کد خبر:۳۰۳۵۶۵
برای نخستین بار در دنیا؛‌

ساخت نانو فرستند‌ای برای موبایل و رادار از سوی پژوهشگران کشور

پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی با استفاده از فناوری نانو فرستنده‌ای را طراحی کردند که قابل کاربرد در موبایل،‌ رادار و حسگرها است.

سید مجید محسنی ارمکی، مجری طرح در گفت‌‌‌وگو با خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به جزئیات این طرح گفت: در این پروژه تحقیقاتی موفق به طراحی و ساخت نانو اسیلاتور شدیم. نانو اسیلاتور یک قطعه الکترونیکی در ابعاد نانو که برای تبدیل جریان مستقیم به جریان متناوب طراحی و ساخته شده است.

 

وی با بیان اینکه این قطعه برای تبدیل جریان مستقیم به متناوب با اتصال به باطری به عنوان فرستنده امواج فعال می‌شود، ادامه داد: قطعه ساخته شده متشکل از لایه‌های نازک فلزی و مغناطیسی است که وقتی جریان مستقیم در آن به وجود می‌آید به جریان متناوب تبدیل می‌شود.

 

مجری طرح خاطر نشان کرد: نانو آُسیلاتور میکرو موج اسپینترونیکی با مواد ناهم‌سانگرد،‌در واقع قطعه تولید کننده فرکانس است کهمیکرو موج امواج رادیویی را با از بین بردن میدان مغناطیسی، حجم و هزینه اسیلاتور را کاهش می‌دهد.

 

محسنی، با تاکید بر اینکه قطعه طراحی شده به عنوان فرستنده در سیستم‌‌های مختلف قابل کاربرد است، خاطر نشان کرد: از این رو از قطعه تولید شده می‌توان به عنوان فرستنده در تجهیزاتی چون موبایل، رادار، حسگرها و در حوزه هوافضا به کار برد.

 

وی به تفاوت قطعه ساخته شده با سایر نمونه‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: نمونه‌هایی که تاکنون عرضه شده است به میدان مغناطیسی بیشتری نیاز دارند ولی در این پروژه تحقیقاتی با استفاده از فناوری نانو موفق به عرضه قطعه‌‍‌ای شدیم که با بکارگیری قطعات مغناطیسی ناهمسانگرد میدان مغناطیسی کاهش و در برخی موارد به صفر رسیده است. همچنین با حجمی کمتر از یک میکرومتر مکعب است که در مقایسه با قطعات موجود در دنیا بسیار کم حجمتر است.


محسنی ارمکی با بیان اینکه انجام کارهای تحقیقاتی این طرح به مدت یک سال و به تولید انبوه رساندن آن نیز سه تا شش سال طول می کشد، یادآورشد: اگر معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور از این طرح حمایت کافی انجام دهد می توان در دانشکده فیزیک دانشگاه شهید بهشتی آن را اجرایی کرد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار