کد خبر:۳۰۳۵۷۷
مجتبی فردفانی در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

دولت تدبیر و امید حمایت از فعالان قرآنی را بیشتر کند

حافظ قرآن گفت: از دولت تدبیر و امید حمایت از فعالان قرآنی را بیشتر کند و تجلیل از نخبگان قرآنی تنها منحصر به این نشود که مسابقاتی برگزار شود، نباید تجلیل از ممتازین قرآنی در حرف خلاصه شود و در عمل همه ببینند که دولت حامی فعّالان قرآنی است.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سی و ششمین دوره مسابقات قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران در شیراز برگزار شد و مجتبی فرد فانی حافظ کل قرآن کریم موفق شد تا در رشته حفظ بیست جزء، مقام اوّل را کسب کند.


بیست و دو سال سن دارد. اهل شهرستان گراش واقع در استان فارس است و در حال حاضر قائم مقام بسیج دانشجویی دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهد وابسته به دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم می باشد. در سال گذشته نیز در بیست و هشتمین مسابقات قرآنی دانشجویان سراسر کشور و یازدهمین جشنواره قرآن و عترت سازمان بسیج دانشجویی رتبه اوّل حفظ کل قرآن را به خود اختصاص داد.

 

برای آشنایی بیشتر با این حافظ قرآن به گفت‌وگو با وی نشستیم.

 

از کی شروع به حفظ قرآن کردید و در این زمینه چه افتخاراتی به دست آوردید؟


بسم الله الرّحمن الرّحیم. ابتدائاً آغاز سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملّی و مدیریت جهادی» را تبریک می‌گویم. این جانب در سال تحفیظی 1386-1385 در مؤسسه قرآنی بیت الاحزان حضرت زهرا سلام الله علیها واقع در شهرستان استهبان استان فارس شروع به حفظ آیات الهی کرده و در سال تحصیلی 1387-1386 موفق به حفظ کلّ قرآن کریم شدم.


بزرگ ترین افتخار بنده خدمت به کلام الله می باشد، لیکن در بحث مسابقات به لطف خداوند متعال رتبه اوّل سی و ششمین دوره مسابقات قرآنی سازمان اوقاف در سال 1392 در رشته حفظ بیست جزء قرآن مجید، رتبه دوم سی و پنجمین دوره همین مسابقات در سال 1391، رتبه اوّل حفظ کلّ دانشکده های علوم قرآنی سراسر کشور بین سال های 1390 تا 1392، رتبه دوّم مسابقات ملّی دانشجویان سراسر کشور در سال 1390 و رتبه دوّم مسابقات دانش آموزی در سال 1387 را به دست آورده ام.


با توجه به حضور شما در مسابقات چه موقع به درستان می‌رسید؟


خوب است بدانید رشته تحصیلی من«فنون قرائت و تلاوت قرآن» در دانشکده تربیت مدرس قرآن کریم است. من از محفوظاتم در بسیاری از مسائل درسی استفاده می کنم و این ارتباط با آیات قرآن کمک شایانی به درس و دانشگاه من کرده است. از طرفی آشنایی با مفاهیم قرآنی و منابع درسی که توسط اساتید دانشگاه آموخته‌ام موجب شده تا در مسابقات قرآنی از آن ها بهره گیرم و مثلاً اگر آیه‌ای فراموشم شد به وسیله مفهوم آیه ماقبل یا مابعد آن بتوانم حفظ خود را بازآوری کنم.


قصد تعریف از خود ندارم لیکن برای این که بگویم رفتن به مسابقات و حفظ آیات الهی هیچ منافاتی با درسم نداشته و برایم مفید هم بوده باید عرض کنم با معدّل 15/19 شاگرد اوّل دانشگاه شناخته شده ام.


به نظر خودتان اگر حافظ قرآن نمی شدید چه کاره می شدید؟!


حفظ قرآن جزء لاینفک زندگی من شده است. اگر حافظ قرآن نمی‌شدم هرگز رشته فنون قرائت و تلاوت قرآن را در دانشگاه انتخاب نمی کردم و با توجّه به انتخاب رشته ریاضی و فیزیک در دوران دبیرستان مطمئنّاً رشته دانشگاهی‌ام چیزی جز علوم قرآن مجید بود. من همه چیزم را مدیون قرآن هستم و آیات روح افزای کلام وحی و مفاهیم قرآن کریم تأثیرات فراوانی بر زندگی فردی، اجتماعی، تحصیلی‌ام گذاشته است.


با کدام یک از آیات قرآن انس و ارتباط بیشتری دارید؟


حافظ کلام وحی باید با همه آیات قرآن مأنوس باشد. امّا نمی‌دانم چرا آیات انذار و هشدارهایی که در قرآن آمده مرا بسیار منقلب کرده است. مثلاً هرگاه آیات سی و سوم تا انتهای سوره مبارکه عبس را که تجسم کننده روز قیامت و سختی آن است را می‌خوانم قبلم می لرزد و از خداوند متعال می‌خواهم مرا در پناه خود حفظ کند.


یک درد دل قرآنی با امام رضا داشته باشید!


سَلامٌ قَوْلاً مِنْ رَبٍّ رَحیم‏... (یس/58)


شما که در حال حاضر در مشهد مقدّس دانشجو هستید؛ فضای قرآنی حاکم بر این شهر را چه طور می‌بینید؟


 در فضای دانشگاهی، رشته های حوزه علوم قرآنی و حدیث دانشگاه های مشهد مقدّس در سطح دانشگاه های کشور بی نظیرند. فضای قرآنی حاکم بر شهر را هم که بررسی می‌کنیم می‌بینیم جلسات تفسیر و قرائت مشهد فوق العاده ممتاز می باشند.


خود بنده بسیاری از افتخارات قرآنی ام را مدیون جلسات مشهد می دانم. نزدیک مسابقات که می شود به جلسه استاد سادات فاطمی، استاد مهدی حسنی و استاد سعید بیژنی می‌روم، محفوظاتم را به آن ها تحویل می دهم و از آن بزرگواران مشورت و راهنمایی می‌گیرم.


جلسات قرآنی مشهد جلساتی پربار، پر انرژی، جذّاب و تأثیرگذار هستند و کسانی که اهل یا ساکن مشهدند باید از این فضای قرآنی نهایت استفاده را ببرند.


حمایت دانشکده و دانشگاه از شما در زمینه‌های قرآنی به خصوص بعد از کسب رتبه اخیر چه گونه بود؟


یک کلام: زیاد جالب نبود!

 

به عنوان یک نخبه قرآنی از مسئولین چه انتظاری دارید؟


مهم‌ترین هدف انقلاب ما ترویج مفاهیم والای قرآن و عترت بوده و به فرموده مقام معظّم رهبری انقلاب آمد و قرآن را با جان مردم در آمیخت.


در دولت قبلی به ویژه دو سال گذشته فعالیت‌های قرآنی رشد قابل توجهی پیدا کرده بود. از دولت تدبیر و امید هم می‌خواهیم حمایت از فعالان قرآنی را بیشتر کند و تجلیل از نخبگان قرآنی تنها منحصر به این نشود که مسابقاتی برگزار گردد و افرادی به عنوان نفرات برتر معرّفی شوند و بعد از آن همه را به خودشان بسپارند! می توان نخبگان قرآنی را به عنوان سفیر فرهنگی انقلاب اسلامی برای تبلیغ به کشورهای دیگر فرستاد و در کشور خودمان هم همه باید ببینند که اگر کسی افتخاری در زمینه قرآن کسب کرد، برخورد دولت با وی چه گونه خواهد بود. نباید تجلیل از ممتازین قرآنی در حرف خلاصه شود و در عمل همه ببینند که دولت حامی فعّالان قرآنی می باشد.


به عنوان یک دانشجوی بسیجی قرآنی چه توصیه ای به همسنگران خود دارید؟


بنده به مراحل انس با قرآن که رهبر عالیقدر بارها درباره آن صحبت کرده اند اشاره می کنم. دانشجوی بسیجی در ابتدا باید قرائت صحیح آیات قرآن را یاد بگیرد و پس از آن به سراغ مفاهیم عمیق قرآن کریم برود. این دو مرحله، زمینه عمل به قرآن را فراهم می کنند تا پس از فراگیری قرائت و مفاهیم کتاب الهی، آیات قرآن سرلوحه زندگی جوان دانشجوی بسیجی قرار گیرد تا آن ها را در همه شئونات زندگی خود به کار بندد.

«خِتامُهُ مِسْکٌ وَ فی‏ ذلِکَ فَلْیَتَنافَسِ الْمُتَنافِسُون‏...» ( مطففین/26)
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار