌کنند، در بزرگسالی نیز به راحتی وسوسه می‌شوند و کناره گیری از اعتیاد برای آنان غیر ممکن است.

 

 

هنوز دلیل قطعی این امر مشخص نیست و نمی‌توان با قطعیت گفت که یک فاکتور خطر ژنتیکی وابسته به نیکوتین در این قضیه دخیل است ولی مشخص است که سیگار کشیدن در دوران نوجوانی ساختار مغز را به گونه‌ای تغییر می‌دهد که ترک آن در بزرگسالی تقریبا محال است.

 

این تحقیقات با استفاده از تصویربرداری پیشرفته MRI بر روی 42 داوطلب در سنین 16 تا 22 سال انجام شده است که 18 نفر سیگاری و 24 نفر غیر سیگاری بوده‌اند. افراد سیگاری شرکت کننده در این آزمایش اولین سیگار خود را در 15 سالگی تجربه کرده بودند و میزان مصرف آنان کمتر از 7 نخ در روز بود.

 

در این تحقیقات یک بخش از مغز به نام Insula مورد بررسی قرار گرفت که بخشی از کورتکس مغز است و مهم‌ترین وظایف آن تصمیم گیری و نظارت بر حالت‌های داخلی هستند. محققان بر این باروند که این بخش از مغز نقش مهمی را در وابستگی به نیکوتین ایفا می‌کند.

 

نتایج آزمایش‌ها حاکی از آن بود که بخش سمت راست Insula در افراد سیگاری نازک‌تر از افراد غیر سیگاری است. نکته جالب توجه این بود که هر چه مصرف سیگار داوطلب و مدت اعتیاد او بالا‌تر بود، ضخامت این لایه نازک‌تر بود.

محققان بر این باورند که حتی مدت زمان کوتاه مصرف سیگار نیز این تاثیر منفی را به دنبال دارد.

 

طبق آمارگیری انجام شده، تعداد نوجوانان سیگاری در آمریکا، بیشتر از سیگاری‌ها در سنین دیگر است.

 

نتایج این تحقیقات در شماره اخیر نشریه Neuropsychopharmacology منتشر شده است.

 

منبع: دریچه

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار