کد خبر:۳۰۱۶۵۰

غربت یک فریضه الهی در جامعه اسلامی

شهادت علی خلیلی باید سرآغاز حرکتی مهم به سوی جامعه‌ای متعالی با تحقق آموزه‌های امر به معروف و نهی از منکر باشد، باید در روزهایی که متعلق به حضرت زهرا (س) است و با یاری جستن از ایشان در مسیر این آموزه مهم الهی گام‌های اساسی برداریم که: یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرکُم وَیُثَبِّت أَقدامَکُم...

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، شهادت یک طلبه ناهی از منکر در روزهای شهادت حضرت زهرا (س) فضایی خاص در جامعه ایجاد کرده است، فضایی سرشار از غم و اندوه بی‌توجهی به یک واجب الهی، حامیان و اجرا کنندگان این واجب.

 

حجت الاسلام شهید علی خلیلی از مربیان موسسه بهشت تهران 25 تیر ماه سال 1390، به واسطه امر به معروف و نهی از منکر مورد ضرب و شتم قرار گرفت. وی توسط یکی از افراد شرور منطقه از ناحیه گردن و قسمت شاهرگ دچار جراحت شدید شد. پس از دقایق بسیاری که وی منتظر رسیدن اورژانس شد، تعدادی از مراکز اورژانس بیمارستانی از پذیرش علی خلیلی امتناع کردند تا اینکه یکی از بیمارستان‌های خصوصی و در ازای واریز مبلغ 6 میلیون تومان حاضر به پذیرش وی شد. سرانجام علی خلیلی که به دلیل شدت خونریزی به حالت اغما رفته بود بستری شد اما پزشکان امید زیادی به مداوای وی نداشتند.

 

مداوای این فرد ادامه داشت تا اینکه سرانجام خلیلی پس از چند روز اولین علائم حیاتی و حرکتی خود را بروز داد و به این ترتیب امید به بهبودی وی قوت گرفت اما ماجرای اثرات ضربه‌های وارد شده به این ناهی منکر ادامه داشته است و روده، ریه و دیگر اعضای وی مشکلات بسیاری داشت و طور مرتب وی بین خانه و بیمارستان در رفت و آمد بود تا اینکه در بیمارستان بعثت شهادت را بر ماندن در این دیار برگزید.

 

ماجراش شهادت علی خلیلی هر چند ماجرای دردناکی است که می‌توان ساعت‌ها و روز‌ها بر مظلومیت این ماجرا گریست اما نکات و درسهای بسیاری دارد که باید بدان توجه کرد و در جهت تحقق آن همت گمارد که به برخی اشاره می‌شود:

 

1- آموزه مهم امر به معروف و نهی از منکر چه جایگاهی در جامعه ما دارد؟ کدام نهاد و دستگاه متولی تبیین این آموزه در جامعه است؟ کدام دستگاه حمایت از این امر واجب و برپاکنندگان آن دارد؟ امام باقر (ع) در مورد فلسفه این دو اصل می‌فرماید: «امر به معروف و نهی از منکر دو فرضیه مهم و بزرگ الهی هستند که به وسیله آن دو، سایر واجبات الهی اقامه می‌شوند، راه‌ها امن می‌گردد، کسب و کار مردم حلال، حقوق افراد تأمین، سرزمین‌ها آباد و از دشمنان انتقام گرفته می‌شود و استواری تمام کار‌ها، به عملی شدن این دو اصل بستگی دارد.» تعبیر زیبای امام باقر (ع) در بستگی داشتن استواری تمام کار‌ها به امر به معروف و نهی ازمنکر، نشان از جایگاه والای این واجب الهی دارد؟ اما در جامعه امروز ما این مهم چه جایگاهی دارد؟ چرا هنوز فضای فکری و فرهنگی جامعه به حدی نرسیده است که یک آمر به معروف و یا ناهی از منکر بتواند با آرامش و اطمینان واجبی که از سوی خداوند بر عده او گذاشته شده است، صورت دهد؟ چه کسانی در تحقق نیافتن این فضا تقصیر و کوتاهی دارند؟ آیا در ماجرای اخیر تنها ضارب علی خلیلی مقصر است یا تمامی افراد جامعه و به ویژه مسئولین قصور دارند و باید پاسخگو باشند؟ شهادت علی خلیلی باید نقطه شروعی بر جریانی راهبردی در مسیر تحقق صحیح امر به معروف و نهی از منکر باشد تا بتوان در افق این برنامه، فضایی را در جامعه به تماشا نشست که یک آمر به معروف و یا ناهی از منکر با بتواند دستور الهی را با توجه به شرایط خاص آن انجام دهند.

