دبیر تشکل جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه افسار سازمان ملل در دست آمریکاست، گفت: بان کی مون برای اثبات عدم وابستگی خود باید درباره موضوع ابوطالبی مداخله میکرد.
فرشید جعفری، دبیر تشکل جنبش عدالتخواه دانشجویی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، درباره روادید ندادن از سوی آمریکا به ابوطالبی و بیطرف نبودن سازمان ملل در برخورد با سفرای کشورها و اقدامات خصمانه این کشور گفت: بعد از جنگ جهانی دوم که سازمان ملل شکل گرفت، مقرر شد که این سازمان در نیویورک آمریکا باشد، پس در این زمینه این کشور متعهد شد تا بیطرفانه برای همه کشورهای عضو سازمان ملل روادید صادر کند. در ابتدا آمریکا عملکرد بیطرفانهای داشت و طبق معاهدات بینالمللی حتی برخی از سازمانهای آزادی بخش که مخالف آمریکا بودند نیز به عنوان عضو ناظر و غیررسمی پذیرفته شدند.
وی در ادامه افزود: پس از مدت کوتاهی و پس از آن که آمریکا با برخی کشورها مشکل سیاسی پیدا کرد، دولتمردان این کشور برای حضور سفرای کشورهای منتقد کارشکنیهایی را انجام دادند که به صورتهای مختلف انجام میشد؛ این در حالی است که آمریکا طبق توافقات بینالمللی، چنین حقی را ندارد، اما اکنون به این واسطه در امور داخلی کشورها دخالت میکند و با این بهانه که ابوطالبی در تسخیر لانه جاسوسی نقش داشته، مانع از ورود وی به آمریکا شده است.
دبیر تشکل جنبش عدالتخواه دانشجویی با طرح این سوال که اگر واقعاً اقدام آمریکا اقدامی حقوقی است چرا تا کنون 9 بار برای ابوطالبی ویزا صادر کرده است، ابراز داشت: ابوطالبی تا کنون به دفعات به آمریکا سفر کرده، چرا در طول این زمان از این موضوع جلوگیری نکردهاند و اکنون که وی نماینده ایران در سازمان ملل است به این نحوه جلوگیری می کنند. این موضوع نشان میدهد که چقدر آمریکا بر سر اصول و منافع خود پایبند است و به خاطر اتفاقی که در گذشته رخ داده، محکم ایستاده است، پس در این زمینه امیدواریم که مسئولان ما نیز بر سر مواضعی که به آن اعتقاد داشته و دارند از جمله تسخیر لانه جاسوسی محکم بایستند.
جعفری با اشاره به اینکه سازمان ملل بازیچه آمریکا شده است، گفت: اکنون افسار سازمان ملل در دست آمریکاست و با عدم ورود مستقیم بان کی مون، این مطلب اثبات شده است. باید گفت که سازمان ملل وابستگی شدید خود را به اوامر آمریکا به منصه ظهور رسانده است.
وی در ادامه افزود: آمریکا با این کار نشان داد که ویژگیهای یک کشور مستقل را ندارد و شایسته این نیست که سازمان ملل که با هدف صلح در جهان ایجاد شده در این کشور باشد؛ زیرا آمریکا در اکثر جنگها یک پای مخاصمات بینالمللی بوده و در جنگهای خاورمیانه عراق، افغانستان، آفریقا، آمریکای لاتین و سایر اقدامات تروریستی در نقاط مختلف دنیا و به واسطه حضور این کشور امنیت جهانی به مخاطره افتاده است پس شایستگی لازم را ندارد و محل ساختمان سازمان ملل به عنوان منادی صلح و امنیت باید در کشوری غیر از آمریکا باشد.
دبیر تشکل جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه آمریکا با هر کشوری که اختلاف دارد در امور مربوط به نماینده کشورها در سازمان ملل کارشکنی میکند، ابراز داشت: اگر شورای مجمع عمومی سازمان ملل بتواند درخواست تغییر این سازمان را از آمریکا به کشور دیگری بدهد، قاعدتاً قابلیت تغییر این موضوع وجود دارد، اما آن چیزی که جمهوری اسلامی میتواند پیگیری کند این است که رایزنی سیاسی با کشورهایی که به این نتیجه رسیدهاند که آمریکا نمیتواند مکان خوبی برای سازمان ملل باشد را پیگیری نماید.