 

2- حضرت زهرا (س) را بسیاری، اولین شهید امر به معروف و نهی از منکر می‌دانند، شهادت علی خلیلی در روزهای شهادت بانوی آب و آیینه، چون چراغی روشن، از دوری ما از سبک زندگی فاطمی حکایت می‌کند، چراغی که با شهادت علی خلیلی روشن شد، تاریکی پیش روی ما را بیشتر نشان می‌دهد، تاریکی ناشی از دوری زندگی ما از سبک زندگی فاطمی، سبکی که در آن می‌توان سعادت دنیا و آخرت را به دست آورد، شهادت بانوی جهان اسلام در روزگاری بود که شیعه چون امروز ایران اسلامی این همه مشتاق نداشته است و شهادت یک آمر به معروف و یا ناهی از منکر در جامعه امروز جای تاسف فراوان دارد از فضایی که در آن یک عمل کننده به واجب الهی را شهید کنند. امر به معروف و نهی از منکر را شاید بتوان مهم‌ترین آموزه سبک زندگی فاطمی دانست که باید آن را در جامعه امروز دوباره زنده سازیم، باید برنامه مسئولان فرهنگی در تحقق سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی مورد مداقه قرار گیرد، باید در ایران اسلامی برنامه‌ای کامل جهت حرکت به سمت سبک زندگی معصومین (ع) به ویژه حضرت زهرا (س) تدوین و اجرا شود.

 

3- سکوت رسانه‌ای تاسف بارتری نیز در فضای رسانه‌های تصویری، صوتی و مکتوب در موضوع امر به معروف و نهی از منکر دیده می‌شود که باید در این فضا نیز وارد گشت و ضمن تبیین جایگاه این واجب الهی، اخبار مرتبط با آن را منعکس ساخت و فضای جامعه را برای پذیرش بیشتر این واجب آماده ساخت، ساخت برنامه‌های نمایشی و مجموعه‌هایی با موضوع امر به معروف و نهی از منکر از وظایف مهمی است که رسانه ملی باید هر چه سریع‌تر برای آن برنامه ریزی نماید. دیگر رسانه‌ها نیز باید با توجه به فسلفه رسانه‌ای خود برنامه‌های خود را در زمینه این واجب الهی پیگیری نمایند.

 

4- آموزه‌های مرتبط با امر به معروف و نهی از منکر باید به صورت یک آموزه مهم و اساسی در متون و برنامه‌های درسی مدارس و دانشگاه‌ها قرار گیرد، هر چند در این زمینه، آموزشهایی هم اکنون نیز دیده می‌شود اما باید این آموزش‌ها بیشتر، با توجه به رویکردهای توجه بیشتر جامعه به این واجب نگارش و تدوین شود. آموزه‌هایی که صرفا به صورت یک درس یا مطلب در قسمتی از یک کتاب یک پایه و یک مقطع دانشگاهی مسلما نمی‌تواندحق مطلب را در برابر این واجب مهم ادا نماید.

 

شهادت علی خلیلی باید سرآغاز حرکتی مهم به سوی جامعه‌ای متعالی با تحقق آموزه‌های امر به معروف و نهی از منکر باشد، باید در روزهایی که متعلق به حضرت زهرا (س) است و با یاری جستن از ایشان در مسیر این آموزه مهم الهی گام‌های اساسی برداریم که: یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرکُم وَیُثَبِّت أَقدامَکُم...

 

منبع: تهران پرس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار